MİNİK OKÇULAR TARİH YAZDI

MİNİK OKÇULAR TARİH YAZDI

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu’nun 2021 programında yer alan Minikler Türkiye Açık Hava Şampiyonası Konya da yapıldı. Marmaraereğlisi BelediyesporKulübü’ne Ocak 2021 tarihinde eklenenGeleneksel Türk Okçulukbranşı sporcuları minik kemankeşler(Okçular)bireysel ve takım puanlamalarıyla Türkiye Şampiyonası’nda hedeflere adlarını yazdırdılar.
10 Temmuz 2021 de Türkiye geneli bölgelerde yapılan müsabakalarda İstanbul(Marmara)Bölgesinde, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın da katılım sağladığı, çeşitli yaş kategorilerde yarışan Marmaraereğlisi Belediyespor Kulübü sporcularından 8-9 yaş grubunda Miray ÇAKIR birinci olurken Sude S. Tüfekçioğlu üçüncüoldu.Diğer yaş kategorilerinde Türkiye Geneli puanlarıyla ilk 16 ya giren dokuz sporcu Konya Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.
Okçuluk bizler için milli ve manevi olarak önemli değere sahip!
İstanbul’da gerçekleşen müsabakaları yakından izleyerek mücadeleye tanık olan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, mücadele sonrası yaptığı açıklamada; ‘’Tarihi çok eskilere dayanan okçuluk, bizler için hem milli hem de manevi değerler açısından büyük bir öneme sahip. Değerlerimizle özdeşleşmiş bu sporu yaşatmak adına bizlerde Marmaraereğlisi Belediyespor okçuluk Kulübü’müzde sporcularımızı yetiştiriyoruz. Buraya gelip sporcularımızın mücadelesini izlemek, müsabakalara yakından tanık olmak çok güzel bir duygu.Müsabakaları heyecanla izledik.Bizlere büyük bir mutluluk yaşattılar. Sporcularımıza ve bu mücadeleye büyük emekler vererek onları hazırlayan değerli Okçuluk Eğitmenimiz Sayın Betül Tüfekçioğlu’na çok teşekkür ediyorum.Konya Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanan sporcularımız başta olmak üzere, tüm sporcularımızı ortaya koydukları mücadele için tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.
Konya Türkiye Açık Hava Şampiyonasın da;8-9 yaş grubunda Miray Çakır Türkiye üçüncüsü, Sude S. Tüfekçioğlu Türkiye dördüncüsü, 10-11 Yaş grubu erkeklerde, Veysel Efe Öztürk Türkiye beşincisi 12-13 yaş grubu kızlarda, Ecrin Öztürk Türkiye beşinci oldu.
Yaş gruplarına göre yedi bölgeden elemelere kalarakon altışar sporcunun yarıştığıTürkiye Açıkhava Şampiyona’sında;Marmaraereğlisi Belediyespor Kulübü sporcuları toplam puanlarıyla, 8-9 Yaş grubu kızlar 69 puanla Türkiye birinci, 10-11 Yaş grubu erkekler 93 puanla Türkiye birinci, 13-14 Yaş grubu kızlar 56 puanla Türkiye üçüncü oldu.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00