ÇORLU BELEDİYESİN DE ÇOK GARİP İŞLER DÖNÜYOR

ÇORLU BELEDİYESİN DE ÇOK GARİP İŞLER DÖNÜYOR

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt uygularlarıyla herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Vergi ve SGK borçları ödemek için Meclis ten borçlanma yetkisi alıp çektiği 10 Milyon Liranın 2.7 Milyon Lirasını Bal mumu heykellerine yatıran Sarıkurt, Darbeci general Kenan Evren’in bal mumu heykelini de satın almıştı. Halkın tepkisine rağmen müzeye Kenan Evren’in heykelini koyan Başkan Sarıkurt, Ekim Belediye meclisi kararı ile heykeli kaldırtmak zorunda kaldı. Kamuoyunda büyük eleştirilere neden olurken; “Oldu olacak FETÖ’nün heykelini de koysaydınız” şeklinde sert eleştiriler yükselmeye başladı.
Çorlu Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ne yapacağını şaşırdı. Darbeci General Kenan Evren le birlikte toplam 110 tane bal mumum heykelini Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den 2.7 Milyon TL ye satın alan Sarıkurt, bu satın alma işlemini ve Bal mumu heykel müzesi konusunu Belediye Meclisine bile sormadan satın aldı. Bunların içerisinde bulunan Darbeci Kenan Evren bal mumu heykelinin kaldırılması için Ak parti gurubunun ve MHP li üyelerin verdiği önerge ile konu oylanarak, Kenan Evren heykelinin kaldırılmasına oy birliği ile karar verildi. CHP li bazı meclis üyelerinin oylamada el kaldırırken son derece isteksiz bir şekilde Ret vermeleri dikkat çekti.
Kenan Evren Bal mumu Heykeli Ne Olacak, Parası Kimden Tahsil Edilecek!
Çorlu’da toplumun büyük bir kesiminin tepkilerine rağmen, başına buyruk bir şeklide hareket eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a başta kendi meclis üyeleri olmak üzere, tüm belediye meclis üyeleri Dur dedi. Kenan Evren’in Bal mumu heykelinin Çorlu Belediyesi tarafından yaptırılan müzeden kaldırılması Ekim ayı meclis toplantısında oy birliği ile kabul edilirken cevap bekleyen bir çok soru da ortaya çıktı. Kamuoyu adına Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un cevaplaması için soruyoruz.
1: Halkın her kesiminin tepkilerine rağmen Kenan Evren’in bal mumu heykelini müzeye koyarken hiç bu günleri düşünmediniz mi. Çorlu için gelecek yılların planlamasını yaptığınızı ve her şeyi düşündüğünü iddia eden sayın Sarıkurt, Üç ay sonrasını hesap edemediniz. Çorlu’yu bu kafayla mı yöneteceksiniz. kendi meclis üyeleriniz başta olmak üzere tüm meclis üyeleri heykelin kaldırılması yönünde oy kullandı. Siz müzeyi açarken neden konuyu meclise getirmediniz ve kimlerin bal mumu heykelinin olması konusunu neden Çorlu halkına sormadınız. Sizi Çorlu halkı mı seçti yoksa Yılmaz Büyükerşen mi.
2: Kenan Evren bal mumum heykelinin kaldırılması kararı alındığına göre sayın başkan bu heykeli nereye götüreceksiniz. Makam odanız da mı sergileyeceksiniz. Yada başka bir yere mi göndereceksiniz. Yada imha mı edeceksiniz.
3: Kenan Evren’in bal mumu heykeline ne kadar para ödendi ve bu para kimlerden nasıl, ne şeklide tahsilatı yapılacak.Müzeden kaldırılmasına karar verilen Kenan Evren heykelinin parasını kendi cebinizden yada maaşınızdan keserek mi ödeyeceksiniz. Bu para kimsenin abasını parası değil sayın Sarıkurt, kamuoyu bir an önce sizden açıklama bekliyor.
Ak parti ve MHP Meclis Üyeleri Neden Bu Güne Kadar Bekledi!
Tartışmalara neden olan konulardan biri de Ak parti Belediye meclis üyelerinin neden bu üne kadar Konya sessiz kalmaları oldu. Bal mumu heykel müzesi açılmadan aylar öncesinde kimlerin bal mumum heykellerinin müzede yer alacağı kamuoyunda paylaşılırken, Ak parti gurubunun neden konuya sessiz kaldığı merak edilirken, bazı meclis üyelerinin ilçe başkanı Yavuz Uylaş ile anlaşamadığı ve belediye aleyhine verilecek bir çok önergenin Uylaş tarafından engellendiği konuşulurken, Yavuz Uylaş’ın Ak Parti Çorlu kongresinde aday olmayacağını resmi bir yazı ile açıklamasından sonra bu şekilde, üstelik de yazılı bir soru önergesi verilmiş olması beraberinde bir çok soru işaretinin de getirmiş oldu.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00