CHP DE MEMLEKET PARTİSİ PAZARLIĞI

CHP DE MEMLEKET PARTİSİ PAZARLIĞI

Muharrem İnce’nin CHP den ayrılarak Memleket Partisini kurması CHP de ciddi bir endişeye neden oldu. Bunun aksini inkar etmek ancak kendini avutmak olur. CHP içerisinde bir çok küskün ve kırgın partili “ne de olsa benim partim. Başka oy verecek parti yok” diyerek eli titrese de oy vermekten kaçınmamış ciddi ve büyük kitleler artık kendi içlerinden çıkmış olan ve hatta Cumhurbaşkanı adayı olarak hatırı sayılır iyi bir oy almış Muharrem İnce’nin peşinden gitmemeleri için hiçbir sebep de yok.
Parti tabanının büyük bölümü yıllarca hep rahatsız olduğu konuların başında CHP li bazı Milletvekillerinin PKK cenazelerinde yer alması, Bunun son örneklerinden birsi de Muharrem İnce hatırlarsınız daha Cumhurbaşkanlığı seçimleri olmadan Çorlu kapalı spor salonunda katıldığı bir programda bir çok partilinin bazı CHP milletvekillerinin şehit cenazeleri yerine PKK lı terörist cenazelerine gitmelerini sert sözlerle eleştirmesini bir hatırlayalım derim.
En basit örneği ise hala Çorlu Cumhuriyet Savcılıklarında ve mahkemelerde devam eden soruşturma. Nedir o konu derseniz. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un gecenin bir yarısı PKK sempatizanlarını şehitlerimizin kabirlerinin hemen yanı başında gayet samimi bir şekilde ziyaret etmesinin verdiği rahatsızlık parti tabanında kendini her geçen gün sessiz ve derinden hissettirmesidir. CHP içerisindeki bir çok kesim yıllardır bu konulardan rahatsız olmasına rağmen her hangi bir alternatifin olmaması ve parti yönetimi de bunu bilmesinden dolayı girdiği güç zehirlenmesinden sonra “Nasıl olsa parti tabanı alternatif bulamıyor. Mecbur oy verecek” zihniyetinin de kırılmasına neden olduğu gibi bazı kodamanlarında keyiflerinin kaçmasına neden oldu. Eee kolay değil, yıllarca partiye çöreklenmiş zihniyetler küçük olsun benim olsun anlayışı ile koltuklarını korumak için her şeyi mubah sayan, asla iktidar olup sorumluluk altına girmek istemeyen zihniyetin saltanatlarının sallanmasına neden olan Muharrem İnce hareketinde kim bilir bölgemizde, Tekirdağ geneli ve Çorlu’da ne pazarlıklar yapıldı acaba.
Eski CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Muharrem İnce hareketinin en başından beri yanında olan Trakya’da ki en önemli aktörlerden birisi. Merak ediyorum, sayın Köprülü neden bir anda kendisini çekti. Ünal Baysan, 25 yıl Çorlu Belediyesini yönetmiş bir siyasetçi, Emre Köprülü’nün de hocasıdır kendisi. Onun da bu sessizliği pek hayra alamet değil bence. Eski Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, partide istikbali açık bir sim olarak kamuoyunda sevilen, sayılan bir isim. Muharrem İnce hareketinde isimi geçen ve parti kurulduktan sonra da CHP den istifa edebilir diye kamuoyunda sıkça konuşulan, başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Bu isimler uzun zaman Muharrem İnce hareketi ile anıldığı gibi, parti kurulmasından sonra hemen Muharrem İnce’nin partisine katılacakları yönünde kamuoyunda çok konuşulan konuların başındaydı.
Eski Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan İçin bir parantez açmak gerekirse, uzun yıllar CHP içerisinde siyaset yapması, 25 seneye yakın Çorlu Belediyesini yönetmesi ve Milletvekili adayı olmaya kalktı ki genel merkez yönetiminden böyle bir sözü almadan, Ünal Baysan gibi kurt bir siyasetçi böyle acemi bir adım atarak Belediye başkanlığından istifa etmez. Resmen ortada bırakılan bir isim. Yarın öbür gün Muharrem İnce hareketine katılır mı dersiniz. Biraz Kulis bilgileri verelim isterseniz. Emre Köprülü, küsüp partiden gitmesin diye büyük ihtimalle Çorlu Belediye Başkan adaylığı teklif edildi. Vahap Akay isimi çok uzun zamandır, hatta Muharrem İnce hareketi ortada yokken bile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ve yine Fehmi Altayoğlı da Büyükşehir Belediyesi Genel sekreterliği için isimi çok geçti. Emre Köprülü’nün bu büyük sessizliğinin altında gerçekten Çorlu Belediye Başkan adaylığı pazarlığımı yatıyor bilemiyorum. Kendisi bu konularla ilgili bölgede ciddi bir siyasi aktör bir basın toplantısı yaparsa çok iyi olur diye düşünüyorum.
CHP genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak kendi memleketinde böylesine büyük bir yenilgi alıp kalelerini kaybederse, genel merkezde de pek bir otoritesi kalmaz. Yerel seçimlerde Milletvekili İlhami Özcan Aygun ile birlikte Çorlu için Ahmet Sarıkurt’u aday yapmanın pişmanlığının bir bedeli olmak zorunda. CHP nin Çorlu’da büyük kan kaybettiği resmen ortada. 25 Bin olan seçim farkı 15 bine inmiş, 37 bin seçmen sandığa gitmemiş. Sayın Öztrak ve Aygun, siyasi ikbal hesaplarınız için ilk yerel seçimlerde doğru düzgün bir aday belirlemezseniz sizlerde siyaseten bedel ödersiniz. İlhamöi Özcan Aygun için bir parantez açmak gerekirse bölgenin sorunları hakkında verdiği önergeler ve açıklamaları dosyalayıp üst üste koyarsanız boyunu dahi aşar. Elinden geldiği kadar çalışıyor. İnşallah diğer vekilleri de öyle görürüz.
Ünal Baysan küstürülürse ki öyle yapıldı, bir çok siyasetçiyi arkasından sürükleyecek kapasiteye sahip. Baysan öğrencilerinden olan ve CHP de kan kaybeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’i de yanında götürür mü belli olmaz. Siyaset bu. Yarın her an her şey olabilir. Gerçi Rasim Yüksel’in Ak Partiye geçmek için çabasının olduğunu herkes biliyor ama, sanırım hocasını kırmaz diye düşünüyorum.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00