MUSTAFA ŞENTOP TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FUARINDA

MUSTAFA ŞENTOP TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK FUARINDA

Türkiye’nin en büyük açık hava fuarlarından biri olan ve her yıl ülkemizin çeşitli yerlerinden 300 binden fazla ziyaretçiyi Çorlu’ya çeken Tarım Fuarı kapılarını açtı. Açılışa TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katıldı. Şentop; “Türkiye olarak bu şuurla geleceğe dair politikalarımızı belirliyor, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık politikalarını bu öngörülerle değerlendiriyor ve planlıyoruz” dedi.
Renkly Fuarcılık tarafından Çorlu’da gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük açık hava fuarlarından biri olan ve her yıl ülkemizin çeşitli yerlerinden 300 binden fazla ziyaretçiyi Çorlu’ya çeken Tarım Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Renkly Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Umut Güngör, fuara katılımlarından ve desteklerinden dolayı tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Güngör, “Renkly Fuarcılık hizmet hayatında 16. senesini bitirip, bugün itibari ile 17. senesine adım atıyor. 6 şehrimizde tarım ihtisas fuarları ile ülke ekonomisine katma değer yaratmaktan gurur duyarız. İnsanoğlunun varoluşundan bu yana kaçınılmaz en zaruri ihtiyacı olan gıda, dolayısıyla hayvancılık, dolayısı ile tarım; dünya nüfusumuzun hızla artmasına paralel olarak çok daha fazla önem arz ediyor. İklim değişikliğinin etkilerinin en derinden hissedildiği dünya coğrafyamızda tarım ile uğraşmak; en yüksek verimi alabilmek teknolojik gelişmelerle paralel ilerliyor. Bir tabir vardı. Çiftçilikte bir gün bir yılı kurtarır diye. Artık 1 saat 1 yılı kurtarır tabiri geçerlidir. Fuarımız da bu bağlamda en son teknolojik gelişmelerin, arge çalışmaları sonucunda ortaya çıkmış tüm mekanizasyon çeşitliliği ile yerli ve ithal ürünlerimiz ile açılışını yapıyor. Ülkemizde faaliyet gösteren tüm traktör markaları eksiksiz şekilde yerini alıyor, çiftçimizin ilk defa göreceği yeni banttan iniş traktörler lansmanlarını gerçekleştiriyor. Trakya’dayız , Tekirdağ’dayız , sanayinin ve tarımın kalbinin attığı Çorlu’dayız. Fuarımızın aynı zamanda bir başka amacı dünya şehrimiz İstanbul’umuzun yanı başında olmamızın lojistik rahatlığını da göz önünde bulunması ile bölge çiftçimizin, sektör profesyonellerimizin alternatif tarıma geçişi için önü olabilmektir. 100 dönüm buğday tarımı yapan çiftçi babamın, çiftçi anamın 10 dönümlük kısmında da sebze tarımı veya meyve tarımı yapmasına vesile olmaktır. Ülkemizin, cennet vatanımız Türkiye’mizin, TOBB ile kuralları içerisinde dizayn edilmiş en büyük açık alan konsept tarım fuarına desteğini esirgemeyen Tekirdağ Valiliğimize, Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, Çorlu Belediye Başkanlığımıza, Ticaret ve Sanayi Odamız ve Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanlığımıza teşekkürlerimi arz ederim. Tabi ki Tekirdağ milletvekilimiz olan, şehrimizin medarı iftiharı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop başkanımıza, destekleri ve fuarımızı şereflendirdikleri için ayrıca teşekkürlerimi arz ederim.”dedi.
İZZET VOLKAN; ÇORLU TARIM FUARINI ULUSAL BİR MARKA
Düzenlenen programda konuşan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan ise, “Ülkemizin farklı noktalarında başlayan yangınlar hepimizi derinden üzmektedir. Bu yangınların bir an önce söndürülüp oluşan hasarın en az seviyede olması hepimizin temennisidir. Yangın bölgelerinde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara ise baş sağlığı diliyor, büyük fedakarlıklarla mücadele eden tüm vatandaşlarımızdan da Allah razı olsun diyorum. Pandemi bugün yaşadığımız dünyayı çok hızlı bir şekilde değiştirdi. Sürecin başında tüm dünyada tedarik zincirleri bozuldu, üretim durdu, lojistik zorlaştı. Uluslararası ulaşım kapandı ve ülkeler arası ticaret zarar gördü. Ama Türk özel sektörü olarak o gün o kadar iyi biliyorduk ki bu pandemi yarattığı krizler kadar fırsatlar da içeriyordu. Bizler; çok hızlı ve dinamik bir şekilde yenidünyanın ihtiyaçlarına reaksiyon göstererek gerekli adımları attık. Hızlı bir şekilde üretime tekrar başladık. Bugün pandeminin de getirdiği fırsatlarla dünyanın çok daha farklı noktalarına ihracat yapar noktaya geldik. Bugün içinde bulunduğumuz tarım fuarı hem Türk sanayisinin, hem de bölgemizin ticaret ve sanayideki gücünün en güzel göstergelerinden bir tanesidir. Bugün fuarımızda hem yerli markalarımızı hem de uluslararası markaların yerli üretimlerini gördükçe ülke ve bölge sanayicimizle bir kere daha gurur duyuyorum. Talebin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde bölge çiftçimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere fuarımızda yer alan tüm kurumlarımıza ayrıca teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum. Biz şehrimizin, hem sanayide hem ticarette hem de tarımda çok kuvvetli olması ile her zaman övündük. Ben de sanayi tarafında oda başkanlığım, ticaret tarafında yine tarım aletleri ticaretimiz; hepsinden de önemlisi bir bölge çiftçisi olarak bugün burada aranızda bulunmakta çok mutluyum. Çorlu tarım fuarını ulusal bir marka haline getiren; pandemide bile kesintisiz bir şekilde çalışan ve bu fuarın hayata geçmesini sağlayan Renkly Fuarcılık ekibine teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.
ALBAYRAK; MECLİS BAŞKANINA İSTEKLERİNİ SIRALADI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ise yaptığı konuşmada “Bana göre en önemli vizyonumuz tarım ve hayvancılık. Ülkemizde topraklarının %62,60’ını tarımda en çok kullanan il Tekirdağ. Türkiye’de ortalaması 280 kg olan buğday, Tekirdağ’a geldiğiniz zaman 600 kilogramı geçiyor. Meclis Başkanımızı bulmuşken kendilerine hem taleplerimizi hem de sitemlerimizi iletelim. Sayın başkanım birinci isteğimiz, buraya geldiğiniz zaman hep 4 belediye başkanı ile bir araya geliyorsunuz. Tamam, AK Partili olabilirler ama biz de Cumhuriyet Halk Partiliyiz. En az onlar kadar sizi seven bir Büyükşehir Belediye Başkanı ve 8 yerel yönetim başkanımız var. Ayrı ayrı değil, bizim 11’imizi bir araya toplayıp bizi 1-2 saat kadar dinleyin. Size anlatacaklarımız var çünkü bazı çözümlerin sizde bittiğini biliyoruz. Bunun dışında en büyük sorunlardan bir tanesi, bu bayram dolayısıyla Tekirdağ’ın nüfusu 1 milyon 81 binden, 1 milyon 881 bine çıktı. Yani 10 gün boyunca Tekirdağ’da birden bire 800 bin nüfus patlaması yaşandı. Bu Şarköy’de de böyle oldu. Şarköy’ün kışın 32 bin 500 olan nüfusu 400 bine çıktı. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı burada. Onların da kışın 26 bin olan nüfusu 350 binlere çıktı. 8 bin nüfusu olan Kumbağ 100 binlere çıktı. Birden bire buralarda büyük hizmet ağırlığı oldu. Ama bütün bu saydığım belediyelerin gelirleri kış nüfusuna göre. Bu konuda bütün belediye başkanı arkadaşlarımızın hislerine tercüman olduğumu düşünüyorum. Onun için bu gelirlerin bir an evvel yaz-kış nüfusuna göre dengelenmesi gerekmekte.”dedi.
VALİ YILDIRIM; TARIM GİTTİKÇE ÖNEM KAZANDI
Albayrak’ın ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım konuşmasına, küresel ısınmanın sonucunda tarım alanlarının zarar gördüğünden bahsederek başladı. Vali Yıldırım, “Sanayi tesislerinin, tarım alanlarının üzerine kurulması, konut yapımları, şehirlerin büyümesi, termik santrallerin ve fosil yakıtların oluşturduğu hava kirliliği tarımı olumsuz etkileyen diğer faktörler. Tarım alanlarının azalmasıyla birlikte gıda ihtiyacı günden güne daha da artıyor. Bu gibi sorunlar nedeniyle tarımın ve sürdürülebilirliğin arttırılması oldukça önem taşıyor. Uygun yöntemler ve tarımda teknolojinin kullanılması ile değişen şartlarla daha iyi mücadele edilebilir, zorlu doğa koşullarıyla daha kolay başa çıkabiliriz. Bu fuarda üreticilerimizin son teknoloji ürünlerle karşılaşması, farklı markaları aynı anda inceleyip kıyaslayabilmelerinin çok daha kolay.”şeklinde konuştu.
ŞENTOP; TARIMDA MEKANİZASYON VE TEKNOLOJİ ÇOK ÖNEMLİ HALE GELDİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop konuşmasına, ülkemizin kuzeyindeki sel felaketi ve hemen ardından ülkenin dört bir yanında çıkan yangınlardan dolayı içinin buruk olduğunu dile getirerek başladı. Şentop, “Yanan her ağaç, kaybettiğimiz her can yüreğimizi acıttı. Bu sebeple çok üzgünüz. Sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir köşesinde orman yangınları başta olmak üzere birçok farklı doğal felaketin yaşandığını biliyoruz. Yaklaşık iki yıldır dünyayı alt üst eden ve hala içinde bulunduğumuz virüs salgını devam ediyor. Bu virüs salgının da iklim değişikliğinin bir sonucu olduğunu söyleyen bilim insanları var. Bu yaz dünyanın en soğuk ülkelerinden biri olan Kanada’da termometreler 45,5 dereceyi gördü ve 1 Haziran 30 Temmuz arasında 713 kişi yüksek sıcaklık artışı sebebiyle hayatını kaybetti. Dünyanın en soğuk bölgesi olarak bildiğimiz Sibirya geçen yıl 22 Haziran’da 38 dereceyi gördü. Bu sıcaklık kayıtların tutulmaya başlandığı 1885 yılından bu yana Kuzey Kutup Dairesinde görülen en yüksek sıcaklıktı. Kavurucu sıcakları, yangınları, selleri ve hortumları aynı anda yaşamaya başladık. İşte iklim değişikliği öyle bir noktaya geldi ki birkaç saat bile tarımda çok önemli bir hal almaya başladı. Tarımda mekanizasyon ve teknoloji de bu bağlamda çok önemli hale gelmiştir. Türkiye olarak bu şuurla geleceğe dair politikalarımızı belirliyor, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık politikalarını bu öngörülerle değerlendiriyor ve planlıyoruz.”ifadelerini kullandı.
FUARI GEZDİLER
Meclis Başkanı Şentop’un konuşmasının bitmesiyle kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Davullar eşliğinde Şentop, Vali Yıldırım ve Belediye Başkanları ile fuarı gezerek incelemelerde bulundu ve üreticilerle sohbet etti.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04