AVRUPA KONSEYİ’NDEN ÇORLU BELEDİYESİ’NE BÜYÜK ÖDÜL

AVRUPA KONSEYİ’NDEN ÇORLU BELEDİYESİ’NE BÜYÜK ÖDÜL

Çorlu Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin Avrupa Diploması ödülüne lâyık görüldü. Ödül ile ilgili konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çorlu’muzla bir kez daha gurur duyduk.” dedi.
Çorlu Belediyesi, gerçekleştirdiği proje ve etkinliklerle Avrupa Diploması ödülüne lâyık görüldü. Avrupa Konseyi tarafından kardeş şehir etkinliklerine önem veren, yabancı belediyeler ile ilişkilerini ve iş birliklerini geliştiren, Avrupa standartlarında kültürel ve sosyal etkinlikleri kentlerinde başarılı bir şekilde gerçekleştiren belediyeler Avrupa Diploması ödülünü almaya hak kazanıyor. Dünya üzerinde 12 belediye bu ödülü kazanırken, bunların arasından üç ödül Türkiye’deki belediyelere verildi. Çorlu Belediyesi’nin yanı sıra Çiğli ve Selçuk Belediyeleri de ödülü kazandılar.
1955’ten beri verilen bu ödülün sahipleri; belediyelerin uluslararası projeleri, katılımcı demokrasi anlayışı, kardeş şehirlerle geliştirdiği iyi ilişkiler, kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda örnek gösterilecek uygulamalarla değerlendiriliyor.
Kentimizle Gurur Duyuyoruz!
Avrupa standartlarında projeler hayata geçirdiklerini dile getiren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Avrupa Konseyi tarafından verilen Avrupa Diploması ödülünü kentimize kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu ödül Çorlu’muzun ve ülkemizin dünya çapında duyulmasını sağlayacak. Yurt dışındaki kardeş belediyelerimizle ilişkilerimiz daha da güçlenecek, kentimizi tanıtmak amacıyla var gücümüzle çalışacağız.
Hedefimiz Avrupa Ödülü’nü Kazanmak!
Geçtiğimiz aylarda kentimiz, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından ‘Yılın Partner Şehri’ unvanını kazanmıştı. Aldığımız her ödül daha çok çalışmamız ve kentimize yeni güzellikler katmamız için bizleri cesaretlendiriyor. Avrupa Diploması ödülü, büyük Avrupa Ödülü’nü kazanmaya giden yoldaki ilk basamağımızdı. Bundan sonraki amacımız Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Şeref Plaketi’ni kazanmak. Ama asıl hedefimiz en yüksek seviye olan Avrupa Ödülü’nü kazanabilmek.
Bunun için de gurur duyduğumuz kentimiz için çalışmaya ve yarınlara yönelik projeler geliştirmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Başarılı Projelerimiz Avrupa Konseyi’nde Takdir Ediliyor!
Geçtiğimiz temmuz ayında Avrupa’nın en önemli projelerinden biri olan “Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Partner Kent” başvurusu kabul edilen Çorlu Belediyesi, Çorlu’nun Avrupa Konseyi tarafından “Partner Kent” unvanını almasını sağlamıştı. Bu süreçte Avrupa Spor Kenti seçilerek Türkiye’de bu unvanı kazanan ilk ilçe belediyesi olarak Avrupa temaslarındaki başarısını tescillemişti. Çorlu Belediyesi ayrıca 2030 yılına kadar tüm Avrupa ile birlikte karbon emisyonunu yüzde 40 azaltacağını taahhüt ederek Başkanlar Sözleşmesi’ne taraf olan Türkiye’deki 22 belediyeden biri olmuştu.
Mahalle toplantıları, Çocuk Meclisi, Mahalle Meclisi, Avrupa Hareketlilik Haftası gibi projelerle öne çıkan Çorlu Belediyesi, Avrupa Konseyi’ne üye 47 ülkeden çok sayıda belediyenin başvurduğu, halkı demokratik katılıma, karar alma mekanizmalarına ve evrensel değerlere daha çok sahip çıkmaya teşvik etmek için verilen Avrupa Diploması Ödülü’nü almaya hak kazanarak büyük bir başarıya daha imza atmış oldu.
Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00