EN BÜYÜK AİLE ÇORLU’DA BULUŞTU

EN BÜYÜK AİLE ÇORLU’DA BULUŞTU

Gazetecilik mesleğinde Türkiye’nin en üst kuruluşu olan ve 7 bölgede bulunan gazeteciler federasyonu ile Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu’nun bir araya gelmesiyle toplam 8 federasyon tarafından oluşturulan TGK’nın Genel Başkanı Nuri Kolaylı, (ÇGD) Çorlu Gazeteciler Derneğini ziyaret etti. Ziyarette, BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ile Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da olan KGF Başkan Yardımcısı Şevket Erzen de hazır bulundu. ÇGD hizmet binasında, dernek üyeleri ve Çorlu ile çevre ilçelerde yayımlanan gazetelerin sahipleri, yazı işleri müdürleri ve muhabirleri ile bir araya gelen TGK Genel Başkanı Kolaylı ve beraberindekiler, hem değişen mevzuat hakkında bilgi verdiler hem de gazetecilerin sorularını yanıtladılar. ÇGD’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda gazetecilere, BİK mevzuatında değişen hükümlerin ve yönetmeliklerin yanı sıra TGK’nın çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Türkiye’nin en büyük oluşumu TGK!

Aynı zamanda Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanı olduğunu da belirten TGK Başkanı Nuri Kolaylı; “Türkiye’nin 7 bölgesinde yer alan gazeteciler federasyonlarına ilave olarak Medya İhtisas Gazeteciler Federasyonu’nun bir araya gelmesi sonucu 8 federasyon ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nu oluşturduk. 78 ilden meslek örgütü, konfederasyonumuzun çatısı altında yer alıyor. Bunlardan bir tanesi de Çorlu’daki cemiyetimiz… Bu açıdan bakıldığında, bu alandaki Türkiye’nin en büyük oluşumu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu” dedi. TGK’nın çalışmaları ile ilgili olarak bilgiler aktaran Kolaylı; BİK Genel Kurulu’na katılmak üzere İstanbul’a geldiklerini, bu genel kurulun ardından da Çorlu, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’deki gazeteciler ile bir araya gelme kararı aldıklarını söyledi.

Yıpranma payından yararlanın!

Yıpranma payı avantajından yararlanmak isteyen gazetecilerin, mutlaka sarı basın kartı sahibi olmaları gerektiğini belirten Nuri Kolaylı; “Eğer gazetenizde çalışanlar arasında sigortaları 212 kapsamında ödenenler varsa ve bununla birlikte sarı basın kartına henüz başvurmamış olanlar mevcutsa, bu kişilerin sunulan bu haktan yararlanmaları için başvurularını yapmalarını sağlayın. Aksi durumda sarı basın kartı bulunmayan gazeteciler, yıpranma haklarından yararlanamayacaklar” dedi. Nuri Kolaylı ayrıca Şevket Erzen ile birlikte BİK Genel Kurul Üyesi olduklarını, Mustafa Arslan’ın da BİK Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu sözlerine ekledi. Kolaylı, gazetecilerin merak ettikleri konular hakkındaki sorularını da yanıtladı.

Sizlere hesap vermeye geldik!

Basın İlan Kurumu’nun gazete sahipleri için neler yaptığı konusunda bilgiler veren BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, kendilerini oyları ile bu göreve seçen gazete sahiplerine hesap vermeye geldiklerini söyledi. “Bizler de sizlerin temsilcileri olarak Basın İlan Kurumu’nda yer alıyoruz. Buraya da geride kalan süre zarfında yaptıklarımızı anlatmak, sizlere hesap vermek ve sorularınızı yanıtlamak üzere geldik” diyen Arslan; “BİK Yönetim Kurulu’nda sizler için yaptığımız çalışmaların bazılarını aktarmak gerekirse; önceleri notere onaylatılan defterler vardı, bayi defteri gibi. Diğer defterler için de artık noter onayı gerekmeyecek. İllerde Valilik’lerde, ilçelerde ise Kaymakamlık’larda bu tasdik işlemleri gerçekleştirilebilecek. Böylece gazete sahiplerine küçük de olsa bir katkı sağlamış olduk. Bunun dışında sütun santim hesaplamalarında değişikliğe gittik. 40 milimetrelik 10 puntodaki sütun santim genişliğini 37 milimetreye, 36 milimetrelik 8 puntodaki sütun santim genişliğini de 33 milimetreye indirdik. Bu açıdan bakıldığında, resmi ilan gelirleri düşen gazetecilerimiz için bir nevi yaklaşık yüzde 10 oranına denk gelen gizli zam yapmış olduk” şeklinde konuştu.

Elemanlar için bekleme sürelerini indirdik!

Gazetelerin yaşadıkları güç durumlar nedeniyle asgari kadrolarında yer alan vasıflı gazeteci sayısını arttırmakta zorluk çektiğini de sözlerine ekleyen Arslan; “İletişim Fakültesi mezunları beklemeksizin vasıf alıp, asgari kadroda yer alabiliyorlar. Bunun dışında özellikle nüfusu az olan illerimiz ile ilçelerde, vasıflı eleman konusunda sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Bu sorunun çözümü için Meslek Yüksek Okulları’nın iletişimle ilgili bölümlerinden mezun olanlar için bekleme süresini 6 aya indirdik. Ayrıca Türkiye İş Kurumu’nun İşbaşı Eğitim Programı’ndan yararlanarak gazetelerde görev alan personelin, burada geçirdikleri 6 aylık süreyi de bekleme süresinden kabul ediyoruz. Bu sayede İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programını da sektörümüz açısından faydaya çevirmiş oluyoruz. Böylece gazetelerimizin vasıflı eleman konusunda içinde bulundukları sıkıntıya çözüm yönünde, hayati bir adım atmış bulunuyoruz. Bunun yanı sıra engelli istihdamına yönelik çalışmalar kapsamında engellilere pozitif bir ayrımcılık olması için en az yüzde 40 engelli olduğunu raporu ile kanıtlayanlar da bekleme süresi olmaksızın, tıpkı İletişim Fakültesi mezunları gibi vasıf alabiliyorlar” diye konuştu.

Çok sayıda gazeteci katıldı!

Mustafa Arslan BİK mevzuatı ile ilgili olarak yaptığı bilgilendirmelerin ardından gazetecilerin resmi ilan ve resmi reklam uygulamalarına ilişkin sorularını da yanıtladı. Toplantıya Çorlu, Ergene, Çerkezköy, Şarköy ve Marmara Ereğlisi’nden gazete sahipleri ve temsilcileri katıldılar.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04