ÇİBÖREK ŞENLİĞİ GELENEKSEL HALE GELECEK

ÇİBÖREK ŞENLİĞİ GELENEKSEL HALE GELECEK

Geleneksel lezzetlere sahip çıkan Saray Belediyesi, Büyükyoncalı Bozaba Mesire Alanı’nda 6 Temmuz Cumartesi günü 1. Çibörek Şenliği’ni gerçekleştirdi. Başkan Abdül Taşyasan; “Çibörek Şenliğimizi geleneksel hale getirerek kadınlarımızın her zaman destekçisi olacağız” dedi.
SARAY BELEDİYESİ’NDEN ÇİBÖREK ŞENLİĞİ
Saray Belediyesi, Büyükyoncalılı kadınlar ve hayırseverlerin destekleriyle Büyükyoncalı Bozaba Mesire Alanı’nda 6 Temmuz Cumartesi günü 1. Çibörek Şenliği’ni gerçekleştirdi. Çibörek Şenliği’ne Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, CHP Saray İlçe Başkanı Erol Gürler, CHP Ergene İlçe Başkanı Ramadan Duran, CHP Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Tural, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan şunları ifade etti: “Büyükyoncalılı kadınlarımız, Belediyemiz ve hayırseverlerimizin destekleriyle Bozaba’da bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Çibörek Şenliğine hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.  Çibörek Şenliğimiz Büyükyoncalı’mıza, Saray’ımıza hayırlı uğurlu olsun.

BAŞKAN TAŞYASAN: KADINLARIMIZIN HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ
Anneannelerimizin, babaannelerimizin yaptığı geleneksel lezzetimiz çibörek. Kırım Tatarlarına ait geleneksel bir yemeğimiz. Kıyma, soğan ve baharat karışımının açılan yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla hazırlanan çibörek, özgün tadıyla damakları şenlendiriyor. Bugün de Büyükyoncalılı ablalarımız, annelerimiz çiböreği sizlerin damak zevkine sunuyor. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum. Kadın elinin değdiği her şey güzel olur.

Bildiğiniz gibi bugünkü ekonomik koşullarda tek kişinin çalışmasıyla ev geçindirmek zor. kadınlarımız bugün stantlarda sattıkları çiböreklerle ev ekonomisine katkı sunacak. Ben herkese bol, bereketli kazançlar diliyorum. Kadın emeği bizim için çok değerli. Saray Belediyesi olarak bizler de Çibörek Şenliğimizi geleneksel hale getirerek kadınlarımızın her zaman destekçisi olacağız.
BAŞKAN TAŞYASAN TEŞEKKÜR ETTİ
Bugün çocuklarımızı da unutmadık. Çocuklarımız da gönüllerince eğlensin, güzel bir gün geçirsin istedik. Büyükyoncalılı hemşehrilerimiz de bizden desteklerini esirgemedi. Çocuklarımıza uçurtmalarını hediye eden Cem Otomotiv Mustafa Algur’a, KS Games Asım Mandacı’ya çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle birlik ve beraberlik içerisinde nice şenliklerde buluşmak dileğiyle hepinize iyi eğlenceler diliyorum. İyi ki varsınız iyi buradasınız.”


BAŞKAN TAŞYASAN STANTLARI DOLAŞTI
Konuşmaların ardından Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, stantları dolaşarak emekçi kadınlara kolaylıklar diledi. Şenliğe katılan vatandaşlarla yakından ilgilenen Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Şenliğe katılan çocuklara Saray Belediyesi tarafından limonata, patlamış mısır ve balon ikram edilirken, Cem Otomotiv ve KS Games tarafından çocuklara uçurtma armağan edildi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04