TMO ÇİFTÇİNİN  DEĞİL İVAN’IN KARA GÜN DOSTU OLDU

TMO ÇİFTÇİNİN DEĞİL İVAN’IN KARA GÜN DOSTU OLDU

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Toprak Mahsulleri Ofisine sert tepki gösterdi, TBMM de yaptığı açıklamada; “TMO neydi? Kara gün dostuydu. Kimin? Çiftçinin ama artık İvan’ın, Hans’ın, John’un kara gün dostu olmuş, Türk çiftçisinin ise düşmanı olmuş hâline geldi. Bu tablodan çıkın, bir an evvel yerli, millî olun” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Atatürk’ün çorak denilen yerde çiftlik kurup süt üretimine geçtiğini anımsatarak, elindeki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) sütlerini gösterdi. “Atatürk Orman Çiftliği o günden bugüne kadar aralıksız süt üretimi yapıyor. Atatürk’ün Türk çiftçisine verdiği değerin onda birini siz verseydiniz şu anda Türk tarımı uçacaktı” diyen Aygun, çiğ süt referans fiyatının arttırılmamasının nedeninin Hazine ve Maliye Bakanı Damat Berat Albayrak olup olmadığını sordu. Bakan Albayrak’ın enflasyon korkusuyla çiğ süt fiyatlarını baskıladığı yönünde duyum aldıklarını söyleyen Aygun, “Damat, dolar fiyatını serbest bıraktı, ama süt fiyatı ise olduğu yerde sayıyor” diye konuştu.

SARAY YERİNE ÇİFTLİK KURDU

Aygun, dün TBMM Genel Kurulu’nda tarım sektörüne ve hobi bahçelerine yönelik düzenleme yapan torba yasa teklifi üzerine CHP Grubu adına konuşma yaptı. Aygun, “Mustafa Kemal Atatürk, savaştan yeni çıkmış, yokluk içindeki ülkede Saray yerine Çiftlik kurdu. Bugün Saray yapılan yerde büyük bir üretim seferberliği yapıldı. Üstelik çorak topraklarda üretim olmaz denilen yerlerde, tarım yaptı, hayvancılık yaptı” diye konuştu.

Yem fiyatındaki fahiş artışa rağmen süt fiyatlarının yerinde saydığına dikkat çeken Aygun, “Damat doları serbest bıraktı ama enflasyonu yükseltmesin diye sütün fiyatını aşağı çekti. Dolar serbest, bizim çiftçimizin sütünün fiyatı ise maalesef olduğu yerde sayıyor. Bilesiniz ki bu hesabınız tutmayacak, enflasyonu da yönetemiyorsunuz, tarımı da yönetemiyorsunuz” diye tepki gösterdi. Aygun, “Üreticiyi yok sayarak ve ithalat yaparak enflasyonun dizginlenemeyeceği uyarısını yaptı.

ÇİFTÇİ ÖLÜM İLANLARI VERİYOR!

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, üreticinin gazetelere manidar ilanlar vermeye başladığını belirterek, şöyle devam etti: “Süt üreticilerinin vermiş olduğu ilan: ‘Acı kaybımız Cenazemiz. 16 Ekim 2020 –o gün Dünya Gıda Günü’ydü- o gün -sizin Millet Caminiz var- Millet Camisi’nde cenazemizin namazını kılıp ondan sonra Tarım ve Orman Bakanlığına süt üreticisinin defni yapılacak.’ İşte üreticiyi getirdiğiniz nokta! Artık süt para yapmaz olmuş, yem fiyatı almış başını gidiyor. Gelin, hep beraber şu süt sıkıntısını giderelim.”

TMO ÇİFTÇİ MEHMET’İN DEĞİL İVAN’IN KARAGÜN DOSTU OLDU!”

Aygun, ekmeğe geçtiğimiz günlerde yüzde 20 zam yapıldığına işaret ederek, “Uzun süreden beri ekmek fiyatlarını askıda tutunuz, bastırdınız ama artık önüne geçemediniz” diye konuştu. Aygun, ithalat ve yanlış tarım politikası yüzünden Türkiye’nin OECD ülkeleri içinde gıda enflasyonunda birinci olduğunu vurguladı.

Bulgaristan’dan, Rusya’dan tonu 2 bin 100 liraya buğday alan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Türk çiftçisinden tonu 1650 liraya buğday aldığına dikkat çeken Aygun, şu tepkiyi gösterdi: “Bu mu sizin Türk çiftçisine vermiş olduğunuz değer? Bu mu sizin Türk çiftçisine sahipliğiniz, yerliliğiniz, millîliğiniz. TMO Genel Müdürü övünüyor ki ‘Biz en avantajlı şekilde ithalatı bitirdik’ TMO neydi? Kara gün dostuydu. Kimin? Çiftçinin ama artık İvan’ın, Hans’ın, John’un kara gün dostu olmuş, Türk çiftçisinin ise düşmanı olmuş hâline geldi. Bu tablodan çıkın, bir an evvel yerli, millî olun” dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00