SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ DÜĞÜNE HAZIRLANIR GİBİ İŞ YAPTI

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ DÜĞÜNE HAZIRLANIR GİBİ İŞ YAPTI

Korona Virüsü salgını dolayısıyla uzun zamandır sokağa çıkma yasağına tabi olan çocuklar için Süleymanpaşa Belediyesi adeta düğüne hazırlanır gibi parkları çocuklar için hazırladı. Başkan Cüneyt Yüksel; “çocuklarımızın güvenliği ve selameti için bütün parklarımızda yeniden ve daha detaylı bir çalışma gerçekleştirdik” dedi.
Süleymanpaşa Belediyesi, yeni tip Korona virüsü salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında dezenfeksiyon çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe merkezindeki bütün çocuk parklarını dezenfekte etti.
65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı çocuk ve gençlerin haftanın belli günleri belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından, bu kişilerin kullanacakları kamusal alanlarda Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar da hız kazandı.
ÇOCUKLAR NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKABİLECEK?
Sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili yeni düzenlemelere göre, Pazar günleri 11.00-15.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlara, Çarşamba günleri yine aynı saatler arasında 20 yaş altı çocuk ve gençlere evlerine yürüme mesafesinde olmak kaydı ile sokağa çıkma serbestliği getirildi. Buna göre 20 yaş altı çocuklar ve gençler 13 Mayıs Çarşamba günü 11.00-15.00 saatlerinde sokağa çıkabilecekler.
EKİPLER GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI, PARKLAR ÇOCUKLAR İÇİN HAZIR HALE GETİRİLDİ
Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, özellikle salgın nedeniyle uzun süredir evlerinden çıkamayan çocukların sokağa çıkmalarına izin verileceği saatlerde kullanmalarının beklendiği çocuk parklarında özenli bir temizlik ve dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi. Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, iki gün boyunca gece gündüz demeden kentteki tüm çocuk parklarını dezenfekte ederek çocuklar için hazır hale getirdi.
Ayrıca 65 yaş üzeri vatandaşların da ilgi gösterdiği ve çocuk parklarının içinde bulunan spor aletleri de aynı titizlikle dezenfekte edildi.
YÜKSEL: ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMAK HER ZAMAN BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Çocuklarımız bizim için her şeyden önemli. Onların sağlığını korumak her zaman birinci önceliğimiz. Haftalardır evlerinde kapalı kalan yavrularımızın bu durumdan etkilenmemeleri mümkün değildi. Nitekim Sağlık Bakanlığımız çocuklarımızın ruh ve beden sağlığı açısından haftanın belli gün ve saatlerinde de olsa sokağa çıkma izni getirdi. Biz de Çarşamba günü çocuklarımızın güvenle kullanabilmeleri, gönüllerince eğlenebilmeleri için bütün çocuk parklarımızda dezenfeksiyon çalışması yaptık. Zaten salgının başladığı ilk günden beri belirli aralıklarla çocuk parklarımızda da diğer kamusal alanlarda olduğu gibi dezenfeksiyon işlemi yapıyorduk. Ama sokağa çıkmalarına izin verilecek olan çocuklarımızın güvenliği ve selameti için bütün parklarımızda yeniden ve daha detaylı bir çalışma gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte çocuklarımızın sokağa çıkmalarına izin verilen günlerden önce yine aynı titizlikle parklarımızı arındıracağız,” diye konuştu.
PARKLARDA DA SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYMAYA DEVAM ETMELİYİZ
Yüksel, parklarda yapılan çalışmaların nihai çözüm olmadığının altını çizerek bu alanları kullanacak çocuklara şu uyarılarda bulundu: “Biz parklarımızı gece gündüz demeden dezenfekte ediyoruz. Ancak salgın tehdidinden korunmak için bu tek başına yeterli değil. Çocuklarımızdan ve anne-babalardan ricamız, parklarımızda da sosyal mesafe kurallarına uymaları, temastan kaçınmaları ve kişisel hijyen ve izolasyonlarına dikkat etmeleridir. Biz kurum olarak hassasiyetle çalışmalarımızı yürütüyoruz, vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın da aynı hassasiyeti göstereceğinden şüphem yok” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00