BU PROJE İLE ANNELER RAHAT NEFES ALACAK

BU PROJE İLE ANNELER RAHAT NEFES ALACAK

Süleymanpaşa’da Cüneyt Yüksel ve ekibi yine ses getirecek örnek bir projeye daha imza atarak, Anneleri rahatlatacak bir projeyi hayata geçirdi. Süleymanpaşa Belediyesi ve Süleymanpaşa Kent Konseyi işbirliği ile “Mahalle Anneleri” projesi hayata geçiriliyor. Proje kapsamında, Süleymanpaşa’nın bütün mahalleleri için birer temsilci kadın belirlendi.
Mahalle Anneleri projesi, eski mahalle ve komşuluk kültürünü yeniden canlandırmak, mahallenin sorunlarını ilk elden Süleymanpaşa Belediyesine ulaştırarak çözüm sürecini hızlandırmak ve gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması amaçları ile hayata geçiriliyor.
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ VE KENT KONSEYİ İŞBİRLİĞİ
Süleymanpaşa Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Süleymanpaşa Kent Konseyi işbirliği ile gerçekleştirilen proje ile belediye ve vatandaş arasında verimli iletişim kanalları oluşturarak ilçe genelinde sorunların ve ihtiyaç duyulan hizmetlerin en kısa sürede tespit edilerek giderilmesi hedefleniyor.
MAHALLE ANNELERİ TİTİZLİKLE BELİRLENDİ
Proje kapsamında, Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından titizlikle belirlenen Mahalle Anneleri, Aile İçi İletişim ve Kişisel Gelişim seminerleri ile bilgilendiriliyor. Eğitim alan mahalle temsilcisi kadınlar, mahallelerindeki diğer kadınlara öğrendikleri bilgileri aktararak toplum bilinci oluşturmak ve mahalle kültürünü yeniden canlandırmak için gereken altyapıyı sağlayacaklar.
EĞİTİMLER BAŞLADI
Mahalle Annelerine yönelik ilk eğitim ise Süleymanpaşa Belediyesi Ahmet Aygün Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Merkez mahallelerin kadın temsilcilerine proje ile ilgili genel bilgilendirme yapılarak Aile İçi İletişim semineri verildi. Ayrıca, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan “En iyi Narkotik Polisi Anne” isimli proje kapsamında mahalle anneleri ile uyuşturucu madde kullanımına karşı alınacak önlemler ve bağımlılıkla mücadele konularını içeren bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitim, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları Narkorehber Mehmet Özdoğan ve Cengiz Yener’in tarafından gerçekleştirildi.
SALGIN TEDBİRLERİ UYGULANDI
Maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde düzenlenen, girişte ateş ölçümü gerçekleştirilen seminerde, katılan mahalle annelerine bilgilendirme broşürleri ile Süleymanpaşa Belediyesi hatırası küçük hediyeler takdim edildi. Mahalle Annelerine yönelik Aile İçi İletişim eğitimlerinin devam edeceği, kapsamın kırsal mahallelerle genişletileceği ifade edildi.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00