ÇORLU AK PARTİ NEREYE GİDİYOR

ÇORLU AK PARTİ NEREYE GİDİYOR

ÇORLU AK PARTİ NEREYE GİDİYOR

15.11.2010

Yaklaşan genel seçimler öncesinde Ak Parti’nin Trakya ve Çorlu’daki durumu “Ak Parti nereye gidiyor” sorusunu akıllara getirmektedir. 12. Eylül’de yapılan referandum da çıkan sonuçlara bakarsanız aslında çok büyük bir tepki ve anlam çıkıyor ortaya.

ÇORLU AK PARTİ NEREYE GİDİYOR
Yaklaşan genel seçimler öncesinde Ak Parti’nin Trakya ve Çorlu’daki durumu “Ak Parti nereye gidiyor” sorusunu akıllara getirmektedir. 12. Eylül’de yapılan referandum da çıkan sonuçlara bakarsanız aslında çok büyük bir tepki ve anlam çıkıyor ortaya. Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut yaptığı basın açıklamalarında sürekli olarak “Çorlu ve Tekirdağ, Trakya bölgesine cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetlerini getirdik” şeklindeki açıklamaları ve ortaya çıkan sandık sonuçlarına bakılırsa, bir yerlerde bir hata yapılmış kesin. Halk hür iradesini kullanarak gittiği sandıkta açıkça resti çekmiş. Referandum da Çorlu ve Tekirdağ geneline baktığımızda Ak Parti’nin oy oranı % 35’i geçmiyor. Bunların içerisinde BBP, Saadet partisi, MHP içerisindeki muhalefeti ve diğer birkaç unsuru da eklersek gerçek oy oranı % 25’e düşer. Bu rakam da sadece bir tane Milletvekili çıkarmaya yetecektir. Seçimlere daha 8. ay varken bu rakamlar ne kadar düşer, yükselir onu da zaman gösterir. Uzun yıllardan beri AK Partide teşkilatların atama yöntemiyle, yada zorunlu tek liste kongreleriyle siyasete devam etmeleri bu sonucu ortaya çıkarmıştır. Şimdi Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı kim olacak soruları cevabını henüz bulamazken, 23. tane ismin başkanlık için konuşulması gözleri genel merkeze çeviriyor. Birileri Milletvekilliği seçimlerinde İkinci sıra hayalini kura dursun, bence bu sıra çoktan rezerve edildi bile. Bu güne kadar Çorlu Ak parti de hiçbir başkan ve yöneticinin “Ön seçim” istediğin açıkça dile getirememesi de ilginç değil mi sizce. Atama yönetimlerle, tepeden baskı ve sindirme yoluyla gidilen bir sistemin sonucu bu olsa gerek. Her seçim kaybedildiğinde de partilileri salona doldurup saatlerce fırça atmak yerine nerde kaybettik sorusunun cevabını aramaları bence daha mantıklı olur. 2011 genel seçimleri için Çorlu’ya İkinci sıranın verilmesi için kim ne mücadele vermiş, neler yapmış, Bence göze batacak bir şey kimse yapmamış. Yapamaz da zaten. Yapmaya kalksa şutlarlar. Yada istifanı isterler.
CHP ÖN SEÇİM İSTİYOR
Mayıs ayında yapılan Tekirdağ İl kongresinde Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Başkanı Emre Köprülü ve bir çok ilçe başkanının da desteklediği konuşmalarında “Ön seçim olması şartını” açıkça dile getirdiler. O zaman Genel Başkan Deniz Baykal’dı.Şimdi partinin Başında Kemal Kılıçdaroğlu var. Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, parti meclisindeydi. Şimdi o da yok. Zaman neyi gösterir bilinmez ama, CHP Ön seçime gitmeyecek olursa kılıçlar çekilir. Hem parti tabanı, hem de teşkilatlar bu süreçten ciddi zarar görerek çıkarlar. Birileri kendi yerlerini garanti altına almak adına teşkilatları kukla gibi kullanmaya çalışması zihniyeti artı sona eriyor. Bu görüş her parti için geçerlidir. Çorlu’dan Mayıs ayında yanan ateşin dumanı Ankara’dan ne zaman görünür bilemem ama, hata yapılırsa bu duman Ankara’yı ciddi bir şekilde etkiler. CHP Genel merkezi seçimlerde merkez yoklaması kararı alırsa, teşkilatlar nasıl bir tutum içerisine girer, istifa ederler mi? Onu da zaman gösterir. Bence yapılması gereken sonuna kadar mücadele etmektir. Bu mücadele de biraz cesareti gerektirir. Çorlu’da ki diğer siyasi partilerin ilçe teşkilatlarında ön seçim konusunda ciddi bir açıklama ve icraat bu güne kadar pek göremedim. Bir ara MHP Çorlu İlçe Başkanı Canan Öztürk yaptığı basın toplantısında “ İkinci sırayı Çorlu’ya almaya çalışıyoruz” demişti. Ama İkinci sırada kimi görmek istiyor onu açıklamadı. Açıklamasına da gerek yok zaten bir çok kişi biliyor. İthal adayla bu iş zor olur. Seçimlerde değil Milletvekili çıkarabilmek, Muhtarlık bile kazanılamaz. Ama gene de cesaretini ortaya koyarak açıklaması iyi bir gelişme diye düşünüyorum. Ak parti de ise bu konuya hiçbir ilçe başkanı girmek istemedi. Sanki saatli bir bombayı kucağında taşırmışçasına her kes bu konudan uzak durmaya çalıştı. Gerçeklerden kaçamazsınız. Adeta bir gölge gibidir gerçekler. Siz nereye giderseniz gidin sizden bir adım önde gider. Merak ediyorum bu İkinci sıralar kimlerin olacak.
Değerli okuyucularım. Hepinizin mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar. Bayramın tüm bölgemize, ulusumuza ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını dilerim.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04