ÇORLU MÜFTÜLÜĞÜNDEN BAŞARILI ÇALIŞMA

ÇORLU MÜFTÜLÜĞÜNDEN BAŞARILI ÇALIŞMA

2014-2015 yılı eğitim ve öğretim döneminin başlaması münasebetiyle müftülüğümüze bağlı kur’ an kurslarımızın ve bu yıl hizmete girmiş olan Amine Hatun Kız Kur’ an Kursunun açılış merasimi Bahçelievler Camii ’de yapıldı. Program Bahçelievler Camii Müezzin Kayyımı Resul Akbulut ‘un Kur ’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmalarını yapan Çorlu Müftüsü Adem Gülmek : Çorlu Müftülüğüne bağlı bu kurslarda Kuranı Kerim ve dini bilgiler (itikat ibadet ahlak ve siyer) derslerin okutulduğunu, özellikle 04-06 yaş okul öncesi eğitimi önemsediklerini ailelerin bizlere yarınlarını emanet ettiğini belirtti. Amine Hatun Kız Kur’ an Kursunda 5 sınıf bulunmakta sabah ve öğlen olarak ikili öğretim yapılmaktadır. 9 Kur’ an Kursu öğreticisinin görev yaptığı kursta , 5 sınıf yetişkinler için, 4 sınıf 04-06 yaş okul öncesi çocuklarımızın eğitimine ayrılmıştır. Ayrıca müftülük bünyesinde 43 sınıf yetişkinler için, 22 sınıf 04-06 yaş okul öncesi eğitim sınıfları için oluşturulmuş olup halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Çorlu Müftüsü Adem Gülmek!

Açılış ta bir konuşma yapan Çorlu Müftüsü Adem Gülmek; “Anneler ve çocuklarına yönelik olan kur’ an kurslarının daha dinamik 7’den 70’e hitap eden, sorumluluk bilincine sahip nesillerin yetişmesinde etkili olacağını ayrıca anneleri eğitimden mahrum kalmış bireylerin toplumun geleceğini inşa etmelerinin mümkün olmadığını ifade edip geleceğimiz için hiçbir ayrım gözetmeksizin kadınlarımıza, kızlarımıza, erkek çocuklarımıza eğitim vermeye devam etmeliyiz” dedi.

Törene, il Müftüsünü temsilen Süleymanpaşa ilçe müftüsü Süleyman Yeniçerİ, ilçe Mili Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü ,Ergene İlçe Müftüsü Cerrah Cebecİ, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Eyüp Öztürk, dernek başkanlarımız, kur’ an kursu öğreticilerimiz, camii görevlilerimiz ve davetliler katıldı. Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, konuşmalarında ; 04-06 yaş okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu belirterek bu tür örnek çalışmaların yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü 04-06 yaş gurubuna yönelik verilen bu eğitimin milli eğitime hizmet olduğunu ve bu güzel çalışmalarının devam etmesini temenni etti. Yüksek gayretlerinden dolayı Bahçelievler Camii dernek başkanına, Camii görevlilerine ve Kur’ an Kursu öğreticilerine plaket takdimi yapıldı. Ardından kurdelenin kesilmesiyle açılış gerçekleşti. Hep birlikte Amine Hatun Kur’ an Kursu ziyaret edildi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04