İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN PİS KOKULAR GELİYOR

İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN PİS KOKULAR GELİYOR

Merhaba değerli okuyucularım. Hep deriz ve sürekli tepkimizi dile getirdiğimiz fakat bir türlü gerçekleşmeyen, ülkemizin kanayan yarası bir durum var. Makam ve mevkilere getirilmiş kişilerin o makamların ağırlığını kaldıramadan altında kalmaları ve sonucunda oluşan rezaletler. Bunun örnekleri Çorlu ve Trakya bölgemizde, Türkiye’nin her yerinde var maalesef. Hak etmeyen kişilerin belli makam ve mevkilere getirtmesinin altına yatan sebep de “koltuğa benim adıma bekçilik yapsın. Ben ne dersem itiraz etmeden yerine getirsin” zihniyet bu. Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü hakkında son günlerde gelen ihbarlar ve Cumhurbaşkanlığına yapılan şikayetleri de görünce gerçekten iğrendim doğrusu.
Çorlu İlçe Sağlık Müdürü Ali Rıza İçel. Bir çok kişi tarafından, bunlar neredeyse tamamı kurum içindeki çalışanlar, CİMER üzerinden şikayetler yapılıyor. Yapıldı da ne oldu. Hiçbir şey İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir ve İl Sağlık Müdürlüğünün yetkilileri bu kepazelikten haberleri yok mu. Tabi ki var. O zaman neden örtbas ediliyor. İğrenç iddialarla dolu bir çok şikayette rağmen hala neden susmayı tercih ediyorlar. Ali Rıza İçel’in Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Hacı Bayram Zengin’in akrabası olması bu iğrenç iddialarla dolu CİMER şikayetlerinin örtbas edilmesine bir sebep midir. Tabi ki hayır. Kimsenin suç işleme özgürlüğü olmadığına göre, Herkesin kanunlar önünde eşit olduğuna göre bu vatandaşın özelliği nedir de bunca kepazelik örtbas ediliyor.

Şehidimizin Emanetine İğrenç Davranış!
Çorlu İlçe Sağlık Müdürü Ali Rıza İçel tarafından mobing’e maruz kalanlardan birini şehidimizin emaneti, onun yakını olması iğrençliğin çok daha farklı boyutlara geldiğini gösteriyor. Şehidimizin yakınına “Göz zevkimi bozuyorsun” diyebilecek kadar iğrenç bir duruma gelen birisi nasıl oluyorsa o makamda kalabiliyor. İl Sağlık Müdürlüğündeki üst düzey yöneticiler başta olmak üzere Milletvekilleri ve yetkililer, bundan sonra bir şehit cenazesine gidecek olursanız, yada bir şehit ailesini ziyaret edecek olursanız yüzünüz kızarır mı bilemem. Ama bu kepazelik karşısında hala susmayı tercih ederseniz şehidimizin kemiklerini sızlatırsınız. Bu şehidimiz hak etmediği halde o makamlara getirdiğiniz sapık zihniyetler için can vermedi. Bu utancı çorlu’ya yaşatanlar utansın. Söyleyecek konuşacak çok şey var da işte, nasıl bir Devlet zihniyeti hakim olmaya başladı ki, son zamanlarda bir çok kurumda sapıklar çoğalmaya başladı. Vatan için can verenler bu sapıklar çoğalsın diye değil, namusumuza zarar gelmesin diye can verdiler. Bölge Milletvekillerimiz ve siyasetçiler, bu kepazelik hakkında sanırım birkaç kelime söylersiniz
Çorlu İlçe Sağlık Müdürü Ali Rıza İçel hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) e yapılan şikayetlerin tarihleri; “07.05.2020. 28.04.2020. Bu tarihler arasında Ali Rıza İçel için bir çok şikayet yapılmış. İğrenç iddiaları barındıran şikayetlerden birkaç özet sunmak istiyorum; “Söz konusu kişini açık ve kapalı ayrımı yaptığını, kapalı çalışanlara göz zevkimi bozuyorsun demesi. Bazı kadın çalışanları odasına çağırıp saatlerce oturması” bu iğrençliği kabul edebiliyor musunuz sayın İl Sağlık Müdürü, Sayın Vali, Sayın Milletvekilleri. Aynısını sizin yakınıza yapsalar hoşunuza gider mi.
Devam edelim iğrenç iddialara ve şikayetlere; “Personel içerisinde mobing uygulamakta. Kurum çalışanlarına onur kırıcı davranışlarda bulunmakta. Kurumda Dört, Beş Doktor bulunurken, Hemşire ve Sağlık memuru olan kişiler birim sorumlusu olarak görevlendirilen kişiler rahatlıkları sağlanıp hiçbir yönetici vasfı olamayan kişilerin yönetici olarak atanması”
Bu şahıs prosedürlere uygun olmayan bir şekilde atama yapıp, bunu da İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri onaylıyorsa kepazeliğin boyutlarının nerelere kadar gittiğini görebilirsiniz. Yukarda dedim ya hak etmeden makamlara getirilen kişiler kendilerini bir halt zannederek Devletin gerçek sahibi olarak kendilerini görebilecek kadar da zavallı sığ bir zihniyete sahiptirler. Bunca kepazelikler dönerken, Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı ne yapıyor. Burnunun dibinde dönen bu kadar rezaleti görmüyor mu, yada görüp sessiz mi kalmayı tercih ediyor merak ettim.
Ali Rıza Beyefendi hazretleri için CİMER şikayetlerinin bazılarının özetini yazmaya devam edelim; “ 07.05.2020 tarihli başvuruda özetle derki, Ali Rıza İçel bu göreve atanıncaya kadar bir aile ortamı içinde çalışıyorduk. Bu gücü nereden alıyor diye merak ettim. Halk Sağlığı Tekirdağ İl Başkanı Bayram Zengin’in akrabası. Tek amacı kurumda bulunan bayanlara nasıl yakın olabilirim mantığında olan bu yönetici hakkında araştırma yapılmasını……” diye uzayıp giden şikayetler zinciri.
Son zamanlarda sapıklık her kuruma yansımış durumda. Son örneği Gazi Üniversitesinde bir dekanın kepazeliği ile ortaya çıktı ve kız öğrenciler için sarf ettiği sözler için ki o sözleri de kamerayı açık unuttuğu için kamuoyu duyabildi. İstifa etmek zorunda kaldı. Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü Aşkı Memnu dizileri ile anılmaya başlanıp iğrenç iddialarla çalkalanırken yetkili makamlar neden bu iğrençliğe sessiz kalırlar anlayamadım. Sayın yetkililer bu iddialar araştırıldı mı yoksa kağıt üstünde sözde bir soruşturma ile kapatıldı mı. İnsanların namusuna göz dikecek kadar iğrençleşen bir ortama sizler eşinizi, kızınızı, yakınınızı sokmak isterimi siniz yada namusunu korumak için insanlar kendi adalet sistemini mi harekete geçirmeleri gerekiyor. Öyle yapacaklarsa sizlerin o makamlarda durmanıza hiç gerek yok. Bu yazıyı yazdım diye inşallah bir gece ansızın Polis kapımıza dayanıp kelepçe ile bizi götürmez diye umuyorum. Malum son zamanlarda bazı müdürler ucu kendilerine dokunan haberler yapanlara gece yarısı operasyonu yapıyorlar da. Adalet herkese lazım olduğuna göre bir gün iğrenç bir hale getirdiğiniz bu adalet sisteminde kendinize de adalet aramak için nasıl çırpınacağınızı hep birlikte görebiliriz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

2 yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00