ÇORLU ESNAF KEFALET KOOPERATİFİNDE BÜYÜK SKANDAL

ÇORLU ESNAF KEFALET KOOPERATİFİNDE BÜYÜK SKANDAL

Tüm Dünya da e Ülkemizde baş gösteren Corona Virüsü salgını dolayısıyla zor duruma düşen esnafa destek için ilgili Bakanlık tarafından Esnafa kullandırılmak için açılan krediler Çorlu Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi tarafından istismar ediliyor. Türkiye genelinde bazı Kooperatifler Kefilsiz, İpoteksiz krediler verirken Çorlu Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifinin kendi başına buyruk kurallar koyarak zor durumda olan Esnafı canından bezdirir gibi hareketleri büyük tepti topluyor.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan destek paketi çerçevesinde, zor durumda olan Esnaflara 25 Bin TL kredi verilmesi konusu gündeme gelmişken, Çorlu Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Esnaflara her türlü zorluğu çıkartarak adete işkence yapıyor. Kefil ve İpotek istenmediği halde, gelen Esnafı ya bankaya yönlendiren, yada Kefil ve İpotek isteyerek, her türlü zorluğu çıkartan Çorlu Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifine tepkiler her geçen gün artarak devam ederken, zaten canı burnunda gezen Esnafın sabrı tükenmek üzere, Esnaf yetkilileri göreve davet ederken, yaşanan bu skandala bir an önce çare bulunmasını istiyor.

Esnaf İsyanda; Çorlu’da Krediler Yandaşa Peşkeş mi Çekiliyor!

Kredileri kendi yandaşlarına peşkeş çektiği iddiaları ile uzun zamandır eleştirilerin odak noktasında olan, Çorlu Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi başkanı Osman Tunca, geçtiğimiz yıl yapılan kongrede ve daha sonraki zamanlarda bu iddiaları yalanlamıştı. Kooperatife giden Esnaflar Halk Bankasına yönlendirilirken, Esnaf da; “Madem ki biz Halk Bank’a gideceğiz, kooperatifler ne işe yarıyor. Afyon, Sandıklı ilçesi Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi kendi sayfasından, kefilsiz, İpoteksiz kredi almak isteyen Esnaflar için açık çağrı yaparken, Çorlu’da ki kooperatif neyin peşinde. Krediler kendi yandaşlarına mı peşkeş çekiliyor. Bu konuda yetkili makamları göreve davet ediyoruz. Bir an önce yaşanan bu skandala el konulmasını istiyoruz” şeklinde eşeletiriler yaptılar. Çorlu Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Osman Tunca sessizliğini korurken, kredilerin neden esnafa verilmediği konusunda hiçbir açıklamam yapmaması esnafı daha da sinirlendirmeye devam ediyor. Kooperatifi kendi saltanatına çeviren Tunca için yetkili makamları göreve davet ediyoruz.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04