VELİMEŞE GÖLET PROJESİNDE İLK KAZMA VURULDU

VELİMEŞE GÖLET PROJESİNDE İLK KAZMA VURULDU

Ergene Belediyesi tarafından Velimeşe Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan Velimeşe Gölet Projesi’nde ilk kazma vuruldu ve çalışmalar başladı. Göletin kafeterya bölgesinde ise peyzajda bir amfi basamakları yapılarak gölet seyir alanı oluşturulacak. 170 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 250 metrekare yapı alanı olan kafeteryaların yanında zengin bitki ve ağaç çeşitlerinin de olacağı açıklandı.

Başlayan çalışmaları yerinde inceleyen ve ilgili birim yöneticilerinden yapılan çalışmalar ile ilgili olarak bilgiler alan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Velimeşe Mahallemizdeki gölet projemizin çalışmaları başladı. Emekçi kardeşlerimize kolay gelsin dileklerinde bulunarak yapılan çalışmaları yerinde inceledim ve bilgiler aldım. Bu güzel projemizi hayata geçirerek ilçemize kalıcı eserler bırakmaya devam edeceğiz” dedi.

Daha önce de Velimeşe Mahallesi’ndeki gölet projesini 15 yıllık hayali olarak ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel projenin 1 yıl içerisinde tamamlanacağını ve vatandaşların kullanımına sunulacağını ifade etti. Başkan Yüksel Ergene’de çok güzel projelere imza atmaya devam edeceklerini belirterek Ergene halkına şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Velimeşe Gölet Projesi!

Velimeşe Mahallesi’nde uygulanacak olan Kafeterya ve Gölet Düzenleme Projesi’nde gölet ve çevresi olmak üzere toplam 17 bin 942 metrekare alanı kapsıyor. Proje dahilinde 4bin 150 metrekare yeşil alan yapılacak üzerinde ise 11 adet piknik masası bulunacak. Ayrıca gölet üzerinde yürünebilecek iskeleler, yürüyüş yolları ile bu yollar üzerinde oturma bankları bulunacak. Tüm yeşil alan ağaçlandırılacak 120 ağaç ve bin 900 adet çalı ve çiçek ile donatılacak. Göletin bir bölgesinde ise kayalık bahçe oluşturulacak ve gölete su fıskiyeleri ile hareketlilik getirilecek.

Göletin kafeterya bölgesinde ise peyzajda bir amfi basamakları yapılarak gölet seyir alanı oluşturulacak. 170 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 250 metrekare yapı alanı olan kafeteryada bir de üzeri güneş ve yağmurdan korunmak maksadıyla örtülü olarak yapılacak olan 80 metrekarelik teras bulunacak. Kapalı alan, restoran alanı, bar servis alanı, tuvaletler ile mutfaktan oluşacak olan tesisin giriş çıkış kontrolleri ve güvenlik önlemleri için çevresi perde duvar ve panel çit ile çevrilecek.

Haber. Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00