ÇORLU TREN KAZASI DAVASI’NDAN YİNE ADALET ÇIKMADI!

ÇORLU TREN KAZASI DAVASI’NDAN YİNE ADALET ÇIKMADI!

 

Çorlu Tren Kazasında 7’si çocuk 25 kişi hayatını kaybetti ve 300’den fazla kişi yaralandığı davanın 14. Duruşması görüldü ve 1 Eylül 2023 tarihine ertelendi.

Çorlu Tren Kazasının üzerinden 5 yıl geçerken, geride kalan süreçte 14. duruşma görüldü ve gelinen aşamada davada tutuklu kimse kalmadı. Davanın 14. duruşması öncesi yakınlarını kaybeden aileler ve davayı takip edenler, Santral Parkı’nda bir araya geldi. Kazada hayatını kaybedenlerinin fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde ‘Adalet istiyoruz!’ sözlerinin yer aldığı bir pankart açılırken, cezaevinde tutulan ve davanın da avukatlarından biri olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay’ın da fotoğrafları da ailelerin elinde yer aldı. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Nurten Yontar ile Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun da aralarında yer aldığı grup, buluşma noktası olan parktan duruşmanın görüleceği Halk Eğitim Merkezi’ne ‘Adalet rayların altında!’ sloganıyla yürüdüler.

ARTIK ELİMİZ BOŞ DÖNMEK İSTEMİYORUZ!

Yürüyüşün ardından kazada yakınlarını kaybedenler Çorlu Halk Eğitim Merkezi önünde açıklama yaptı. Açıklamada konuşan, Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz, “14. duruşmada umarım bu kez adaletin rayların altında kaldığını görmemek üzere bu duruşmaya giriyoruz. Bu duruşma bizim için hayal kırıklığı olmasın, talep ettiğimiz bilirkişi raporu umarım iyi bir şekilde gelmiştir. Tanıkların ifadesi umarım iyi şekilde karşımıza çıkmıştır. Biz buradan artık elimiz boş dönmek istiyoruz!” dedi. Kızı Bihter Bilgin’i kaybeden Zeliha Bilgin ise, “Üst düzey yöneticiler yargılanmadığı sürece bu dava kapanmayacaktır. Bunun sözünü kaybettiğimiz 25 cana verdik. Yakan top oynaya devam ediyoruz. Ama elbet bir gün o top bizde kalacak!” ifadelerini kullandı.

MAHKUM EDİLMELERİNİ İSTİYORUZ!

Mahkemede hayatını kaybedenlerin yakınlarına söz verildi. Kızı Bihter Bilgin’i kaybeden Zeliha Bilgin, “Ben adaleti görmeden ölmek istemiyorum. Sağ tarafımda bulunan kişilerin cezalarını çektiğini görmek istiyorum. 6 yıl bekledik daha neyi bekliyoruz her şey ortada, adaleti bulmadan ölmek istemiyorum!” dedi. Kazada Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz, “Söylenecek söz kalmadı, sizin göreviniz adaleti sağlamak ve biz de sizden adalet talep ediyoruz!” ifadelerini kullandı. Kazada oğlu Serhat Şahin’i kaybeden Hüseyin Şahin ise, “5 yıl bize kabus gibi geçti, mahkum gibi evlerimizde çocuklarımızı özledik. 5 yıldır sanıklar işlerine devam ediyorlar hayatlarına devam ediyorlar. Adalet o zaman orada koptu!” diye konuştu. Oğuz Arda Sel’in dedesi Necmettin Sel, “Bu sanıklar kan bulaşmış paraları harcarken biz evlatlarımızın kabrine gidiyoruz. Bu insanların rahatlıkla dışarıda gezmesi benim onurumu zedeliyor, kanıma dokunuyor!” dedi. Mehmet Öz ise, “Salona girdiğimizden beri acılı bir anne feryat ediyor, ona saygı duyulmasını talep ediyorum. Bir annenin adalet için haykırması kadar normal bir durum yoktur!” diye konuştu.

ADLİ TIP RAPORUNUN BİLİMSEL GERÇEKLİĞE DAYANMADIĞI ORTAYA ÇIKTI!

Hayatını kaybedenlerin yakınlarından sonra konuşan Avukat Hayrettin Çil bilirkişi raporunda sanıkların suçlu olduğunun ortaya çıktığını belirterek, “Bilirkişi raporuna yüzeysel olarak bakıldığında bile sanıkların kusurlu olduğu açıkça ortadadır. Bilirkişi raporundaki sonuç kısmında TCDD 1. Bölge Müdürlüğüne, Daire başkanlıklarına ve Müdürlüklerine de kusur atfedildi. Ayrıca, Adli Tıp Raporunun bilimsel gerçekliğe dayanmadığı da ortaya çıktı. Bu aşamada bu raporun yeni ortaya çıkan delil kapsamında değerlendirilmesini ve raporda bahsi geçenler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ederiz!” ifadelerini kullandı. Avukat Evren İşler ise, “Dosyadaki temel sorunu, siz kürsünün orasından biz de kürsünün burasından çok iyi biliyoruz. Üst düzey sorumluların yargıdan kaçırılma çabası var. Soruşturma aşamasındaki bilirkişi heyetinin oluşturulmasından itibaren sorumluların yargıdan kaçırılması hala devam ediyor. Bu sorunu aşmadığımız sürece bir sonraki aşamaya geçemeyiz!” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ!

Mahkeme heyeti bilirkişi raporuna beyanda bulunmak için gelecek celseye kadar süre verdi. Bir sonraki duruşma 1 Eylül 2023 tarihinde saat 09.30’da gerçekleşecek.

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04