TREN KAZASI MAĞDURLARI İSYAN ETTİ MAHKEMEYİ TERK ETTİ

TREN KAZASI MAĞDURLARI İSYAN ETTİ MAHKEMEYİ TERK ETTİ



Tekirdağ’ın Çorlu İlçesinde 8 Temmuz tarihinde meydana gelen Tren kazasının duruşması esnasında mahkeme hakiminin kaza bölgesine yakın bir çiftlikte çalışan kişiye “kaç tane Tavuk Öldü” şeklinde soru sorması, kazada yakınlarını kaybedenleri çileden çıkardı. Oğuz Arda Sel’in Annesi Mısra Öz mahkeme heyetine çok büyük tepki göstererek salonu terk etti. Mısra Öz ile birlikte bir çok mağdur ve yakınları da salonu terk ederek Çorlu Adalet Sarayına gidererek Savcı ile görüştüler. Adliye önündeki basın açıklamasına CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da katıldı.
Çorlu´da 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin davanın 5. duruşması önceki gün akşam saatlerinde mahkeme heyetinin verdiği kararla ileri bir tarihe ertelendi. Mahkeme heyetine tepki gösteren ailelerin büyük bir çoğunluğu Çorlu Adliyesine gelerek Savcı ile görüştükten sonra basın açıklaması yaptılar.
Çorlu’da, 8 Temmuz 2018’deki tren kazasında 25 kişi yaşamını yitirmiş, 300’den fazla kişi de yaralanmıştı. Kazaya ilişkin 4 sanık açılan kamu davasında tutuksuz olarak yargılanıyor. Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesince 15 Temmuz Halk Eğitim Merkezi salonunda görülen 5. duruşmada davanın sanıkları dinlendi. Ailelerse bazı tanıkların sanık olarak ifadesinin alınmasını istedi. Tanıkların ardından aileler de söz alarak konuştu. Kazada oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz duruşmaya asıl önemli kişilerin getirilmediğini savundu. Savcı, sanıkların tutukluluk taleplerinin reddine karar verdi. Karara tepki gösteren aileler, duruşma salonunu terk etti. Sanıklarsa, üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmedi.
DURUŞMA 4 KASIM TARİHİNE ERTELENDİ
7 kişilik bir bilirkişi heyeti belirlendi. 16 Temmuz’da kaza yerinde keşif yapılacak. Sanıkların adli kontrollerinin devamına, tanıkların dinlenmesi ve sanıkların tutuklanması yönündeki taleplerin reddine karar verildi. Mahkeme heyeti duruşmayı 4 Kasım 2020 tarihine erteledi.
ADALET SARAYINDA AÇIKLAMA YAPTILAR
Mahkemeyi terk eden aileler duruşma salonunu terk etmesinin ardından Çorlu Adalet Sarayına giderek Savcı ile görüşmek istedi. Duruşmanın sona ermesinin ardından mahkemeden çıkan avukatlar da Çorlu Adalet Sarayına giderek ailelerle görüştü. Kazada oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz ve diğer aileler savcı ile görüşmelerinin ardından çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı ve adalet istediklerini belirttiler.
MİLLETVEKİLİ AYGUN: BİR ARPA BOYU YOL ALAMADIK
Çorlu Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Tren kazası mağdurlarına ve yakınlarına destek olmak için, Tekirdağ’da ki programlarını iptal ederek hızlıca Çorlu’ya geri dönen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun çok sert sözlerle yaptığı konuşmasında; “Bu insanlar burada sadece adalet arıyor. Ben bu konuyla ilgili olarak Bakan’a soru soruyorum. Sayın Turan’a Bakan bana ciddiyetsiz cevaplar veriyor. Gönderdikleri Üç tane yazı ile kendilerini yalanlıyorlar. Buradakiler 67 tane yol bekçisine ihtiyaç var diyor. Bakan yol bekçisine gerek yok diyor. Bu işin takipçisi olacağız. Gazeteci İsmail Saymaz bu konuda çok büyük bir habercilik yapmıştır. Benim sorduğum sorular burada mağdur olan vatandaşlarımız adınadır. Maalesef elleri kanlılar Ceylan derili koltuklarda bize gülüp duruyorlar. Biz hak derken, onlar rant diyor. Mahkemede sorulan sorular resmen dalga geçer gibi. Hepinizin yanındayım. Milletin vekiline yalan cevaplar verdiler. Güneş balçıkla sıvanmaz. Yalanlar çuvala sığmadı. Durmak yok, susmayacağız, sesimizi daha da gür çıkartacağız” dedi.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00