KALBİMDE ENGEL YOK

KALBİMDE ENGEL YOK

Ergene Engelliler Derneği Başkanı Müge Yıldız Topak 3 Aralık Engelliler günü nedeniyle yayınladığı mesaj yayınladı. Kalbimde engel yok” sloganıyla uzun zamandır başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren Başkan Müge Yıldız Topak; “Engelli kardeşlerimizin, geleceğe güvenle bakabilmeleri, onlar için bütün olanakların sağlanması, en başta Devletimizin öncelikli görevleri arasında” dedi.

Ergene Engelliler Derneği Başkanı Müge Yıldız Topak 3 Aralık Engelliler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Gözlerinizle, en çok değer verdiğiniz varlık olan, annenizi, babanızı ya da evladınızı göremediğinizi, bakkaldan ekmek almak için koşarak gitmeyi düşünüp de yürüyemediğinizi, yardım almadan bir tas çorbayı bile, tek başınıza içemediğinizi , radyoda çalan güzel bir parçayı dinleyemediğinizi, sevdiklerinizin sesini bir ömür boyu duyamadığınızı, hiç düşündünüz mü? Bu gün yanlarında olduğumuz, zorluklarına ortak olmaya çalıştığımız ve Engelliler Günü dolayısıyla, gündeme gelen çok değerli Engelli kardeşlerimiz, bizim düşünürken bile zorlandığımız bu hayatı, bir ömür boyu yaşıyorlar.

Ayrılmaz bir parçamız olan engelli kardeşlerimizin, geleceğe güvenle bakabilmeleri, onlar için bütün olanakların sağlanması, en başta Devletimizin öncelikli görevleri arasında yer almaktadır. Ancak, engelli kardeşlerimizin toplum içerisinde sosyal ve pozitif üretken birer birey olmaları ve toplum içerisinde kendi kendilerine yeter duruma ulaşmaları konusunda başta ”Ergene Engelliler Derneği” miz olmak üzere, toplumdaki tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve sorumluluk duygusuna sahip olan, her ferdimize büyük görevler düşmektedir.

Bizler bu kutsal görevi, birer engelli adayı olarak yerine getirmeye çalışırken, bir yandan da siz sevgili engelli kardeşlerimizin gönüllerinde bizleri misafir etmeniz dolayısıyla, sevginizle besleniyor ve sayenizde hayatın anlamını bir kez daha tadıyoruz. Engelliler Günü, Engelli Kardeşlerimize karşı olan, sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlatıyor ve hepimizin yapabileceği bir şeyler olduğu gerçeğini düşünmemiz için, bizlere iyi bir vesile oluyor.

Dünya nüfusunun yüzde 11′ inin, Türkiye nüfusunun ise yüzde 12’sinin engelli olduğu düşünüldüğünde; ülkemizde çeşitli engelleri olan yaklaşık 7.5 milyon kardeşimiz olduğu anlaşılmaktadır. Üzerinde düşünülmesi gereken soru ise; bu 7.5 milyon kardeşimizden, kaç kişinin, toplumdaki engelleri aştığı ve toplumun vermesi gereken hizmetlere ulaştığıdır.
Bugün engelli kardeşlerimize daha fazla dikkat etmeli ve onlara daha fazla ilgi göstermeliyiz. Onların sorunları ile daha yakinen ilgilenmeli, çözüm odaklı yapılan çalışmalara daha fazla yardımcı olmalıyız.

Hepimizin birer engelli adayı olduğu, yarın yardıma muhtaç olabilecek birer birey olduğu, gerçeğini bir kez daha sizlere hatırlatıyor ve ne olursa olsun ” KALBİMDE ENGEL YOK” diyerek sözlerimi tamamlıyor, yaşama ve yaşatma gayesiyle, en kalbi duygularımla sizleri selamlıyor, Saygılarımı sunuyorum” dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00