BUĞDAY FİYATLARI MALİYETİ BİLE KARŞILAMIYOR

BUĞDAY FİYATLARI MALİYETİ BİLE KARŞILAMIYOR

Türkiye genelinde Buğday alım fiyatlarının  açıklanmasından sonra Çorlu ve Trakya bölgesinde Çiftçilerden büyük tepkiler geldi. Bir çok Çiftçi Ziraat Odaları Başkanlarının açıklama yapmamasına tepki gösterirken, konuyu Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz’a sorduk. Başkan Topuz, yaptığı açılamada; “fiyatlarda bir değişiklik olması için TZOB yönetimi Cumhurbaşkanımızla görüşmeye çalışırken biz da burada Tekirdağ Milletvekillerimizle istişarelerimiz devam ediyor” dedi.

Buğday taban fiyatlarının açıklanmasından hemen sonra sosyal medyadan Çiftçilerin göstermiş oldukları tepkileri için Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz’a konuyla ilgili görüşlerini ve çalışmalarını sorduk. Başkan Topuz, fiyatlardan kesinlikle memnun olmadıklarını kendisinin de bir çiftçi olduğunun altını çizerek; “Açıklanan fiyatlara bölge çiftçimizin tepkisini haklı buluyorum. Bende bir Çiftçiyim. Bir Kg, Buğdayın şu an bize Maliyeti 10 TL  87 Kuruştur. Açıklanan fiyat maliyetimizi bile kurtarmıyor. Çiftçilerimizin haklı tepkileri karşında bir düzeltme yapılması için çalışmalarımız, görüşmelerimiz devam ediyor. Ben Çorlu Ziraat Odası Başkanı olarak konuyu bizzat Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş ile konuştum. Bölge Milletvekillerimiz ile gerekli görüşmeler yapılıyor” dedi.

GENEL BAŞKANIMIZ BAYRAKTAR CUMHURBAŞKANIMIZ İLE GÖRÜŞECEK

Konunun Türkiye Ziraat Odakları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletileceğini de açıklayan Ali Topuz konuşmasının son bölümünde şu sözlere yer verdi; “Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar konuyu sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmek için randevu talep etmiştir, bir mektupla konuyu Cumhurbaşkanımıza ileteceğini kendisi ile yaptığımız görüşme de bildirdi. Sevindirici olan da 21 Haziran itibarıyla Türkiye y Buğday İTAHALATININ  yasaklanmış olmasıdır.  Biz emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızdan Buğday fiyatlarının revize edilmesini talep ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04