CHP GENEL MERKEZİ ÖRGÜTÜN SANDIK TALEBİNE SESSİZ KALMADI

CHP GENEL MERKEZİ ÖRGÜTÜN SANDIK TALEBİNE SESSİZ KALMADI

CHP Çorlu İlçe Başkanı Tolga Kerem Dönmezer imzasıyla bugün basın kuruluşlarına gönderilen yazılı basın açıklaması ile, Belediye Meclis Üyelerinin de ön seçimle belirlenmesi taleplerine Genel Merkez’in sıcak baktığı belirtildi. Başkan Dönmezer bu konuyla ilgili olarak daha önceden yönetim kurulu kararı aldıklarını bildirdi.

CHP Çorlu İlçe Başkanı Tolga Kerem Dönmezer yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere partimizin yerel yönetim seçimleri için aday belirleme süreci devam etmektedir. Belediye Başkan Adaylığı ve Belediye Meclis Üyeliği Adaylıkları konusunda ilçe yönetim kurulumuzun tavrı her platformda net bir şekilde ‘sandık’ tan yana olmuştur. Örgütün iradesinin tecelli etmesinin başarı çıtamızı daha da yukarılara taşıyacağına inanarak oybirliği ile aldığımız Eğilim Yoklaması talep kararımızı önceki aylarda genel merkezimize göndermiştik.

Geçtiğimiz hafta CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen 2018/1533 sayılı, Belediye Meclisi Adaylıklarının Eğilim Yoklaması ile Belirlenmesi konulu yazı gereği ‘belediye meclisi üyelikleri için talep edilen yerlerde belirli tarihte eğilim yoklaması yapılacağına karar verilmiştir.’ İl Başkanlığımız da gelen genelge neticesinde tarafımıza ilçe örgütümüzün görüşünü sormuştur. Tekrar oybirliği ile aldığımız tüm üyelerimizin katılımı ile eğilim yoklaması talep kararımızı ve görüşümüzü il başkanlığımıza ve genel merkezimize ivedi bir şekilde iletmiş bulunuyoruz.

Merkez Yönetim Kurulu’muzun aldığı karar neticesinde belediye meclis üyeliklerinde kamuoyunda ‘fermuar’ yönetimi olarak bilinen 2-4-6-8 gibi çift sayılı adayların eğilim yoklamasıyla, 1-3-5-7 gibi tek sayılı adayların kontenjan olarak ayrılmasına karar verilmiştir.

Yönetim Kurulu olarak, örgütümüzün desteği ile göreve başladığımız günden beri, savunduğumuz değerlerimizden ve üyelerimizin bize yüklediği sorumluluktan bir an olsun ayrılmadan hareket ediyoruz. Temennimiz ve gayemiz belediye meclis üyelikleri için kurulacak sandığın yanına Belediye Başkan Adaylığı sandığını da getirebilmektir. Kamuoyuna ve örgütümüze saygıyla duyuruyoruz” dedi.

Eski CHP Çorlu İlçe Başkanı olan ve şimdi Belediye Başkan Aday adayı olan Yıldıray Arycı, yerel seçim süreci bağlamında önce partisinin danışma toplantısında yaptığı konuşmada; “Kendi mahallesini bilmeyen, kendi mahallesinde doğru düzgün kimseyi tanımayanlar Meclis üyesi olarak seçilmemelidir. Kendi mahallesinin sorunlarını en iyi şekilde bilen ve çözüm önerisi getirecek arkadaşlara ihtiyacımız var” şeklindeki konuşmasından sonra parti tabanının büyük bir bölümü aylar öncesinden Belediye Başkan ve Meclis üyelerinin ön seçimle belirlenmesini istemiş, Arycı’dan sonra göreve gelen İlçe Başkanı Av. Tolga Kerem Dönmezer de sürekli her ortamda bunu dile getirmişti.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04