YAPILAN HAKSIZ ELEŞTİRİLER İÇİN İLK KEZ KONUŞTULAR

YAPILAN HAKSIZ ELEŞTİRİLER İÇİN İLK KEZ KONUŞTULAR

Pandemi dönemi ve Ramazan ayında gösterdiği performans ve çalışmalarla bölge halkının taktirini toplayan, Türk Kızılay Çorlu Şubesi yönetimi basın toplantısı düzenleyerek bu süreç yaptıkları çalışmaları anlattı. Başkan Alican Yılmaz ve ekibi kamuoyunda uzun zamandır yapılan haksız eleştiri için Başkan Alican Yılmaz; “Çorlu Kızılay adına,Sahada görev yapan araçların bir çoğu Kızılay gönüllüsü değerli yöneticilerimizin ve arkadaşlarımızın kendi şahsi araçlarıdır. Hepsi yakıtını kendi cebinden koyup hizmet ettiler. Bu haksız eleştiri için kamuoyunu bilgilendirmek istedim” dedi.
Türk Kızılay Çorlu Şubesi Başkanı Alican Yılmaz açılış konuşmasında; “Çorlu’ da Yaşayan Saygıdeğer Vatandaşlarımız ve Kıymetli Basın Mensuplarımız; Pandemi sürecinin başladığı 11 Mart gününden bu zamana kadar, Türk Kızılay Çorlu Şubesi olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizi kamuoyu ile paylaşmak istedik ve bu basın toplantısını düzenledik. Toplantımıza katılarak kamuoyuna sesimizi duyurmamıza vesile olduğunuz için şube yönetimimiz adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.
Bu vesile ile Covid-19 nedeniyle yurtiçi ve yurtdışında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’ tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, tedavisi devam eden vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Süreç başlangıcından bugüne kadar Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde, Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Belediyesi, Mahalle Muhtarları ve Çorlumuzdaki Sivil Toplum Kuruluşları ile koordineli olarak yardım faaliyetlerimizi planlı bir şekilde gerçekleştirdik. En büyük önceliğimiz yardımseverlerimizin bağışlarının doğru adreslere ulaştırılması oldu. Bunun için öncelikle şubemize gelen talepleri ekiplerimiz yerinde inceledi ve kurduğumuz Tespit Komisyonlarının onayından sonra temel ihtiyaç malzemeleri ihtiyaç sahiplerimizin adreslerine teslim edildi. Bu vesile ile bu yoğun çalışmada özveri ile gayret gösteren gözbebeğimiz Kızılay Gönüllülerine bir kez daha sonsuz teşekkürlerimizi sizin aracılığınız ile dile getirmek istiyoruz” dedi.
Yaklaşık 3 aylık zaman zarfında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimiz!
Başkan Alican Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri söz alarak yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdiler; “Yurtdışından 3 farklı zaman diliminde Türkiye’ ye getirtilen 448 vatandaşımızı Kredi Yurtlar Kurumunda ağırladık. Misafirlerimize Sabah, öğlen, akşam ve sahur olmak üzere toplam 15.547 öğün yemek ile çay, kahve, su ve kantin ihtiyaçları 15 günlük karantina süresi boyunca Türk Kızılay tarafından karşılanmıştır.
Altmış Beş Yaş aş üstü vatandaşlarımızın evde kaldıkları süre boyunca şubemize ulaşan talepleri doğrultusunda alış-veriş ve iğne, pansuman, ilaç gibi sağlık ihtiyaçları giderilmiştir. Bu zorlu süreçte büyük bir özveri ile çalışan ve ayakta alkışladığımız sağlık çalışanlarımıza çeşitli zamanlarda ziyaretler gerçekleştirerek kumanya ve tatlı ikramlarında bulunduk ve sürekli yanlarında olduğumuzu belirttik.
Tüm mahalle muhtarlarına 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ulaştırmaları için 2.500 adet 5 litrelik su dağıtımını gerçekleştirdik. Çorlu’ da bulunan alışveriş merkezinde stand açtık ve burada toplanan yardımları ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırdık. 3602 aileye dokunarak temel ihtiyaçlarını karşıladık, Kaymakamlık tarafından belirlenen 536 aileye, bağışçılarımızın fitre ve zekatları ile nakit yardım yaptık, 127 çocuğumuza kıyafet temin ettik. Ramazan ayı içerisinde farklı zamanlarda ve farklı mahallelerde 14.000 adet pide dağıtımı yaptık.
Sokağa çıkma kısıtlamasının kalktığı günlerde, 65 yaş üstü vatandaşlarımıza, toplamda 8.000 adet maske ve 3.000 adet el dezenfektanı dağıttık. 300 aileye ev temizliği ve el temizliğinde kullanılan malzemelerden oluşan hijyen kolisini evlerine teslim ettik. Bağışıklık sisteminin büyük önem kazandığı bugünlerde çocuklarımıza 9.000 adet süt dağıtımını gerçekleştirdik. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde sokak hayvanlarını da unutmadık ve onlara da mama temin edip beslenmelerini sağladık. Bu dönemde yeni doğan bebeklerimiz için ihtiyaç sahibi ailelerine “Sevgi Bohçası” dağıtımına devam ettik. Ramazan Bayramı ile ilgili ilk faaliyetimiz şehitlik ziyareti ile başladı. Tüm şehitlerimiz için kabirleri başında dua edip şükranlarımızı sunduktan sonra Asri Mezarlığa giderek ahirete irtihal eden bağışçılarımızı da kabirleri başında dualar ile yad ettik. Yine Ramazan Bayramının 1. Günü, Çorlu’ nun çeşitli noktalarında dışarıda olan, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın bayramını, sosyal mesafe kurallarına uyarak kutladık, onlara su, maske, el dezenfektanı, çikolata, şeker ve kolonya ikramında bulunduk. Bayramın 2. Günü Çorlu ve Ergene ilçelerimizdeki aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan 37 şehit ailemizi ziyaret ederek bayramlarını kutlayarak, minnet ve şükranlarımızı bir kez daha dile getirdik.
Bayramın 3. Günü, bu zorlu süreçte büyük bir özveri ile görevlerine yerine getiren Karakol Amirliği, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Bayramı ailesinden uzakta karantinada geçirmek zorunda olan Ceza İnfaz Koruma Memurlarına ziyarette bulunarak bayramlarını tebrik ettik. Tüm bu faaliyetlerimizi gerçekleştirmemizde bizlere yardımcı olan Türk Kızılay Çorlu Şubesi Gönüllüler Ordusunun her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Yine sizlere saymış olduğumuz faaliyetlerimizin gerçekleşmesinin temel kaynağı olan tüm bağışçılarımıza, bu dönemde gösterdikleri hassasiyet ve sergiledikleri yardımlaşma örneği için Çorlu halkımız adına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Son olarak; “Yeni Normalleşme Süreci” nin başladığı bugünlerde rehavete kapılmadan, maske kullanımı, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatmak isteriz. Yaşadığımız bu Pandemi sürecinin en kısa zamanda sona ermesi, Ülkemizin ve dünyamızın sağlıklı yaşam koşullarına tekrar kavuşmasını diliyor, katılımınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dediler.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00