ESKİDEN BİZİM ÇOCUKLARIMIZ İÇİN OKUYAMAZ DERLERDİ

ESKİDEN BİZİM ÇOCUKLARIMIZ İÇİN OKUYAMAZ DERLERDİ

Trakya Down Sendromu Derneği, bünyesinde oluşturduğu danışman kadrosunu basın mensuplarına tanıtmak için bir araya geldi. Uzman kişilerden oluşan danışmanlık kadrosu Down sendromlu bireylere ve aileleri ücretsiz destekte bulunacak. Başkan Zehra Metin Özen yaşadıkları zorlukları birkaç kelime ile anlatarak; “Eskiden bizim çocuklarımız için okuyamaz bile derlerdi. Şimdi Down Sendromlu bireyler artık lise hatta üniversite bitirebilmekte” dedi.
Trakya Down Sendromu Derneği Başkanı Zehra Metin Özen psikolog, eğitim uzmanı ve doktorlardan oluşan danışman kadrosunu basın mensuplarına tanıtarak, Down sendromlu bireylerin ve ailelerinin uzmanlardan faydalanabileceğini ifade etti. Uzmanlar kısa birer konuşma yaparak kendilerini tanıttı. Down sendromlu bireylere ve ailelere destek verecek ola uzman kadrosunda Aile Psikiyatri Uzmanı Dr. Sercan Yılmaz, Uzman Psikolog Müge Özcan Karakiraz, Uzman Özel Eğitimci Hatice Bayram Sadıkoğulları ve Av. Ayhan Civan yer aldı. Uzmanlar Down sendromlu bireylerin ve ailelerin sorunlarına çözüm bulmak için ücretsiz desteklerde bulunacak.
Trakya Down Sendromu Derneği Başkanı, Zehra Metin Özen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; “Derneğimiz, 2018 yılının Kasım ayında kuruldu. Down Sendromlu ve Zihinsel Engelli bireylerin mutlu, üretken, sağlıklı ve toplumla bütünleşen kişiler olmalarını sağlamak, aileleri ve toplumu bilinçlendirmek, toplumun engelli bireylere karşı algısını değiştirmek amacı ile faaliyet göstermektedir.
Eminim hepinizin Down Sendromu hakkında fikri vardır. Lakin ben yine de eksik bilgileri tamamlamak, doğru olmayanları değiştirmek için biraz Down Sendromu ve Down Sendromlu bireylerden bahsetmek istiyorum. Bir insan vücudunda 46 kromozom bulunmakta, Down Sendromlu bireylerde ise 1 fark ile 47 kromozom bulunmaktadır. Hücre bölünmesi esnasında 21. Kromozom çiftinde açığa çıkan 1 fazla kromozom Down Sendromuna neden olmaktadır. Yani Down Sendromu doğum esnasında ve doğum sonrasında oluşan etkenlerle oluşmamakta; anne karnında hücre bölünmesi esnasında oluşmaktadır. Bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Birbirlerine görünüm olarak benzemektedirler ama birbirlerinden farklı zekâ seviyesi, yetenek ve kişiliklere sahiptirler, dünya üzerindeki tüm insanlar gibi.
Eskiden bizim çocuklarımız için okuyamaz bile derlerdi. Şimdi Down Sendromlu bireyler artık lise hatta üniversite bitirebilmekte, ikinci dil öğrenebilmekte, çalışabilmekte, bağımsız ve yarı bağımsız hayatlarını kurabilmektedirler. Ailelerimiz ve çocuklarımıza danışmanlık yapan bir kadromuz var, gönüllü olarak bize destek veriyorlar. Danışman kadromuz; Aile Psikiyatri Uzmanı Dr. Sercan Yılmaz, Uzman Psikolog Müge Özcan Karakiraz, Uzman Özel Eğitimci Hatice Bayram Sadıkoğulları ve Av. Ayhan Civan. Bizlere bü güne kadar desteği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04