ÇORLU’DA OKUL KIYAFETLERİ KİMİN TEKELİNDE

ÇORLU’DA OKUL KIYAFETLERİ KİMİN TEKELİNDE

Okulların açılmasına kısa bir süre kala her yıl olduğu gibi bu yılda Okul kıyafetleri tartışması yeniden gündeme geldi. Çorlu’da bir çok okulda Ak Partiye yakınlığı ile biline bir firmanın kıyafetlerinin satılması ve fiyatlarının çok yüksek olması tartışma konusu oldu. Çorlu’da bulunan okulların büyük bir bölümünde okul girişinde sadece tek bir firmaya ait kıyafetlerin olması tekelcilik mi var sorusunu akıllara getirdi.
Okul öncesi kıyafet alma telaşına düşen bir çok veli, okul kıyafetlerinin çok pahalı olmasından şikayet ederken, Çorlu’da bulunan bir çok okul girişinde tek bir firmaya ait okul kıyafeti numunelerinin olması ve okul kıyafetlerinin bu firmadan alınması için yönlendirme hatta zorlam yapıldığı şeklinde bir çok eleştiri yapan veliler; “Pazarda 30-40 Liraya alınabilecek kıyafetler burada nerdeyse Üç katı daha pahalı. Bu uygulamaya kimler izin veriyor. Gelirlerin ve işlerin düştüğü pandemi döneminde zaten zor şartlarda ayakta durmaya çalışan bir çok öğrenci velisi bu kadar fahiş fiyatlarla nasıl kıyafet alabilecek. Bu duruma başta Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık ve yetkili makamlar neden dur demiyor” şeklinde bir çok eleştirilerde bulunurken, bu sese kulak verecek ve kamuoyunu aydınlatacak bir yetkili makam çıkar mı merak ediyoruz.
Okul Müdürlerine Baskı mı Yapılıyor!
Okul kıyafetleri konusunda gazetemize bir çok ihbar ve şikayetler gelirken, bazı iddialarda daha sesli bir şekilde konuşulmaya başlandı. Çorlu’da bulunan bir çok okul müdürünün bu firmaya ait okul kıyafetlerini satmaları için kendilerine baskı yapıldığı, kabul etmeyen okul yönetimine tayin vs gibi tehditler yapıldığı şeklindeki iddialar doğru mu. Ak Partiye yakınlı ile biline bu firma sahipleri bu iddialar karşısında ne diyecekleri merak edilirken, vatandaşlar ve kamuoyu başta Çorlu Kaymakamlığı olmak üzere, Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkili birimlerden bir açıklama bekliyor. Okul yönetimlerine baskı iddialarının gündeme geldiği şu günlerde okul kıyafetleri Çorlu’da kimlerin tekeline girmiş sorusunun cevabı merak ediliyor. Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz uylaş başta olmak üzere siyasi partilerin ilçe başkanlarının bu konuda neden sessiz kaldıkları çok büyük soru işaretleri barındırırken, muhalefet partilerinin ilçe başkanlarının konuya olan duyarsızlığı kafalarda soru işaretleri bırakıyor.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04