FESTİVAL ÇİFTE ŞÖLENE DÖNDÜ

FESTİVAL ÇİFTE ŞÖLENE DÖNDÜ

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine bağlı olan ve bünyesinde bir çok sanayi kuruluşunu barındıran Veliköy’de düzenlenen keşkek Festivali çifte şölene döndü.Veliköy Belediyesinin 6-7 temmuz tarihlerinde düzenlediğimiz 9. geleneksel keşkek festivali bu yıl toplu açılışlar ve temel atma törenleri ile taçlanırken, bir birinden değerli sanatçıların sahne aldığı halk konserimizde ise coşku meydana sığmadı. gecenin sonundaki havai fişek gösterileri adeta soluksuz izlendi.
6 temmuz günü halk konserleri ile başlayan 9. Geleneksel keşkek festivali bu yıl toplu temel atma ve açılış törenlerimiz ile taçlandı.Sanatçı Yelda Başaran’ın sunumu eşliğinde konserlerde sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçıları Ömer Akçay,Salim Işıklı, Sevcan Orhan ve Fantezi Müziğin Güçlü Sesi Alişan verdiği konser ile kulakların pasını sildi. Gecenin sonundaki havai fişek gösterisi izleyenlerin coşkusu ikiye katladı. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, misafirlerini tek tek karşılayarak yerlerine davet ettiği konserde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Çerkezköy ilçe ve Veliköy Belde yönetimleri, Çerkezköy Yağlı Güreşler Ağası Mesut İşlek, Veliköy Yağlı Güreşler Ağası Tayyip Bilgen, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, Veliköy Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ile yüzlerce vatandaş katıldı. Festival etkinliklerinde çocuklar da kendileri için kurulan oyun alanında gönüllerince eğlenirken, belediye konsere gelen misafirlere çerez ve kuru pasta ikram etti.
Konser etkinliğimizde ilk olarak Erzurumlu sanatçı Ömer Akçay sahne aldı. Salim Işıklı konserinin ardından Belediye tarafından yapılan 4 yıllık çalışmalarının anlatıldığı slayt gösterisi sunuldu. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, sunucu Yelda Başaran’ın “Veliköy bana çok uğurlu geliyor. Bunu neye bağlıyorsunuz” demesi üzerine “Ben bunu Trakya insanının güzelliğine bağlıyorum” dedi.Konser alanını hınca hınç dolduran kalabalığı selamlayan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir göreve geldiği günden bugüne hayata geçirilen projelerle ilgili kısa konuşmasının yanı sıra “Halkımızın desteği ile daha nice önemli projelere hep birlikte imza atacağız.” dedi.Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in konuşmasının ardından Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Sevcan Orhan sahne aldı. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan Sevcan Orhan’ın seslendirdiği türkülere dinleyiciler de hep bir ağızdan eşlik etti. Konserin sonunda Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir sanatçı Sevcan Orhan ve programın organizasyonunu yapan Gökhan Acun’a plaket takdim etti.Gecenin ilerleyen saatlerinde herkesin merakla beklediği Alişan sahne aldı. Eski ve yeni şarkıları ile dinleyicileri coşturan Alişan, sahne performansı ile de izleyenlerin kalbinde taht kurdu.Konser sırasında gerçekleştirilen davul şov da Veliköy’lüler tarafından beğeniyle izlendi. Zaman zaman slov zaman zaman hareketli şarkılar seslendiren sanatçı Alişan’ın şarkılarına dinleyiciler de hep bir ağızdan eşlik etti. Konser sırasında Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Alişan’a ebru tablosu hediye etti. Konserin sonunda gökyüzünü renklendiren havai fişek gösterisi de vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.
TOPLU AÇILIŞLAR YAPILDI!
Festivalin ikinci günü olan 7 temmuzda toplu açılışlar ve temel atma törenlerimiz gerçekleştirdi. Belediyemiz önü hürriyet meydanımızda kurulan tören alanı veliköyün tarihi gününe ev sahipliği yaptı. Veliköy Belediyemiz önünde toplanan protokol buradan tören alanına kadar mehteran eşliğinde yürüdü. Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Ak Parti
Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut,Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ziya Özek, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Edip Nurettin Akın, AK Parti Çerkezköy ve belde meclis üyeleri, Ak Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, muhtarlar, Veliköy Belediye Meclis üyeleri, siyasiler ve çok sayıda Veliköylü hemşerimizin katıldığı kortejin tören alanındaki yerini almasının ardından Mehteran Takımı, mini bir konser verdi.
ŞEHİT POLSİMİZİN AİLESİNE PLAKET!
Veliköy halkına hizmet edebilmek için görev süresi içerisinde yoğun bir gayret gösterdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Hanifi Belindir, konuşmasında temeli atılan ve açılışı yapılan Hürriyet Meydanı , Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy-Veliköy Yerleşkesi, Veliaport Toplu Konutları, Veliköy OSB Yolu Asfaltlama işi, Şehit Polis Sabahattin Ergin Üstgeçidi, Veliköy Belediyesi Ortaokulu ve 4 adet Mini Çim Futbol Sahasından oluşan ,7 proje hakkında kısa bilgiler verdi. Şehit Polis Sabahattin Ergin adını taşıyan Üstgeçidin açılışı öncesinde; Şehit Polisimizin annesi Sebahat, eşi Aysel ve kızı Funda Ergin’i platforma davet ederek plaket takdim etti. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir; “O zaman biz görevde değildik ancak bizim Veliköy Stadı’nın açılışı sırasında o bölgede görev yapan Polis Memuru arkadaşımız Sabahattin Ergin elim bir kaza sonucunu ebediyete irtihal etmiş. Biz göreve geldiğimizde bu olayı duyduk. Bir daha böyle acı olaylar olmaması için bölgeye bir üst geçit yapma kararı aldık. Yaptığımız üst geçide Belediye Meclis üyelerimizin de onayı ile Polisimiz Sabahattin Ergin’in adını vererek şehidimizin adını ölümsüzleştirmek ve ailesini onurlandırmak istedik. Bu günün anısına bu plaketi huzurlarınızda şehit annemize ergin ailesi adına takdim ediyorum.” dedi.
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in konuşmaları ardından kürsüye Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut geldi. Akbulut, konuşmasında TBMM’deki yoğun gündeme rağmen programa katıldığını belirterek, “İyi ki gelmişim. Bu dev projeleri hayata geçiren değerli Belediye Başkanımız Hanifi Belindir’e teşekkür ediyorum, büyük projelerinden dolayı kutluyorum ve sizlerden alkış istiyorum “dedi.Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut’un konuşmaları ardından tüm protokol açılış ve temel atma programına geçti. Veliköy Belediye Başkanımız Hanifi Belindir öncülüğünde biraraya gelen protokol üyeleri hep birlikte açılışı gerçekleştirilen projeler için kurdele kesti. Veliköy OSB Yolu Asfalt Yapımı, Şehit Polis Sebahattin Ergin Üsgeçit açılışı, Veliköy Belediyesi Ortaokulu açılışı, 4 adet Mini Çim Futbol Sahası açılışı gerçekleştiren protokol üyeleri buradan Hürriyet Meydanı’nda yapılan Meydan Projesinin, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy- Veliköy Yerleşkesinin, Toplu Konut Projesi ‘Veliaport’un temelini attı. Açılış ve temel atma törenlerinin ardından protokol üyeleri Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu inşaatına geçti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Osman Şimşek Veliköy Belediyesi’nin tahsis ettiği arazi üzerine ileride bir fakülte de kurabileceklerini kaydetti. Prof. Dr. Şimşek, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun bin 200 öğrencisi bulunduğunu hatırlatarak, “Veliköy’deki Meslek Yüksek Okulu yapıldığı zaman hem öğrenci sayımız hem de eğitim veren program sayımız artacak. İnşaatı Veliköy Belediyesi yapıyor. 2014’ün Eylül ayında öğrencilerimiz Veliköy’de eğitim görmeye başlayacak. İleriye dönük olarak burada bir fakültede kurulabilir.” dedi.
Haber: Abdurrahim Yıldırım


Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04