Trakya artık farklı bir Trakya olacak  Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Özel Onur Trakya Hastanesi’ni Açtı

Trakya artık farklı bir Trakya olacak Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Özel Onur Trakya Hastanesi’ni Açtı

Çorlu’da kısa bir süre önce hizmet vererek hasta kabulüne başlayan Özel Onur Trakya Hastanesi’nin resmi açılışı Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle gerçekleştirildi. Kurdele kesimi öncesinde konuşan Bakan Müezzinoğlu, Yunan hekimlerin Türkiye’de çalışmak için Türkçe dersleri almaya başladığını,Trakya bölgesinin artık çok farklı olacağını söyledi.

Onur Trakya Hastanesi’nin açılışı öncesinde konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu: “Sabah saatlerinde düzenlenen bu programın ve sabahın bereketinin Onur Trakya Hastanesine önemli katkılar sağlamasını temenni ediyorum” dedi. Açılış törenine Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Ömer Tüfekçi ve siyasi partilerin temsilcileri, dernek ve odaların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

<B<“Bizim içimizi en çok acıtan ülkeyi satıyorlar, ülkenin varlıklarını satıyorlar söylemleri oldu”
Açılışta konuşan Bakan Müezzinoğlu; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü ölümünün 75.yıldönümünde anmak üzere Selanik`te düzenlenen programa katıldım. Türkiye`nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün liderliğinde kurduğu genç cumhuriyetin hedefe olan yolculuğunu çok daha güçlü şekilde gördüm, hissettim. Selanik Tabip Odası ile görüşmemde Yunanistan`daki doktorların iş aradıklarını söylediler ve Türkiye`de çalışıp çalışamayacaklarını sordular. 11 yıldır AK Parti iktidarda, çok fazla eleştiri ile karşılaştık. Ancak bizim içimizi en çok acıtan ülkeyi satıyorlar, ülkenin varlıklarını satıyorlar söylemleri oldu” diye konuştu.

“Sağlık hizmeti almak için yılda 480 bin yabancı ülkemize geliyor”
Bakan Müezzinoğlu; “1960 yılından itibaren yurtdışına karın tokluğu için gitmiş 5 milyon insanımız var. 3. Kuşlak geleneklerimizi, göreneklerimizi yaşayamaz hale gelmiş, gençlerin bir bölümü Türkçe bilmiyor. Sayıları binlerle ifade edilen beyin göçü nedeniyle gençlerimiz Türkiye`de zemin bulamadığı için Amerika`ya, Japonya`ya, farklı ülkelere gidiyor. Her yıl yalnızca tedavi maksadıyla 190 bin civarında vatandaşımız yurt dışına gidiyordu. Şimdi ülkemizi satıyorlar diyenlere sormak istiyorum. 1960 yılından bu yana 5 milyon yurttaşımızı karın tokluğu içim yurt dışına gönderenler neyimizi sattılar. Almanya 1945 yılında 2. Dünya Savaşından çıktı, 1960 yılında bizden işçi aldı. Ancak artık Türkiye dinamikleri ile sanayisi ile bölgesine ve dünyaya hizmet eder hale geldi. Artık hastalar bizim ülkemizden gitmiyor sağlık hizmeti almak için yılda 480 bin yabancı ülkemize geliyor. Sattılar diyenlerin, ülkeyi perişan edenlerin, ülkemizi krize sokanların bu sorunun cevabını iyi vermesi gerekir” dedi.

“Yan gelip yatarak Atatürkçülük yapıyorlar”
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün gölgesine yaslanarak yan gelip yatarak Atatürkçülük yapıyorlar” diyen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu; “albu ki H
Halbuki Atatürkçülük, Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir demekten geçer. Bunu kabul etmemek demek Atatürk`ün millete olan güvenine müdahale etmek veya itiraz etmek demektir. Atatürk milletine inanarak ve güvenerek güçlü şekilde mücadele verdi. 75 milyonu kardeşliği, bir arada yaşaması ve Atatürk`ün dediği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için daha çok çalışmalıyız. Sağlıkta, ulaşımda geldiğimiz nokta ortada. Gerek havayolunda gerekse kara yolunda ve raylı sistemde son 10 yılda dünya ile yarışır hale geldik. Sağlıkta da bunu başardık bu işleri milleti merkeze alarak yaptık” şeklinde konuştu.

“Trakya artık farklı bir Trakya olacak”
Milletin bugünkü konumunu kabul etmeyenlere de seslenen Bakan Müezzinoğlu: “Korkutarak, ayrıştırarak, fitne sokarak bu millete hizmet etmek mümkün değildir. Trakya artık farklı bir Trakya olacak. Birlik ve beraberlik içerisinde yarınları inşa edeceğiz. Ayrıştıranlar, korkutanlar, fitne fesat sokanlarla değil, el birliği yapanlara, güç birliği yapanlarla güven veren, umut verenlerle yan yana gelerek çalışmalarımızı yapacağız. Şu gelirse, şu gelecek diyenler gitsinler Çorlu Devlet Hastanesi`ni görsünler. Otobanları, hızlı treni görsünler. Birileri fildişi kulelerde oturarak ‘bakın öcü geliyor’ diyorlar. Artık yağma yok. Trakya`da birlik ve beraberlik içinde daha çok hizmet ve kalkınma yolculuğuna yürümeyi hep birlikte başaracağız. Onur Trakya Hastanesi`nin açılışı bölgenin sağlık hizmetlerine önemli katkılar sağlayacaktır. Kamu olarak öncü oluyoruz, yol açıyoruz. Özel sektör dinamikleri de bu yoldan ilerleyerek sağlık sektörü hizmetlerini geliştiriyorlar” dedi.

“Vatandaşımız bunu rüyasında görmüyor fiilen yaşıyor”
“Artık vatandaşımız ihtiyacı olduğu zaman 112 Acil Servisi arıyor ambulansı kapıya geliyor” diyen Bakan Müezzinoğlu; “Daha çok sıkışırsa ambulans helikopter devreye giriyor. Eğer ihtiyaç daha acilse bu kez ambulans uçak devreye giriyor. Vatandaşımız bunu rüyasında görmüyor fiilen yaşıyor. Sağlıkçılara şiddet konularında yanlışlıklara toplum olarak asla müsaade etmemeliyiz. Doktorları, hemşireleri, sağlık çalışanları ve ülkemizde sağlık hizmeti veren personele karşı anlayışlı ve hoşgörülü olun. Böyle olduğu zaman sağlık hizmetleri gelişerek büyür” diye konuştu.

“Marifet iltifata tabidir”
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya: “Erken vakitte Çorlu`muzu onurlandıran Sayın Bakanımıza, hemşerimize teşekkür ediyorum. Sabah 9`dan akşam 10`a kadar ilimizde çeşitli programlar olacak. Sağlık Bakanımızın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanımızın da ilimizde programları olacak. Sadece Tekirdağ için değil Trakya için de son derece önemli projelerin ilanını işiteceğiz. Saray`da temel atma törenimiz olacak. Saray Devlet Hastanesi`nin yoğun bakım ünitesinin açılışını gerçekleştireceğiz. Burada Özel Onur Trakya Hastanesi`nin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde son 11 yılda sadece kamu hastanelerinin değil özel hastanelerin de niteliği ve sayısı arttı. Bu nedenle çalışmalarından ötürü Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum. Marifet iltifata tabidir. Onur Trakya Hastanesi`nin Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Özdemir`e, Başhekimi Doğan Mermi`ye ve 125 personeline ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Yoğun bakım ünitesi sayımızı 14`e çıkarmak için müracaatımızı yaptık”
Özel Onur Trakya Hastanesi yönetim Kurulu Başkanı Şadi Özdemir: “Hastanemizin yeni hizmete başlaması vesilesi ile düzenlenen törene katılım gösteren tüm konuklarımıza başta Sağlık Bakanımız olmak üzere teşekkür ediyorum. Onur Trakya Hastanesi 53 yatak kapasitesi ile hizmet veriyor. 5 olan yoğun bakım ünitesi sayımızı 14`e çıkarmak için müracaatımızı yaptık. Bunun yanı sıra 10 yeni doğan yoğun bakım ünitesi ile bölgede ilk olan 2 yataklı çocuk yoğun bakım ünitesi ile Trakya`nın hizmetine başladık. Trakya bölgesi sanayinin yoğun olduğu bir bölge bu nedenle el ve mikro cerrahi alanının büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünerek el cerrahisi merkezi inşa ettik. Halef – selef Sağlık Bakanlarımızın bize sunduğu perspektif ışığında sezaryenle doğumu azaltmak için çalışmalar yaptık. Bu kapsamda doğumhaneyi ameliyathaneden çıkartarak servis katına alacak bir proje hazırladık. Bu projemizi de kısa süre içerisinde sunarak çalışmalarına başlayacağız. Ameliyat katından doğumhaneyi alarak servis katına taşıyacağız. Atıl durumda olan binamızın yeniden kazandırılmasında emekleri bulunan Çorlu Belediye Başkanımıza, AFAD Müdürümüze ve Tekirdağ Valimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakan Müezzinoğlu Hastaneyi Gezdi
Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Özel Onur Trakya Hastanesi’ni gezerek incelemelerde bulundu. Özel Onur Trakya Hastanesi yönetim Kurulu Başkanı Şadi Özdemir ve Başhekim Doğan Mermi tarafından Bakan Müezzinoğlu’na hastanedeki poliklinik, yoğun bakım ünitesi ve laboratuvarlar hakkında bilgiler verildi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım



Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00