ÇORLU’DA DEVLET MİLLET DAYANIŞMASININ EN GÜZEL ÖRNEĞİ

ÇORLU’DA DEVLET MİLLET DAYANIŞMASININ EN GÜZEL ÖRNEĞİ


Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde,normal şartlarda 8-9 ayda ancak bitecek iş, Devlet Millet dayanışması ile 2 ayda biterek halkın hizmetine girdi. Çorlu Devlet Hastanesine hayırsever iş adamları ve kurumlar tarafından 10 yatak kapasiteli yeni yoğun bakım ünitesi kazandırıldı. Çorlu Devlet Hastanesinin yoğun bakım yatak sayısı 102 ye çıktı.
Çorlu’da Devlet, Millet dayanışmasını en güzel örneği yaşanmış oldu. 92 yatak yoğun bakım kapasiteli olan Çorlu Devlet Hastanesine hayırsever iş adamları ve kurumlar tarafından 10 yataklı yeni yoğun bakım ünitesi kazandırılarak 102’ye çıkarıldı. Çorlu Devlet Hastanesinde yapılan açılış törenine Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediyesi Başkanı Ahmet Sarıkurt, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan, oda başkanları ve hayırsever iş adamları katıldı. Açılış töreninde konuşan Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan, 10 yatak kapasiteli yeni yoğun bakım ünitesini hastanelerine kazandıran iş adamı ve hayırseverlere teşekkür etti. Doğan, “Covid-19 tedavileri sırasında hastanemizde yoğun bakım ünitesi ihtiyacı dramatik bir şekilde arttı. Biz de mevcut hastanemizin yoğun bakım ihtiyacını karşılamak üzere bu adımı attık. Yoğun bakım ünitemiz, kamu ve vatandaş el birliğinin en güzel örneği. Hem hastanemiz kaynakları hem de buradaki hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile yoğun bakım ünitemiz bugün açıldı ve kullanılabilir vaziyete getirildi. Şu an 92 yatak kapasitemiz var ve bugün itibari ile 102 yatak kapasitesine ulaştık. İl Sağlık Müdürümüz Ali Cengiz Kalkan Bey’e de katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.
KAYMAKAM SARILI; PANDEMİ YOKKEN SOLUNUM CİHAZI ALDIK
Düzenlenen açılış töreninde konuşan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, pandemi dünyada yokken alınan 7 adet solunum cihazı ile Çorlu’da başarılı bir işe imza attıklarını belirtti. Sarılı, “Öncelikle Başhekimimiz nezdinde tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde en fazla yıpranan, çalışan, fedakarlık gösteren personelimiz onlar oldu. Emniyet, jandarma da dahil tüm personelimiz olağan üstü çaba gösterdi ama sağlık çalışanlarımızın hakkını teslim etmek gerekiyor. Geçtiğimiz yıl ‘Bir nefeste sen ol’ kampanyasında ÇESAV ile birlikte yaklaşık 750 bin TL toplandı. Henüz ülkemizde ve dünyada pandemi yoktu. Geçen yıl hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile 7 adet solunum cihazı hastanemize temin ettik. İlçemizde onların desteği ile birçok hasta şifa buldu. Ben bir kez daha hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz ve onların desteklerini Çorlu olarak her zaman hissediyoruz” diye konuştu.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04