TÜRK OKULLARINA ÜLKÜ OCAKLARI SAHİP ÇIKTI

TÜRK OKULLARINA ÜLKÜ OCAKLARI SAHİP ÇIKTI

Yunanistan tarafından kapatılan Türk Okullarına Tekirdağ Ülkü Ocakları sahip çıktı. Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu konuya sert tepki göstererek Yunanistan’ın tutumunu kınadı. Başkan Zıvalıoğlu; “Türk kimliği Balkanların her coğrafyasında olduğu gibi Batı Trakya’da yaşatılmaya devam edecektir” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türk kökenli anaokulu öğrencileriyle gerçekleştirdiği video konferans sırasında yaptığı konuşmada kullandığı ‘’pomakohoria’’ (Pomak köyleri) ve ‘’ellinopula’’ (Yunan çocukları) tanımlamaları ile Balkanlardaki Türk kimliğine yönelik saldırısının üzerinden henüz birkaç ay geçmişken Yunan makamları 30.07.2021 tarihli alınan kararla 2021/2022 eğitim yılından itibaren 12 Türk okulunu daha kapattı. Bu kararla 2011’den bu yana kapatılan Türk okulu sayısı 132’ye yükseldi. Yunan makamlarının Türk okullarını kapatmak suretiyle yaptığı ırkçılık Nazilere taş çıkartmaktadırlar.

Avrupa’nın şımarık çocuğu son birkaç asırdır devam eden Türk katliamlarına kaldığı yerden devam etmektedir. Biz daha Mora, Girit, Rodos ve daha onlarca soykırımın acısını unutmamışken Yunan makamları kültür katliamı ile kalan soydaşlarımızı da asimile etmek niyetindedirler. Sözüm ona Atalarının demokrasi hatta medeniyetin kurucularından olduğunu iddia eden bir topluluğun torunları aslında tarihlerinin ne kadar yalanla dolu olduğunun kanıtları olarak yeryüzünde yaşamaktadırlar. Sizin bugün zalim bir toplum olmanız genetik kodlarınızın sonucudur. Avrupa’nın sözde aydın takımı ve Avrupa’nın para gücü ile sonradan dizayn edilmiş hayali bir helen kültürün esnaflarısınız.

Nitekim bugünkü Yunanistan her zaman Türk toprakları üzerine büyümüştür. Türk milletinde Yunan düşmanlığı görünmezken, Yunan milletinde bariz Türk düşmanlığı görünmektedir. Türk azınlıklarının kalan son bir hakkı katı suretle savunulmalıdır. Birkaç Yunan bürokratının havlamasına izin verilmemelidir. Tekirdağ Ülkü Ocakları olarak Balkanlarda yaşayan her soydaşımız için mücadele edecek her fırsatta yanlarında olacağız.
Balkanlarda yaşayan Türk kimliğine yapılmak istenen yıldırma politikasının yanı sıra Batı Trakya’da Yunanistan’ın soydaşlarımız üzerinde gerçekleştirdiği ırkçılık faaliyetlerini esefle kınıyoruz. Unutulmasın ki Türk, tarihten bu yana yok edilmeye çalışıldıkça gürleşerek çoğalandır ne kadar yok etmek isteseniz de, görmezden gelseniz de Türk kimliği Balkanların her coğrafyasında olduğu gibi Batı Trakya’da yaşatılmaya devam edecektir” dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04