SAĞLIKTA ÇAĞ ATLATACAK PROTOKOL İMZALANDI

SAĞLIKTA ÇAĞ ATLATACAK PROTOKOL İMZALANDI

Süleymanpaşa Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile Tekirdağ’ın en önemli sağlık ihtiyaçlarından biri daha çözüme kavuşuyor. İki kurum arasında imzalanan protokol ile 80 hasta kapasiteli Kemoterapi Merkezi projesi hayata geçiyor.

Tekirdağ’ın sağlık anlamındaki en önemli ihtiyaçlarından biri olan Kemoterapi Merkezi için düğmeye basan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, konu üzerinde yapılan detaylı araştırma ve fizibilite çalışmalarının ardından Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan ve kanser hastalarına umut olacak Kemoterapi Merkezi yapımı için harekete geçti.

ŞEHRİN EN ÖNEMLİ SAĞLIK İHTİYAÇLARINDAN BİRİNE ÇÖZÜM OLACAK

Hazırlıkları tamamlanan proje, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin arasında imzalanan protokol ile hayata geçmek için gün saymaya başladı. Atılan imzalar ile 760 metrekare alan üzerine tek katlı ve prefabrik olarak inşa edilecek Kemoterapi Merkez Binası için Süleymanpaşa Belediyesine Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi tarafından yer tahsisi gerçekleşmiş oldu. Ayrıca protokole göre, Kemoterapi Merkez Binasının yapımını Süleymanpaşa Belediyesi üstlenirken, iç tefrişatını ise Namık Kemal Üniversitesi gerçekleştirecek. Protokol imza töreninde Başkan Yüksel ve Rektör Prof. Dr. Şahin’e Üniversite Genel Sekreteri Murat Kamil Tırpancı da eşlik ederken, yapımına en kısa sürede başlanacak olan Kemoterapi Merkezi, aynı anda 80 hastanın kemoterapi hizmeti alabilmesini sağlayarak şehrin önemli ihtiyaçlarından birine çözüm olacak.

REKTÖR ŞAHİN’DEN BAŞKAN YÜKSEL’E TEŞEKKÜR

Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokol imza töreni sonrası açıklamada bulunan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Şahin, bu kıymetli yatırım ve hizmet için Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e teşekkür etti. Şahin, “Kanser hastalığı zor bir hastalık ama üniversite hastanemizin Onkoloji servisindeki tüm doktor ve sağlık personelimiz, hastalarımız için tedavi süreçlerini en iyi şartlarda geçirebilmeleri için ellerinden geleni yapıyorlar. Süleymanpaşa Belediyemiz ile birlikte yapacağımız Kemoterapi Merkez Binası da hastanemizde olduğu gibi tüm hastalarımızın hak ettiği konfor ile hizmet verecektir. Belediye Başkanımız Sayın Cüneyt Yüksel’e bu kıymetli yatırım dolayısıyla teşekkür ediyor, tüm kanser hastalarına acil şifalar dileklerimle imzalanan protokolün hayırlar getirmesini temenni ediyorum,” diye konuştu.

YÜKSEL: “BİR AY İÇİNDE BAŞLIYORUZ, KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ”

İmza sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Yüksel ise protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Süleymanpaşa Belediyesi olarak, Namık Kemal Üniversitemiz işbirliğinde, özellikle kemoterapi alan hastalarımızı yakından ilgilendiren çok hayırlı bir protokole imza attık. Prof. Dr. Mümin Şahin hocamızla beraber imza altına aldığımız protokol kapsamında, Allah nasip ederse, Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde 80 hastamızın aynı anda kemoterapi hizmeti alabileceği binanın yapımına önümüzdeki ay başlıyoruz. Kısa sürede yapımını tamamlayarak hastalarımızın hizmetine sunmayı hedeflediğimiz merkezin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00