2050 YILINA KADAR TEKİRDAĞ’IN SU SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNDU

2050 YILINA KADAR TEKİRDAĞ’IN SU SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNDU

Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’dan son dakika olarak yapılan açıklamada, Tekirdağ için en büyük sorunlardan birisi olan içme suyu sorununa 2050 yılına kadar çözüm getirecek olan İnecik-1 ve İnecik-2 Barajlarının ihalelerinin yapılacağı duyuruldu.

Geçtiğimiz hafta TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz’ün açıkladığı; “Çorlu’da kuyulardan 350 metre derinlikten su çekiyoruz. Baraj olmadan su sorununa çözüm olmaz” açıklamasından hemen sonra Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’dan müjde geldi. Başkan Özcan yaptığı yazılı açıklamada; “Tekirdağ’ın Su İhtiyacını Çözecek İnecik Barajları İçin İhaleye Çıkılıyor. Tekirdağ İl Merkezinin ve çevre ilçelerin ihtiyacı olan içme suyu meselesinin çözümüne yönelik, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılması planlanan İnecik-1 ve İnecik-2 Barajlarının ihalelerinin yapılacağı duyuruldu.

ÇED Raporları olumlu sonuçlanan barajlar için en kısa sürede ihaleye çıkılarak, hızla yapımına başlanacak. Böylelikle yaklaşık 2050 yılına kadar Tekirdağ’ın su sorunlarının çözümüne yönelik önemli bir adım atılmış olacak. Tekirdağ’ın bereketli toprakları su ile kavuşacak Yapılacak barajlar, yalnızca içme suyu ihtiyacını karşılamada değil, ayrıca tarımsal sulama için de kullanılacak. Verimli toprakların baraj suyu ile buluşması, Tekirdağ’ın tarımsal üretim kapasitesine de önemli ölçüde olumlu etki edecek.

Yapılması planlanan barajlarla yılda 871 hektar alan sulanabilecek ve 12 milyon metreküp içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacak. Konu ile ilgili olarak konuşan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan: “Barajlar Şehrimiz ekonomisine büyük katkılar sunacak”
“Öncelikle ihale sürecine gelinen barajlarımızın Tekirdağ’ımız için hayırlı olmasını diliyorum. Başta Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli olmak üzere, bu işte emeği geçen herkese şahsım ve bütün vatandaşlarımız adına teşekkür ediyorum.
İnecik Barajları ile şehrimizin uzun vadeli su ihtiyaçları büyük oranda karşılanacak İnşallah. Bunun yanında tarımsal sulama anlamında da barajlarımızdan etkin bir şekilde yararlanacağız. Hem şehrimizin içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacak hem de tarımsal ekonomimize büyük katkılar sağlanacak. Tekrardan bütün Tekirdağlı hemşehrilerim için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00