ÇİFTÇİNİN CENGİZ İNŞAAT KADAR DEĞERİ YOK MU

ÇİFTÇİNİN CENGİZ İNŞAAT KADAR DEĞERİ YOK MU

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Yılmaz Özcan Aygun, çiftçiler için büyük öneme sahip olan borçlarla ilgili konuyu TBMM’ye taşıdı. Cengiz İnşaat firmasının 422 milyon lira borcunun silindiğini söyleyen Aygun, iktidara seslenerek; “Cengiz İnşaat’ın borcunu silen iktidar, çiftçi borçlarının da faizini silsin. Çiftçi borçlarının da yapılandırılması gerekir” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Yılmaz Özcan Aygun, Cengiz İnşaat’ın 422 milyon liralık vergi borcunu silen iktidara seslenerek, “Çiftçilerimiz icra kapılarında sürünüyor. Üreticimizin Cengiz İnşaat kadar değeri yok mu? Çiftçimizin tarım kredisi borçlarının faizini silip, ana parayı 5 yıla bölelim. Bu konuda TBMM’ye yasa teklifi verdim. Üretimden yanaysanız, milli ve yerliyseniz, gelin destek verin, bu teklifi yasalaştıralım!” dedi.

CHP’li Dr. Aygun, Cengiz İnşaat’a verilen ayrıcalıklara dikkat çekti. 2016 yılında Cengiz İnşaat’ın 422 milyon liralık vergi borcunu silen iktidarın birkaç ay önce de Diyarbakır-Mardin demir yolu inşaat ihalesinde en düşük teklifi veren firma yerine en yüksek teklifi veren Cengiz İnşaat’ı tercih ettiğini anımsatan Aygun, “Çiftçimizin Cengiz İnşaat kadar değeri yok mudur?” diye sordu.

Aygun, çiftçinin kan ağladığını, icra kapılarında süründüğünü vurgulayarak, çiftçilerin borçlarının yeniden yapılandırılmasını istedi. Bunun Türkiye’de tarım sektörüne büyük fayda sağlayacağını anlatan Aygun, şunları söyledi: “Yem, gübre, mazot fiyatlarında dolara bağlı yüksek artış çiftçimizin belini büktü. Ürettiğiyle karnını doyuramaz hale geldi. Bu konuda bir yasa teklifi verdim. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden vadesi geçmiş tüm tarımsal kredi borçlarının faizi silinmelidir. Ana borç miktarı da beş yıla bölünerek her yılın ekim ayında beş eşit taksitte ödenmelidir. Bu iş, çiftçimizi üretimde tutup bizi de gıda dışa bağımlı hâle getirmekten kurtaracaktır. Tüm partiler bu teklife destek vermelidir.”

Aygun; İcraalar Durdurulmalı!

Aygun, yasa teklifinde, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. kaynaklarından gerçek ve tüzel kişilere ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ortaklarına kullandırılan vadesi geçmiş tüm tarımsal kredi borçlarına ilişkin her türlü faiz borcunun silinmesini, ana borç miktarının 5 yıllık taksitlere bölünmesini önerdi. Taksitlendirme süresince söz konusu alacağa herhangi bir değer artışı uygulanmaması, tarımsal kredilere ilişkin her türlü idari ve kanuni takipat işlemlerinin durdurulması önerildi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

 


Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04