HERKES BU KARARI BEKLİYOR DU MECLİS TEN GEÇTİ

HERKES BU KARARI BEKLİYOR DU MECLİS TEN GEÇTİ

Çorlu Belediyesi’nin bu yıl spor kulüplerine ne kadar yardım yapacağı aylardır kamuoyunda merakla bekleniyordu. Çorlu Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda ilçemizi Bölgesel ve Amatör Liglerde temsil eden spor kulüplerine maddi yardımlarda bulunuldu. Alınan kararla geçen yılki yardım miktarları bu yılda uygulanacak. Geçen yıl liglerde mücadele edip de bu yıl katılım yapmayan kulüplere ise yardım yapılmayacak.

Çorlu Belediyesi, ilçemizi Bölgesel ve Amatör Liglerde temsil eden spor kulüplerine maddi yardımda bulundu. Geçtiğimiz yılın rakamları ile aynı olan maddi yardımlarda Çorlu Belediyesi Spor Kulübü’ne 230 bin, Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Çorlu Spor 1947 futbol takımına 140 bin, Süper Amatör Futbol Ligi takımları Kültürspor ve Çorluspor’a 25’er bin, 2. Amatör Lig temsilcilerimiz Yıldız Gençlik, Korespor ve Yenice takımlarına 10’ar bin Türk Lirası maddi yardımda bulunulması kararlaştırıldı.

AK PARTİ GRUBU RAKAMLARIN ARTMASINI İSTEDİ

Geçtiğimiz yıl ile aynı rakamların kulüplere verilmesi nedeniyle AK Parti Grubu verilen maddi desteğin yetersiz olduğunu ve arttırılması gerektiğini vurgulayarak red kararı verdi. Çorlu Belediye Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarykurt’un yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

OCAK AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISINDA ŞU KARARLAR ALINDI

Meclis üyeleri Değer Kara, Ayşe Eroğlu, Zarife Atik Geylan, Mustafa Eryılmaz ve Ateş Akdere’nin Denetim Komisyonu’na seçilmesi Meclis’in oyuna sunuldu ve oybirliğiyle kabul edildi. Kemalettin Mahallesi’nde mülkiyeti Çorlu Belediyesine ait bir parselin İmar Affı kapsamında satışı hususu görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Çorlu Belediyesi mülkiyetinde bulunan ve vatandaşlarla hisseli olan parsellerin satışında encümene yetki verilmesi konusu görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alan ve mülkiyeti Çorlu Belediyesine ait olan taşınmazların devri talebinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oybirliğiyle kabul edildi. 2942 sayılı kamulaştırma kanunun 26. maddesi gereği takas işlemlerinde kullanılacak olan Belediyemiz mülkiyetindeki parsellerin güncellenmesi hususunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oybirliğiyle kabul edildi.

İmar Komisyonu’nun kararları Meclis Üyesi Cihan Kaygusuzoğlu tarafından Meclis’e tek tek okundu ve komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Önerler Mahallesi’ne ait uygulama imar planı değişikliği taleplerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oybirliğiyle kabul edildi. Önerler ile Esentepe Mahallelerine ait uygulama imar planı değişikliklerinin incelenmesi taleplerinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oybirliğiyle kabul edildi. TOKİ İstanbul Kentsel Yenileme Dairesi’nin görüş talebinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havalesi oybirliğiyle kabul edildi. Spor kulüplerine nakdi yardım talepleri görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04