YEDAM ATÖLYELERİNİN SERGİSİ AÇILDI

YEDAM ATÖLYELERİNİN SERGİSİ AÇILDI

 

Yeşilay’ın alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığıyla mücadelede önemli bir rol oynayan; Tekirdağ ve Çorlu Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) atölyeçalışmaları açılan sergi ile sanatseverlerle buluştu.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde il protokol üyeleri, Yeşilay üye – gönüllüleri, basın mensupları ve halkımızın katılımıyla açılışı yapılan sergi, yarın akşama kadar izlenime sunulacak. Yeşilay danışmanlık merkezine başvurarakbağımsız bir hayatı tercih eden ve kendilerine yeni bir sayfa açan danışanların, YEDAM Atölyelerinde tasarladıkları el sanatları, geleneksel sanat ürünleri, tablo ve resimlerden oluşan sergi ile yediden yetmiş yediye halkımız üzerinde farkındalık oluşturulmak isteniyor.

YEDAM Atölye sergileri daha önce İstanbul, Samsun, Diyarbakır, Ağrı, Çorum, Konya, Afyon, Burdur, Antalya, Yozgat, Isparta, Mersin, Edirne, Ankara, Kütahya, Sakarya, Tokat, Adana, Bolu, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Osmaniye, Sivas ve Balıkesir’de de açılmış ve yoğun ilgi görmüştü.

Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer SOYKIRLI, sergilerin toplumsal farkındalık oluşturmada etkili olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Tamamı bağımlılık alanında çalışan, şu an yanımda gördüğünüz pırıl pırıl uzman psikolog, sosyal hizmet uzmanları ve halkla ilişkiler uzmanlarından oluşan genç ekibimizle,12 yaş ve üzeri bağımlı bireylere ve yakınlarına YEDAM’larımızdaücretsiz psikolojik ve sosyal destek hizmeti veriyoruz. İlk kurulduğumuz 5 Mart 1920 tarihinden bu yana 104 yıldır bağımlılık kötü bir şeydir diyor ve farkındalık çalışmaları yürütüyoruz. Fakat bunun yeterli olmadığı kanaatiyle yaklaşık 10 yıl önce YEDAM’ların temeli atıldı ve bağımlılıktan kurtarıp bıraktırmaya yönelik bu model hayata geçirildi. YEDAM’lardapsikososyal destek hizmetlerinin yanı sıra, bağımlı vatandaşlarımızın hayatını dolduracak aktiviteleri de atölye çalışmalarıyla yürütüyoruz.YEDAM atölye çalışmalarıyla danışanların motivasyonunu artırırken, ilgi ve yeteneklerine göre resim, el sanatları, ahşap boyama ve çini gibi alanlarda eğitimler veriliyor. Bu eğitimler sayesindedanışanların boş zamanlarını değerlendirmesini, ruhsal sorunlarını azaltmasını, mesleki beceriler kazanmayı öğrenmesi ile sosyal yaşam kalitesinin arttırılmasını, yaşam becerilerini geliştirmelerini ve tekrar bağımlılığa dönme riskinin azaltılmasını hedefliyoruz.Yeşilay olarak şu an dünyanın birçok ülkesinde örgütlenmiş bir teşkilatımız var. Yine ülkemizde 120 şubemiz, ikisi şehrimizde olmak üzere 107 taneYeşilay Danışmanlık Merkezimizle de halkımızdan hiçbir ücret talep etmeden bağımlılıkla mücadelemize devam ediyor ve bağımlı vatandaşlarımıza 5 bağımlılık türünde hizmet veriyoruz. Bu konuda büyük özgüven, tecrübe ve deneyime sahibiz. Benim oğlum – benim kızım yapmaz demek yerine her kesimi günümüzün kanayan yarası bağımlılıkla mücadeleye katkı sağlamak adına, Yeşilay’a destek olmaya davet ediyoruz. İnanın telefonumuz bu konuda çok çalıyor, hiç konduramayacağımız tahmin bile edemeyeceğimiz insanlarınbağımlılık konusunda yakınları için destek alma taleplerine yanıtlar veriyoruz.YEDAM danışma hattımız 115’i Türkiye’nin neresinde olursanız olun, 7/24 ne zaman isterseniz arayabilir ve Yeşilay olarak bir kişiyi dahi bağımlılıktan kurtarmamıza destek olabilirsiniz. Unutmayınız ki biz bu önemli hizmeti bağımlılıklardan kurtarabileceğimiz o bir kişi için yapıyoruz. O bir kişi, bizim ailemizin bir bireyi olsaydı ve bağımlılıktan kurtarılsaydı dünyalar bizim olurdu. İşte biz bu anlayışla hizmet ediyoruz. Bugün burada olmamıza destek veren herkese ve bizleri yalnız bırakmayan siz kıymetli katılımcılarımıza teşekkür ediyor, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Yeşilay varsa hayat var. Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı’nın konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte kurdele kesilerek sergi açılışı yapıldı. Katılımcılar sergiyi gezerek eserleri inceledi ve eserlerin hikayeleri aktarıldı.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04