Bir çok şaibenin üzerinde olduğu Çorlu Belediyesinde büyük bir skandal daha patlak verdi. Kadın çalışan hakkını aramak için gittiği Müdürü tarafından darp edilmesine tepkiler artarak devam ederken, Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un darp girişimini yapan Personel A.Ş müdürünü görevden alamaması kafaları karıştırmaya devam ediyor. Kamuoyunda, “Bu müdürün elinde Kaset, dosya fotoğraf vs bir şey mi var da kimse dokunamıyor, siyasi bağlantısı ne” yorumları sıkça yapılmaya başlandı
Daha önce sendika başkanı ve belediye çalışanına yönelik darp iddialarıyla gündeme gelen Çorlu Belediyesi Personel A.Ş. Müdürü Gökhan Kürkçü hakkında bu kez de kadın bir belediye çalışanına yönelik şiddet iddiası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Beş yıldır başarılı bir şekilde Çorlu Belediyesinde Çalışan Betül Özbay Akbaş, hakkının aradığı için, iş başvurusu yapan bir Roman vatandaşa yardımcı olmaya çalıştığı için hem darp edildi, hem de işten tazminatsız olarak atıldı.
İddiaya göre belediyede yaşanan olayda, kadın personel ile Personel A.Ş. Müdürü arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından kadın çalışanın fiziksel şiddete maruz kaldığı ve elinin kapıya sıkıştığı öne sürüldü. Yaşanan olay sonrası kadın çalışanın polisi belediyeye çağırarak şikâyetçi olduğu öğrenildi.
Kamuoyunda tepkiye neden olan olayla ilgili iddiaların ardından gözler belediye yönetimine çevrildi. Özellikle daha önce de benzer iddialarla gündeme gelen bir isim hakkında ortaya atılan bu iddiaların ardından, olayın tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulması gerektiği yönünde değerlendirmeler yapılıyor.
Kadına yönelik şiddet iddialarının toplumun her kesiminde hassasiyetle ele alınması gerektiğini belirten vatandaşlar, sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesini ve gerekli açıklamaların yapılmasını bekliyor.
Haber: Abdurrahim Yıldırım