ENGELLİ VATANDAŞA VE KAPALI OLAN ESNAFA MÜJDE

ENGELLİ VATANDAŞA VE KAPALI OLAN ESNAFA MÜJDE

Çerkezköy Belediyesinden Engelli vatandaşlarımıza ve Pandemi dolayısıyla iş yerleri kapalı olan esnafa müjde. Çerkezköy Belediyesi sınırları içerisindeki kahvehane, kıraathane, bilardo salonu, internet cafe, kır bahçesi ve halı sahalara 2021 yılı içerisinde bir defaya mahsus 2 bin TL yardım yapılmasına oy birliği ile karar verildi.
Çerkezköy Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Ocak ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu pandemi tedbirleri kapsamında Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda yapılırken, bir önceki toplantıda İmar ve Şehircilik ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına gönderilen konular görüşülerek, karara bağlandı.
Açılış ve yoklamanın ardından Çerkezköy Belediye Meclisi Ocak ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu bir önceki toplantıda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne havale edilen Belediye Meclisi’nin 01.12.2020 gün ve 105 sayılı kararında Kent Estetik Kurulu Komisyon kararlarından 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9. ve 10. maddelerin diğer Meclis toplantısında görüşülmesine oy birliği ile karar verildiğinden, bu konunun Belediye Meclisi’nde görüşülmesinin müzakeresine geçildi. Söz konusu gündem maddesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Komisyonu’nun Belediye Meclisi’ne gönderdiği tavsiye kararının okunmasının ardından Kent Estetik Komisyonu’nun 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10. maddelerinin oy çokluğu ile kabul edilmesine, 4. numaralı kararının ise proje aşamasında değerlendirilmesi yine oy çokluğu ile karar verildi.
BAŞKAN AKAY; ENGELLİ YARDIMIMIZ 2021’DE DEVAM EDECEK
Kent Estetik Komisyon kararlarının oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Başkanlık Makamının 24.12.2020 gün ve 39 sayılı engellilere yapılan yardım hakkındaki müzekkeresinin görüşülmesine geçilerek, 2006 yılından beri Çerkezköy Belediyesi tarafından doktor raporu ile %40 ve üzeri fiziksel ve zihinsel engeli bulunan vatandaşlarımıza yapılan nakdi yardımın 2021 yılında da devam edilmesine ve aylık 800 TL olmasına, ayrıca yardım alacak kişilerin tespitinin Belediye Başkanı ve Belediye Encümeni tarafından belirlenen kriterlere yapılmasına oy birliği ile karar verildi.
KAPALI OLAN İŞLETMELERDEN KAPALI OLDUĞU SÜRECE KİRA ALINMAYACAK
Gündemin 3. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.12.2020 gün ve 118 sayılı 5 adet Belediye hissesi satışı hakkındaki müzekkeresi İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edildikten sonra bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 28.12.2020 gün ve 120 sayılı Koronavirüs (Covid-19) önlemleri genelgesi hakkındaki müzekkeresinin görüşülmesine geçildi. Yapılan değerlendirmelerin ardından yayınlanan genelgenin B maddesi doğrultusunda Belediye’nin kiracısı olan fakat pandemi döneminde kapalı olan, faaliyeti durdurulan işletmelerden kapalı oldukları süre boyunca kira alınmaması oy birliği ile kabul edildi.
KREDİ İÇİN YETKİ VERİLDİ
Yine bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Fen İşleri Müdürlüğünün 24.12.2020 gün ve 134 sayılı Meydan Yeraltı Otopark yapımı ve Meydan düzenleme hakkındaki müzekkeresi (Üst yapı çalışmaları için İller Bankası, Devlet veya özel bankalardan 45 milyon TL kredi çekilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi) görüşülerek, Belediye Başkanımız Vahap Akay’a Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile bağlantılı sokaklarda yapılacak üst yapı çalışmalarında kullanılmak üzere 45 milyon TL’ye kadar İller Bankası A.Ş., devlet bankaları veya özel bankalardan kredi çekebilmesi için yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
PANDEMİ NEDENİ İLE KAPALI OLAN ESNAFA CAN SUYU
Gündemin 6. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 25.12.2020 gün ve 121 sayılı plan değişikliği hakkındaki müzekkeresi İmar ve Bayındırlık raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildikten sonra Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ikinci oturumu gündeme CHP ve İYİ Partili Meclis Üyeleri tarafından verilen önerge ile alınan pandemi nedeni ile kapalı olan kıraathane, kahvehane, çay bahçesi vb. işletmelere 2021 bütçesinden bir defaya mahsus 2 bin TL yardım yapılması görüşüldü.
KİMLER YARARLANACAK?
Konu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun okunmasının ardından ilçede iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunan ve pandemi süresinde genelge ile faaliyeti durdurulan Çerkezköy Belediyesi sınırları içerisindeki kahvehane, kıraathane, bilardo salonu, internet cafe, kır bahçesi ve halı sahalara 2021 yılı içerisinde bir defaya mahsus 2 bin TL yardım yapılması oy birliği ile kabul edildikten sonra Belediye Meclisi’nin Ocak ayı Meclis toplantıları sona erdi.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00