EN BÜYÜK KRALLIK EVDEKİ MUTLULUKTUR

EN BÜYÜK KRALLIK EVDEKİ MUTLULUKTUR

Törende konuşan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan: “Dünyadaki en büyük krallık evdeki mutluluktur. Evdeki mutluluk için gereken özeni göstermenizi diliyorum” dedi.

Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binasında yer alan Nikah Salonu`nda düzenlenen törene Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Kemaleddin Avcı, Öz Çorlu Roman Derneği Başkanı Bahattin Pektaş, Öz Çorlu Roman Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Varol, Hıdırağa Mahallesi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Burhan Kambur, nikahları kıyılacak olan çiftler ile aileleri katıldılar.

Nikah töreni öncesi konuşan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan: “Biz derneklerimizi çok seviyoruz. Roman Kültürünü Yaşatma ve Mahalleyi Koruma Derneği olarak belediyemizle beraber bir program yaptık. Bu programda önce nikah kıyacağız sonra sünnetlerimiz var. Bugün 23 tane gencimizi dünya evine gönderiyoruz. Yine 40 tane çocuğumuzun da sünnetini yaptırdık. Onların bugün eğlencesini de yapacağız. Belediyemize bu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz, derneğimize teşekkür ediyoruz. Benim gördüğüm kadarıyla pırıl pırıl gençler evliliğe adım atıyorlar. İnşallah onlar gelecekte mutlu aileler olacaklar ve bizler de onların ilk şahidi olacağız” dedi.

Nikah salonunu dolduran Roman vatandaşlar tarafından konuşması sık sık alkışlarla kesilen Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan: “Roman kardeşlerim, ben sizleri çok seviyorum. İlk geldiğim günden beri her zaman yerinin benim yanımda ayrıydı. Sizleri çok sevdiğim için arkadaşlarımız bilirler, dernek başkanlarımıza, yöneticilerimize her zaman için kaymakamlığımızın kapısı açıktır. Hiçbir zaman onlarla görüşmeme diye bir şeyimiz olmadı. En yoğun günümüzde bile onlar geldiyse hemen arkadaşları dinledik” diye konuştu.

Bizim amacımız önce mutlu bir ailenin kurulması diyen Kaymakam Doğan: “Daha sonraki amacımız o mutlu ailede herkesin iş güç sahibi olması. Önce eş sahibi olması, sonra iş sahibi olması sonra da mutlu çocukları, huzurlu, güvenli çocukların olması bizim en büyük arzumuzdur” şeklinde konuştu. Kaymakam Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz gibi Hıdırağa Mahallesi`ne yakın bir yerde kadınlarımızın rahat edebileceği, mutlu ve huzurlu olabileceği bir merkez açtık. Bütün gelinlerimizi inşallah orada her türlü kurslarımıza bekliyoruz. Orası sizin merkeziniz. Hem eğitimle ilgili çalışmalar olacak hem de el sanatlarıdır, kuaförlüktür her türlü eğitimi orada yapabileceksiniz. Ben istiyorum ki doğum günlerinizi orada kutlayın. Orada beraber bayanlar bir arada hep birlikte güzel günleriniz olsun. O güzellikleri birlikte yaşayın.”

Evlilik karşılıklı sorumluluk ve sadakattir diyen Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan: “Bu sorumlulukta iki insan bir araya gelerek bir insan oluyor. Bir insan olmak için de muhakkak suretle karşılıklı anlayış çok önemli. İki insanın farklı duyguları, farklı arzuları, farklı inançları ve düşünceleri olabilir ama aile birdir. Bu bir aile içerisinde her zaman için eşlerimize karşı, eşlerinize karşı anlayışlı olun. Mümkün mertebe bir birinizi destekleyin. Bugün erkek ve kadın neden bir aradadır çünkü ikisi bir birini tamamlar. Her birimiz bir elmanın bir yarısı gibiyiz. Ne zamanki eşimizle bütünleşirsek o zamanki bir bütün bir insan oluruz” dedi.
Kaymakam Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyada aileden daha mutlu hiçbir şey yoktur. İster kral ol, istersen köylü ol, kentli ol hiç fark etmez eğer adam evinde mutluysa dünyada mutludur ama evinde mutlu değilse bu isterse kral olsun isterse padişah olsun onun için en dünyadaki en büyük krallık evdeki mutluluktur. Evdeki mutluluk için gereken özeni göstermenizi diliyorum. Çorlu Belediye Başkanımız sağ olsun ellerinden gelen katkıyı gösterdi. Belediye başkan yardımcılarımız bu konuda desteklediler. Sosyal Yardımlaşma Vakfı`mızın katkıları ile, derneğimizin katkıları ile düzenledik. Sizler de iştirak ettiniz teşekkür ediyorum. İnşallah bu geleneksel nikahlarımız devam eder. Şimdiden herkese hayırlı olmasını diliyorum.”

Düzenlenen toplu nikah töreninde nikah şahitliği yapan Çorlu Belediye Başkan Vekili Serhad Çatalkaya da nikahları kıyılan çiftlere bir ömür boyu mutluluklar diledi. Çorlu Belediyesi Nikah Memuru Nurgül Kaplan tarafından çiftlerin nikahlarının kıyılmasının ardından Kaymakam Doğan Başkan Vekili Çatalkaya ve Başkan Yardımcısı Avcı tarafından evlilik cüzdanları ve altın takdim edildi. Nikah töreninin sona ermesinin ardından ise Kaymakam Doğan dünya evine giren çiftlerle davul zurna eşliğinde oynadı. Tören günün anısına toplu fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.

Haber Merkezi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04