BÜYÜKŞEHİR DE ÇÖP REZALETİ

BÜYÜKŞEHİR DE ÇÖP REZALETİ

Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olması ile birlikte, çöplüklerin denetimi de Büyükşehir Belediyesinde olmasına rağmen, Tekirdağ’ın Kapaklı İlçesine bağlı Karaağaç Mahallesindeki çöp döküm sahası adeta kimyasal silah deposuna dönerken, yetkililerin hiçbir denetim yapmaması rezaletin boyutlarını ortaya sererken, Hükümetin Cumhuriyet tarihindeki en büyük çevre yatırımı ve ıslah projesi olan 2.7 Miyar Dolarlık çevre ıslah projesi yatırımı resmen baltalanıyor. Vatandaş çevre kirliliği altında adete ölüme terk ediliyor.

Göreve geldiği gün itibarı ile çevre kirliliğine büyük hassasiyet gösteren ve bu konudaki yapılan haberlere derhal müdahale ederek gerekli cezayi işlemleri başlatan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 19 Kasım 2013 Tarihinde ilgili bütün Belediyeler, OSB ler ve ticaret odalarına gönderdiği talimatla, Belediye çöp döküm sahalarına kesinlikle Sanayi atıklarının alınmaması yönünde verdiği yazılı talimatlara uymayan kurumlara ve kişilere de asla taviz vermedi. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasından sonra Çöp döküm sahalarının kontrolü ve denetimi Büyükşehir Belediyesine geçti. Gazetemizin 154 sayısında yayınlanan ve Ergene Belediyesi sınırları içerisinde kalan Velimeşe Çöplüğü ile ilgili olarak yaptığımız haberden sonra http://trakyagundem.net/haber_detay.asp?haberID=573 yetkililerden bu güne kadar her hangi bir açıklama gelmedi.

Aynı tas aynı hamam!

30 Mart seçimleri öncesine kadar Belde Belediyesi konumunda olan ve Tekirdağ’ın büyükşehir olmasından sonra kapatılan Karaağaç Belediyesi çöplüğü ile ilgili olarak gazetemizin 142 sayısında, 27 Şubat 2014 tarihinde yayınlanan “Vali Emrediyor, herkes bildiğini okuyor” haberimizden sonra, http://trakyagundem.net/haber_detay.asp?haberID=340 Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya derhal ilgili kurumlara talimat vererek 3 gün içerisinde gerekli işlemlerin yapılmasını sağladı. Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra Kapaklı İlçesi sınırlarında kalan Karaağaç Mahallesindeki çöplükte değişen hiçbir şey olmazken, 2014 Ağustos ayında yaptığımız araştırmalarda kimyasal sanayi atıklarının her geçen gün daha da fazla döküldüğü tespit edildi. Velimeşe Çöplüğü ile ilgili olarak yaptığımız haberden sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuya hassasiyet göstereceğini ifade ederken, bu güne kadar yetkili birimlerden her hangi bir açıklama yapılmadı. Kapaklı Belediyesinin sorumluluk alanına geçen Karaağaç Mahallesi çöplüğünde yaşanan içler acısı olaylar ve manzara karşısında yetkililerin ne gibi önlemler ve yaptırımlarda bulunacakları merak edilirken, Şubat ayından bu güne kadar aradan geçen zaman içerisinde Belediye yetkililerinin hiçbir çaba göstermedikleri ortaya çıktı. Usulsüz bir şekilde dökülen sanayi atıklarının bölgede hangi fabrikanın ürünleri olduğu bilinmezken, yetkilileri bu konunun tespiti ve gerekli açıklamaları yapmaları için göreve davet ediyoruz.

Haber:Abdurrahim Yıldırım

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04