BU ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNÜ KİMLER ÖRTBAS EDİYOR!

BU ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNÜ KİMLER ÖRTBAS EDİYOR!

Tekirdağ’ın Ergene İlçesi, Cumhuriyet Mahallesinde Mayıs 2021 de meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden çocuklar Mustafa Aslan (13) ve Burak Önder (9) için Çorlu Cumhuriyet Savcılığı Tekirdağ Valiliğinden ihmali olan kamu görevlilerinin yargılanması için izin istemesine rağmen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yaklaşık 6 aydır soruşturma izni vermemesi tepkilere neden oluyor.

Çorlu Cumhuriyet Savcısı Salim Bahri Çatal imzasıyla Tekirdağ Valiliğine 06.06.2022 tarih ve 2021/10758 soruşturma numaralı dosyası için Tekirdağ Valiliğinden istemiş olduğu izin için, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın hiçbir cevap yazmadığı, Savcılığın buna istinaden 14.11.2022 tarihinde ikinci kez bir yaz daha yazarak konunun akıbeti hakkında bilgi istemesine rağmen, yaptığımız araştırmalarda hiç bir cevabın verilmediği, Başta Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve TESK yetkilileri için istenen soruşturma izninin 6 aydır verilmediği, Savcılık taleplerine de hiçbir cevap yazılmadığını öğrendik. Çorlu  Cumhuriyet Savcılığının ısrarla Tekirdağ Valiliğinde soruşturma izni istemesine rağmen yazılara cevap bile verilmeden dosyanın 6 aydır bekletilmesine kamuoyundan tepkiler artarak devam ediyor.

AK PARTİ İL BAŞKANI MESTEN ÖZCAN NEDEN SESSİZ

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Savcılığın tüm ısrarlı taleplerine rağmen dosyayı 6 aydır bekleterek Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve TESKİ yetkilileri için istenen soruşturma iznini niçin vermediği sıkça kamuoyunda sorulmaya başlandığı şu günlerde, Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’ın çocukların hayatını kaybettiği Menfezin önünde incelemeler yaparak basın mensuplarına; “Bu konunun bizzat takipçisi olacağız. Sorumluların kim olursa olsun cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. Bu konu kesinlikle örtbas edilemez” açıklamasını yapmıştı. O günden bu güne kadar geçen zaman zarfında Ne Ak Parti il Başkanı Mestan Özcen, ne de Ak Parti Ergene İlçe Başkanından tutun da hiçbir siyasi parti ilçe başkanının tek kelime etmemesi yine büyük tepkilere neden olmaya devam ediyor.

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI NEDEN SESİ ÇIKMIYOR

Olayın yaşandığı günün hemen ertesi gün Ergene Muhtarlar derneği Başkanı Turgut Şentürk açıklama yaparak konuyu derhal Ergene Muhtarlar Derneği olarak yargıya taşıyacakları yönünde açıklamalar yapmıştı. Muhtarlar Derneği Başkanı Şentürk’ün o gün bu gündür hiçbir girişiminin olmadığı ortaya çıkarken, zaman zaman konuyla ilgili sorularımıza da tepki göstermesi dikkat çekiyor. Muhtar Şentürk’ün eşin TESKİ  de çalışıyor olması ayrı dikkat çekici bir konuyken, Ergene de görev yapan Muhtarlardan kaç tanesinin eşi tanesi Ergene Belediyesinde ve TESKİ de çalıştığı merak ediliyor. Eşleri ve yakınları Ergene Belediyesi ve TESKİ de çalışan Muhtarlar nasıl olacak da dik durabilecekler ve çocukların ölümlerinden ihmali olanlar hakkında yargıya suç duyurusunda bulunup konuyu takip edebilecekler.

Konuyla ilgili olarak Tekirdağ Valiliği ve ismi geçen kişi ve kurumlardan kamuoyu adına cevap bekliyoruz. Tekirdağ Milletvekilleri bu konuda ne gibi girişimleri var ve bundan sonra ne gibi girişimlerde bulunacaklar konunun takipçisi olacaklar mı merak ediliyor.

Haber: Abdurrahim Yıldırm

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00