ERGENE DE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

ERGENE DE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Tekirdağ’ın Ergene İlçesine bağlı Sağlık Mahallesi, dere boyu mevkiinde yaşayan Fatma Mandacıoğlu isimli vatandaş, bundan yaklaşık Dört yıl önce küçük çocuğunun evlerinin hemen yanı başındaki derde boğularak hayatını kaybetmesinden sonra yaşadığı pisikolejik sorunlardan sonra evinin manzarası, büyük bir insanlık dramının yaşandığını gösteriyor.

Evde yemek yapma gibi bir imkanı olmayan aileye geçmiş yıllarda yapılan, Ergene Belediyesi başta olmak üzere bir çok kurum ve vatandaşın  erzak yardımlarının paketleri dahi açılmadan atıldığını ifade eden komşuları, Mandacıoğlu ailesinin bir an önce bir bakım merkezine görülmesi gerektiğini ifade ettiler. Evin önünde yığılan çöplerin büyük tehlike saçtığı apaçık ortadayken, Mahalle sakinleri çöplerin bir an önce  Belediye tarafından alınması gerektiğini ifade ettiler. Evde soba yakma imkanı yokken çuvallar dolusu kömürün nasıl ve ne şeklide kontrolsüzce bırakıldığı dikkat çekiyor.

Evde soba yakma imkanı olmamasına rağmen, eve bırakılan bir çok Kömür çuvalının olması dikkat çekerken, bu güne kadar yapılan yardımların bilinçsizce ve kontrolsüz bir şekilde yapıldığını ifade eden komşular; “Fatma hanım ve Kızı durumları iyi değil, Parayı bile bilmiyorlar. Bir çok kez yapılmış erzak yardımları kolileri vardı evde. Tarihleri geçmiş, ta ki 2017 yılından kalma erzaklar. Bunları hepsini attık. Nakdi yardım yapılmaması gerekiyor. Çünkü aile Parayı bilmiyor. Para verseniz o Para ile ne alınır bilmezler. Evleri gördüğünüz gibi çok kötü durumda. Bir an önce evin tadilatı ve çatısı yapılıp düzenlenmesi gerekir. Sağlıklı bir ortam oluşturulmalıdır. Bizler komşuları olarak bu kadarına gücümüz yetiyor Devlet yetkililerimiz inşallah gerekeni yapacaklardır. Biz mahalle sakinleri olarak kendilerine güveniyoruz. Evin bahçesindeki çöplerin belediye tarafından bir an önce alınması gerekir” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Ergene Kaymakamlığı Hemen Harekete geçti!

Mandacıoğlu ailesinin dramı Trakya Gündem Web TV de canlı yayınlandıktan sonra, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, izinde olmasına rağmen konuyla derhal ilgilenerek yetkili birimleri harekete geçirerek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı yetkililerini aileye ziyarete gönderdi.  TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un danışmanlarından Furkan Yıldız, Konya duyarlılık göstererek, aileye gerekli yardımların yapılması için ilgili makamlarla temasa geçtiklerini bildirdi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04