23 NİSAN ÇORLU’DA BÜYÜK BİR HEYECAN VE COŞKU İLE KUTLANDI!

23 NİSAN ÇORLU’DA BÜYÜK BİR HEYECAN VE COŞKU İLE KUTLANDI!

TBMM’nin açılışının 103. Yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni, Çorlu’da Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.

TBMM’nin açılışının 103. Yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören sona erdi. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen törene Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şefik Atak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Furkan Levent Takgil, Çorlu İlçe Jandarma Komutan Engin Türk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak, AK Parti Çorlu İlçe Kenan Kelle, CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar, MHP Çorlu İlçe Başkanı İlhan Ermeydan, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı Akın Yılmaz, AK Parti, CHP, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Adayları, STK başkan ve temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.

HEM RAMAZAN HEMDE 23 NİSANI BİR ARADA KUTLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Tören sonunda konuşan Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. Yıl dönümü nedeniyle buradayız. Özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimizin çocukluğundan beri çok sevdiğimiz bir gün ama maalesef yağışlı günlere denk geliyordu. Bugün hava da çok güzel tam bahar havası. Çocuklarımızın mutluluğu şenliği bütün ulusumuza yayılır diye düşünüyorum. Malum 6 Şubat tarihinde büyük bir deprem felaketi yaşadık. Ben hayatını kaybeden çocuklarımıza ve tüm ailelerin ruhları şad olsun. Bayramlar birlik ve beraberliğin daha çok hissedildiği ve birbirimize karşı duygularımızın daha yüksek seviyeye çıktığı günlere denk geliyor. Bu günde hem Ramazan Bayramı’nın 3. günü hem de çocuk bayramını yaşıyoruz. Ben tüm milletimizin ve Çorlulularımızın bayramını kutluyorum.” dedi.

103 YIL ÖNCE BUGÜN MECLİSİMİZ AÇILDI!

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise yaptığı konuşmada, “Bugün hem Ramazan Bayramı hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı! Ben herkesin bayramını kutluyorum. Hem ülkemizin kurucusu hem de partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 103 yıl önce Sivas Kongresiyle birlikte parlamentonun kuruluş yıl dönümünden tam 103 yıl geçmiş. Ben başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı şükranla anıyorum. Her şey güzel olacak diyorum! 21 gün sonra tekrar egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyeceğiz. 14 Mayıs’ta Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız.” diye konuştu.

YAKIN ZAMANDA MİLLİ BAYRAMLARIMIZI DAHA BÜYÜK KALABALIKLARLA KUTLAYACAĞIZ!

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yaptığı açıklamada, “Öncelikle bayramımızı kutluyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenliğin tecelli ettiği meclisimizin kuruluşunun 103. Yıl dönümü. Son derece önemli bu meclis, Kurtuluş Savaşı’nı yönetti! Bu meclis Cumhuriyete giden yolu açtı. Bu ülke sınırları içerisinde yaşayan birbirinden farklı siyasi görüşteki vatandaşlarımızın iradelerinin gösterildiği bir nokta. Çok kıymetli. Mustafa Kemal Atatürk 103 yıl önce bu kıymetli günü memleketin geleceği olan evlatlarımıza emanet etti. Daha önce 23 Nisan’ları stadlarda, meydanlarda çok daha kalabalıkla kutluyorduk. İnşallah çok yakın zamanda Milli Bayramlarımızı daha büyük kalabalıklarla kutlayacağız.” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYE EDEN DÜNYADA TEK ÜLKEYİZ!

Yunus Emre İlkokulu’nda yapılan kutlamalarda konuşan Çorlu ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “İlk meclisin açılışını 23 Nisan 1920’de 436 milletvekiliyle açılmıştı. 1925 yılından itibaren 23 Nisan’da Hakimiyeti Milliye Bayramı yanında çocuk günü ve Çocuk Bayramı diye 23 Nisan kutlanmaya başlamıştır. Çocuk Bayramı adının verilmesi gayesi çocuğun ülkeler ve toplumlar için önemine dikkat çekmektir. İlk kapsamlı çocuk bayramı kutlamaları 23 Nisan 1927 yılında başlamıştır. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Çünkü bu medeniyet insanı merkeze alan çocuğu insanlığın bir emaneti olarak gören ve bu ailesinin göz aydınlığı ve ülkesinin teminatı olarak görülmektedir.” dedi.

MİNİKLERİN GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI!

Yunus Emre İlkokulu’nda devam eden kutlama programlarında yaklaşık 150 öğrencinin hazırladığı gösteriler büyük beğeni topladı. İlkokul öğrencilerinin hazırladığı koreografiler, hem veliler hem de törene katılan davetliler tarafından takdirle karşılandı.

İŞARET DİLİ İLE ŞARKI SÖYLEDİLER!

Programın sonunda ise minik öğrencilerin işaret dili ile hazırladığı ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısı ve koreografisi de davetlilerin büyük beğenisini topladı.

 

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04