REYTİNG

REYTİNG

ENGEL OLMA BAŞKA İHSAN İSTEMEM!
Her ne kadar zaman zaman kalemimi kağıdımı bir kenara atıp vaz geçsem de yazmaktan, her ne kadar yazıyorum da ne oluyor, ne değişiyor sorularına bir cevap bulamasam da belki diyorum hani umut dünyası ya, belki ulaşıyordur bir yerlerde birilerine.
Kim bilir belki de, dokunuyorumdur birilerinin yüreğine. Benimkisi bir yazarlık sevdası değil, bir gelir kapısı asla ve asla değil.Hele hele ki ego okşatacak bir mevki kati suretle değil. Eğer ki zihniyetim o olsaydı muhakkak ki bir çatı bulurdum altında namımı yürütecek fakat ben tek tabancalık taraftarıyım kimsenin boyunduruğunda olmadan ola ki verilecek bir hesabım olursa oda yalnız ve yalnız Allah!a olan.
Tek amacım yaşanan hayatlar dışın dada bir hayat bir mücadele olduğu, yok sayılan insanların da, en az var olanlar kadar var olduklarını göz önüne serebilme davası.
Muhakkak ki vardır sürçülisan edişlerim, belki de bazen fazla gelen kelamlarım.
Hoş görün be canlar şahsım adına değildir serzenişlerim o kadar çok evlatlarının hakkını savunma çabasında ve görülmezden gelen anne baba var ki ben onlardan yalnızca bir tanesiyim ve kalemim bir benim değil tüm anne babaların. Misal geçen bir sosyal medya ortamın da kedi sahibi biri yazmış, kedim kendini hiç sevdirmiyor! Aman Allah’ım derdin büyüklüğüne bakın! Yetmemiş eklemiş ne yapabilirim! Yol yordam istemiş kıyamadığım.

Peki siz hiç biz engelliler için ne yapabiliriz diye yazılmış bir yazıya denk geldiniz mi bu güne kadar?Ben gelmedim. Durun canlar mevzu daha bitmedi, bir başkası cevap vermiş(benim kedimde hiç kendini sevdirmiyor ben ona Ali Vefa diyorum.
Birincisi kimdi Ali Vefa, mucize doktorun başrol oyuncusu değil mi, peki neden kediye o adı vermiş çünkü dizideki en baskın hali dokunulmayı sevmemesi. Onun dışında çocuk dr olmuş kendi bağımsız yaşayabiliyor izlemediğim için bilemiyorum evlenir yaşlılığında da, torun büyütür büyük olasılıkla.

Yazık ki ne yazık sırf rant uğruna insanları bir sürü yalan yanlış senaryolarla kandırırlar ken bizleri ne hale sürükledikleri umurlarında bile değil, bakın sözde bizim çocukları taklit eden sözüm ona onları temsil eden Ali Vefa şimdi kendini sevdirmeyen kedi adı oldu, yani kendine dokundurmayan özel çocuk=kendini sevdirmeyen kedi. Peki bunun yerine emek verilip ciddi eğitimler alabilselerdi ne kadar yol kat edebilecekleri, evet gözlem altında fakat tam bağımlılığa terk edilmek yerine çoğu konuda kendilerine yetebilir hale gelebilecekleri ve bunun için gereken eğitim desteğinin onlar için ne kadar hayati önem taşıdığını anlatan bir dizi olamazımıydı, o zaman sorumluluk hissi yaşatmış olup bu denli reyting elde edemezlerimiydi?

Ama olsun kime ne reyting topladı mı topladı, para kazandı mı kazandı, toplum salya sümük ağlayarak izlerken kendini vicdanlı ilan etti mi etti. Konu kapanmıştır. İşin en acı tarafı da ne biliyor musunuz düne kadar tüh tüh akılcığı ermiyor diye acıyanlar ve geri zekalı diye dalga geçenler şimdi bizlere a ne özelliği var diye sorar oldular. Ali Vefa doktor ya
Gülelim mi ağlayalım mı canlar siz söyleyin Yetmedi mi daha nereye kadar tüketilecek bu yürekler? En acısı da öldüğümüzde herkes bir ağızdan çok çekti be rahmetli adadı kendini evladına gün yüzü görmeden göçtü gitti diye acınacaklar kendi aralarında, aslında evlatlarımızın bizlere külfet değil de armağan olduğundan ve bizi yoranların canımızı adamaktan bir an dahi gocunmadığımız evlatlar olmadığından, kendileri ve bizleri yok sayanların olduğundan bir haber. İşte orada tek bir kelamın sıcaklığı sarıyor yüreğimi

YAŞADIKLARIM BENİM İMTİHANIMDIR, BEN BUNLARI YAŞARKEN SİZİN BANA NASIL DAVRANDIĞINIZ İSE SİZİN İMTİHANINIZ.

Hadi şimdi selametle herkes, kendi imtihanıyla haşır neşir olsun zira benim imtihanım dedim ya bana armağan Cihanı aleme 10 kez de gelme ve hayatımı seçme imkanım olsa ben yine aynı hayatı, aynı evlatları ve aynı eşi seçerim. Sözüm meclisten dışarı canlar sizleri tenzih ederim. Bilirim ki eğer okunuyor ise yazdıklarım yok saymayanlarımlayım.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00