Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB işbirliği ile düzenlenen girişimcilik kursunu tamamlayarak sertifika almaya hak kazananlara ÇTSO Meclis salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan; Yeni kuracağınız iş ve işletmelerin buradan aldığınız bilgilerle başarılı hale gelmesini diliyorum” dedi.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen girişimcilik eğitimine katılan girişimci adaylarına sertifikaları düzenlenen törende bir konuşma yapan Kaymakam Hulusi Doğan; “Eğitimlerin düzenlenmesinde katkıları olan Çorlu TSO`ya ve KOSGEB`e teşekkür ediyorum. Devir artık bilgi çağı ve bilgi devri. Bilgisiz bir şekilde faaliyette bulunmak neredeyse mümkün değil. Bu nedenle girişimcilerin hizmet içi eğitimlerden geçirilmesi son derece önemli. KOSGEB sertifikası almayanlara KOSGEB destekleri verilmiyor. Bazen girişimde bulunmak isteyen kişilerin sermayesi olmuyor, bazen de sermayeleri oluyor ancak bilgileri olmuyor. Bu çerçevede düzenlenen eğitime katılan girişimcilerimizin hem sermayeleri hem bilgileri hem de kredileri oluyor” diye konuştu.
Kaymakam Doğan: “İmkanların israf olmaması açısından bu girişimcilik kursu büyük önem taşıyor. Çorlu TSO pek çok konuda önder olduğu gibi bu konuda da öncülük, önderlik yapıyor. Önemli bir merhalenin ilk aşamasındasınız. Yeni kuracağınız iş ve işletmelerin buradan aldığınız bilgilerle başarılı hale gelmesini diliyorum” dedi.
Çorlu TSO Meclis Salonu`nda düzenlenen törende konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün: “Enis Sülün: “18 – 28 Kasım 2013 tarihleri arasında KOSGEB ve Çorlu TSO işbirliği ile 70 saatlik girişimcilik eğitimi düzenledik. Bu eğitime katılan tüm kursiyerlere, KOSGEB`e teşekkür ediyorum. Girişimcilerimizin burada aldıkları eğitimlerde elde ettikleri bilgileri değerlendirerek hem kendilerine hem de bölgemize değer kazandıracaklarını umuyorum” dedi.
KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Özay Cebeci de: “Girişimcilik uygulamasına katkı sağlayan ve bizlerle her zaman işbirliğine açık olan Çorlu TSO`ya ve yanımızda bulunarak bize güç veren Çorlu Kaymakamımıza teşekkür ediyorum “ dedi. Cebeci: “2011 yılının ortalarında Tekirdağ`da göreve başladık. 2011 yılında 1,3 milyon TL`lik destekte bulunduk. KOSGEB olarak verdiğimiz destek miktarı 2012 yılında 2,4 milyona çıktı. 2013 yılında ise devam eden ödemeler hariç şu ana kadar 3,1 milyon TL`lik destek ödemesi gerçekleştirdik. 2010 yılından bu yana 161 girişimciyi desteklemişiz. 2013 yılında 65 girişimciye destek vermişiz. Toplamda destek verilen 161 girişimciden 89`u bayan. 2013 yılında destek verilen 65 girişimciden de 39`u bayanlardan oluşuyor. Bu bakımdan bölgemizdeki bayanlar girişim konusunda öndeler. 2012 yılında 415 bin TL girişimcilik destek ödemesi yapıldı. 2013 yılında bu rakam iki kat artıtırılarak 943 bin TL`ye ulaştı. 2013 yılında KOSGEB olarak verdiğimizi 3 milyon TL`lik desteğin yaklaşık üçte biri girişimcilik desteği. Eğitimler arttıkça, bu eğitimlerden mezun olanların sayıları arttıkça bize başvurular da artıyor. Başvuran sayısı arttıkça biz de maliyeyi zorluyoruz. 2013 yılında son aya kadar 2 milyon TL destekleme ödemesi yapmıştık son iki üç haftalık bölümde 700 bin TL`lik ödeme yaptık” şeklinde konuştu. Cebeci ayrıca: “Bundan sonra girişimlerin inovatif yönlerine de önem vereceğiz. Ayağı yere basmayan ciddi olmayan istisnalar hariç hemen herkese destek veriyoruz. Çok para kazanmanın yöntemi inovasyondan, farklılaşmaktan geçiyor. Para bizi yanıltıyor, KOSGEB destekleri sizi yanıltmasın. Destek var, 100 bin TL alacam tamam diye düşünmeyin. Sizin en değerli sermayeni inovatif iş fikriniz. Artık en zor kısım üretim ya da kalite değil pazarlamadır. Biz size KOSGEB kapısını açan anahtarı veriyoruz. Desteklemenin kapısını açan anahtarı veriyoruz. KOSGEB ile sağlıklı iletişim kurarsanız destekleme süreçlerinde de sorun yaşamamış oluruz. KOSGEB`i banka gibi görmek yanlış. 100 bin TL`lik desteğe yaslanmak yanlış bir düşünce. KSGEB hiç parası olmayanı iş sahibi yapmak için kurulmuş bir kurum değil. Ülkemizde kurulan işletmelerin yüzde 80`i ilk 5 yıl içerisinde kapanıyor. KOSGEB desteklerle bu oranı değiştirmek için, bu oranı daha güçlü hale getirmek için var” diye konuştu.
Çorlu TSO Meclis Salonu`nda düzenlenen sertifika törenine, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Özay Cebeci, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu üyeleri İsmail Köroğlu, Engin Adıgüzleoğlu, Serkant Hocaoğlu, Cevat Sevim ve Hüseyin Ersoy ile girişimci adayları katıldılar. Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından girişimci adaylarına sertifikaları verildi.
Haber: Abdurrahim Yıldırım