GELİN BİRLİK OLALIM

GELİN BİRLİK OLALIM

Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 14-20 Nisan tarihlerinde tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanan Kutlu Doğum Haftası bu sene9 – 20 Nisan tarihleri arasında k Diyanet İşleri Başkanlığınca 2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması olarak belirlenen Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım temasıyla kutlanmaya başlandı.

Çorlu İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen ve Çorlu genelinde Kutlu Doğum Haftası boyunca devam edecek olan yarışma, konferans ve çocuk etkinliklerinin açılış programı Çorlu Süleymaniye Camii’nde gerçekleştirildi. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen 2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri açılış programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başladı.

Sunuculuğunu Selimiye Camii İmam-Hatibi Yunus Çakır`ın yaptığı program, Çorlu Hz. Ebubekir Camii İmam-Hatibi Adem Kara`nın Aşr-ı Şerf tilavetinin akabinde İlçe Müftüsü Adem Gülmek`in açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında Hz. Peygamber (S.A.V)’ in birliğe ve kardeşliğe yönelik örnek tavır ve davranışlarından bahseden Adem Gülmek, milletçe ihtiyacımız olan asıl şeyin farklılıklarımızı körüklemek olmadığını bilakis tevhit ve vahdet olduğunu ifade etti.

Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek özellikle 4 – 6 yaş okul öncesi eğitime kurumsal manada büyük ehemmiyet verdiklerini ve bu sebeple hali hazırda 33 sınıf ve 700’e yakın öğrenci ile okul öncesi eğitime devam ettiklerini belirterek çalışmalarının hız kesmeden süreceğini söyledi. Okul öncesi eğitimine verdikleri önemin yanında Çorlu genelindeki ortaokul ve liselerde Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamber’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçen öğrencilerle bizzat okullarında yüz yüze iletişim kurarak onlara ulaşmaya çalıştıklarını ve bunu da Kur’an Hayat Olsun Projesi kapsamında yaptıklarını ifade etti. Adem Gülmek, bu dersleri seçen öğrencilere 2016 yılı başından itibaren yaklaşık olarak 5 bin 700 adet Kur’an-ı Kerim hediye ettiklerini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ve Kur’an Kurslarında 4 – 6 yaş okul öncesi eğitime devam eden öğrencilerin e-okul veri girişine imkan sağlayan protokol çerçevesinde müftülük olarak Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları görüşme neticesinde Kardeş Okul Kardeş Kurs Projesini hayata geçirdiklerini ve proje sayesinde eğitimde yöntem birliği ve kaliteyi ön planda tuttuklarını söyledi. Konuşmasının sonunda Çorlu İlçe Müftülüğü tarafından uygulanan Kur’an Hayat Olsun ve Kardeş Okul – Kardeş Kurs projelerine verdikleri destek sebebiyle Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü`ye siyasi parti temsilcilerine, basın mensuplarına, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve Çorlu halkına teşekkür etti.

Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek`in konuşmasının ardından söz alan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç da, Diyanet İşleri Başkanlığı`nca 2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası ana temasının Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet ve Gelin Birlik Olalım şeklinde belirlenmesinin fevkalade yerinde olduğunu, ülke olarak zor süreçlerden geçtiğimiz şu günlerde birliğe ve kardeşliğe çok ihtiyaç duyduğumuzu ifade etti. Ülkemizin Türk`ü ile Kürt`üyle, Laz`ı, Çerkez`i Arap`ıyla, Alevisi ve Sünnisi ile bir bütün olduğunu ve bu zenginliklerin kopmaz bağlarla birbirine bağlı olduklarını belirten Kaymakam Kılıç, vatanımızın birlik ve bütünlüğüne kast edenlerin asla başarılı olamayacaklarını söyledi. Fatih Mehteran Takımı’nın sunduğu ve mehter marşlarının çalınarak okunduğu konser izleyicilerden tam not aldı. Mehter Konseri sonrası katılımcılara pide ve ayran ikram edildi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım



Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00