GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Tekirdağ’ın yeni İlçesi olan Ergene’de yerel seçim çalışmaları her geçen gün hızlanırken, CHP den Av. Haşim Korkmaz Aday adaylığını resmen açıkladı. Yaklaşık 20 yıldır aktif siyasetin içinde olan, Uzu yıllar Ulusal Televizyon kanallarında programlara çıkan Haşim Korkmaz, CHP Ergene İlçe Başkanlığında yaptığı toplantıda kendisine destek vermek için gelen yaklaşık 500 kişilik kalabalığın yoğun desteğinden heyecanlanıp son derece duygulandı. Korkmaz konuşmasının sonunda göz yaşlarına hakim olamadı.

Yoğun ilgi gözlerini yaşarttı!

CHP Ergene Belediye Başkan Aday adayı Av. Haşim Korkmaz’ın basın toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İlçe Başkanı Erdinç İrel’in açılış konuşmasından sonra söz alan Korkmaz, yoğun alkışlar arsında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Değerli Ergene’li hemşerilerim, hoş geldiniz.Paşaköy, Pınarbaşı, İğneler, Misinli hoş geldiniz.Kırkgöz, Esenler, Vakıflar, Ulaş hoşgeldiniz. Ahimehmet, Bakırça, Karamehmet, Yulaflı, Velimeşe hoşgeldiniz.Marmaracık, Hürriyet Mahallesi, Cumhuriyet Mahalleleri, nam-ı değer Küme Evler hoş geldiniz.Bağlar, Sağlık Mahallesi hoş geldiniz.Trakya’yı ,Anadolu’yu, Balkanlar’ı buluşturan Yeşiltepe hoş geldiniz.Çorlu’dan, Çerkezköy’den, Tekirdağ’dan gelen değerli misafirlerimiz lütfettiniz, hoş geldiniz.Sorunlardan başlamadan, çözümlere gelinmez. Ergene’nin sorunları saymakla bitmez.Ergene İlçemiz dünya coğrafyasının bilinen en değerli havzalarından biri olan Ergene Havza’sı üzerine kurulmuş. İstanbul istikametinden gelişte ağır bir koku size Ergene’ye Hoş geldiniz diyor. Havası, suyu, toprağı kirletilmiş Ergene de insan hayatı hiçe sayılıyor. Ergene Nehri kanser saçıyor.Ulaşım berbat, köprü yetmiyor. İmar kilitleniyor. Çözüm yerine cezalar yağıyor.Sağlık Mahallesi’nin musluklarından çamur akıyor.Topraklar yağmalanıyor, zehirleniyor.Yeraltı su havzalarımız kirletiliyor, tüketiliyor.Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe şehirleşememiş olmanın mahrumiyetler ini yaşıyor.Kentsel yaşam alanları bulunmuyor. Kadınlarımız evinin avlusuna hapsediliyor.İşçi mahallesinde çocuklarımıza kreş, Çarşamba pazarında tuvalet bulunmuyor.Kahveden ve televizyondan başka eğlencesi olmayan erkeklerimiz, Ceplerinde çay kahve parası olmadığı için duvar diplerine tüneyen gençlerimiz.Havasına, suyuna, toprağına, insanına kıyılan Ergene; bundan sonra kendi kaderini tayin edecektir.

Biz ne mi yapacağız?

Hepsini burada sayacak değilim. Ne, ne zaman, nerede, nasıl ve kiminle yapacağımızı biliyoruz.Ergene İlçemiz sınırlarında kalan Belediyelerin personelini zaten devralacağımız için şimdi burada personel adı saymaya gerek yok. Teknik kadro ise ekibimizde, Cumhuriyet Halk Parti’mizde bölgenim en iyi mühendisleri, plancıları ve uygulayıcıları var.Ergene İlçe’mizin kanalizasyon, su şebekesi, ulaşımı çökmüş vaziyette. Çorlu’dan Mahalleye geçilen köprü yetmiyor. Oraya yeni bir köprü gerekiyor. Tabi ki yapılacaktır.

Toplu taşıma

Toplu taşıma araçları devre dışı bırakıldı. Vatandaş Çorlu’dan buraya vasıta bulamadığı için 2 saatte geliyor. Şimdi de hat konularında yetki Büyük şehire geçti. Biz Belediye olarak hatlarımızı Büyükşehirle birlikte tekrar düzenleyip devreye koyacağız. Belediye araçlarıyla değil kooperatiflere model yükselterek, kalite standartlarını arttırarak ve Sübvanse ederek bu işi vereceğiz. Belediyeyi şirket gibi kar amaçlı yönetmeyeceğimiz için toplumun ulaşım hizmetinden Belediyenin kar etmesini düşünmüyoruz. Aksine toplanan vergilerden ulaşım hizmetine bir miktar subvanse yoluyla aktarılması gerektiğini düşünüyoruz.Alt yapı eksiklerini gidermek görevimiz. Musluklardan çamur akıtılmasına son vermek en temel insan haklarından yaşam hakkına saygı borcumuzdur.Yapacaklarımızı tek tek saymak yerine daha sonra broşürlerle, seçim kampanyalarımızda konuşmalarımızla ortaya koyacağız.

Ben farklı olabileceğimiz bir yaklaşımı ortaya koymak istiyorum.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak “Her şey İnsan İçindir.” Felsefesiyle yetiştik. İnsanı görmezden gelen, üstüne basıp geçen, onların yaşadıkları yerleri sanayi çöplüğüne çevirenlerle ilgimiz yoktur.Biz insanın her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz.Ergene’de yaşayanların insanca yaşamayı hak ettiklerini biliyoruz.

Her yıl halka hesap vereceğimiz toplantılar düzenleyeceğiz.

Herkesin yaşadığı yerde yönetime katılma hakkı olduğuna inanıyor, bunu sağlamaya çalışıyoruz.Seçimlerden sonra ortadan kaybolan yöneticiler devrini Ergene’de kapatacağız. Her yıl vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin karşısına çıkacağız. Yaptıklarımız, yapamadıklarımızı tartışacağız. İlkel çağlarda bile Roma’da forumlar, Orta Asya’da ‘Bahar toplantıları’ yapılarak yöneticiler halkla buluşurdu. Bu basit demokrasi kuralını 21.Yüzyılda biz Ergene’de yeniden keşfetmiş olacağız. İşler kötü gittiğinde bile halkın karşısına çıkmaktan,hesap vermekten kaçmayacağız. Alnımızın akıyla çıkarsak başımız dik gezeriz. Mazeretlerimiz geçmezse karşınızda ezilir gideriz.

Ergene’de hizmetler yerinden ve eşit verilecek

Ergene geniş bir coğrafya üzerine kuruluyor. Köy ve beldeler artık mahalledirler. Bu şehrin merkeziyle hizmeti eşit mesafeden almaya hak kazandığınız anlamına gelir. Bunlar kağıt üzerinde kalmayacak. Ergene’de her noktaya hizmet binaları, makine parkı ve personel yerleştirilecek. Hizmetler yerinden yürütülecek. Vatandaş başkanlığa gelmek zorunda bırakılmayacaktır. Ergene’de hizmet almak için merkeze gelmek zorunda bırakılmayacaksınız.Ergene’de yaşayan herkes Ergene’lidir. Nerden geldiğine bakılmaksızın tüm Ergenelilere eşit hizmet sunulacak. Semtler arası ve insanlar arası eşit hizmet kuralı asla ihlal edilmeyecek. Bu açıklamalarımız taahhüttür.

Ergene’yi gençlerle İnşa edeceğiz.

İnsanın kendi neslinin devamında kendisini geliştiren en büyük kaynağın yine kendisi olduğunu düşünüyoruz. Yoksa tarih boyunca en güçlü canlılar olan Dinazorlar evrimde yok olmazlardı.İnsanı insan yapan kendi soyunu devam ettirip, geliştirebilecek akli melekelere ve donanıma sahip olmasıdır.Yeni insan kaynaklarımız geçlerden söz ediyorum.Köylerde pek gençlerimize rastlayamıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Misinli, Sağlık Mahallesi ve Yeşiltepe ‘de gençlerle konuştuk. Taş oynuyorlardı.Her şeyden üstün tutarak büyüttüğümüz ama bir türlü uçuramadığımız yavrularımız.Hepimizin evinde çocuklarımız prens, prensestirler. Okul yıllarında teşekkür , takdirnameleriyle öğünürüz. Sabah uyandırmaya kıyamayız.Artık uçma zamanları gelince ne yapıyoruz? Şirket, devlet, belediye ve ana-baba olarak “Şimdiki gençlerde iş yok. Bir işin ucundan tutmuyorlar. Hala bizim gözümüze bakıyorlar. Çalışana iş çok. “ serzenişlerinin ardından iterek, kakarak uçurmaya çalışıyoruz.“Kalk, öğlene kadar uyuma git çalış.” Sözleriyle dürterek uyandırıyoruz.Kısacası evde kalmış kız muamelesi yapıyoruz.Ben ve ekip arkadaşlarım, yani Ergene Cumhuriyet Halk Partisi aktivistleri diyoruz ki;“Arkadaşlar, siz bu kötü muameleyi hak etmiyorsunuz. Siz daha 5 yaşında bilgisayarla, internetle tanıştınız. Televizyon kanallarıyla tanıştınız. Memleketi ve dünyayı bizden çok gezdiniz. Bizim gidemediğimiz uzaklarda ki hayatları tanıdınız. Bizim zamanımızda ortaokul mezunu banka müdürü, lise mezunu bölge müdürü olurdu. Siz üniversiteleri bitirdiniz.
Devletle aranız açık, sizi öğretmen yapmıyor. KPSS’ yi geçerseniz İtfaiye sınavına 10,000 kişi giriyorsunuz. Direğe 5 kişi tırmanacak 9,995’iniz eleniyorsunuz. Mühendisleriniz ikinci dili bilmediği ve tecrübeniz olmadığından eleniyorsunuz. En ağır olanı da sizi prensler, prensesler gibi büyüten anne ve babanız bile en sert tonda ve dürterek uyandırıyor. Biz Ergene de sizi Belediyenin kapısında ileride belki kadro açılır umuduyla ‘taşeronda da olsa çalışırım ağbi ‘ modunda ezik ve KPSS’li İtfaiyeye girmek isteyen mimar, mühendis, öğretmen adayları olarak görmek istemiyoruz.Bizim karşımıza genç girişimciler olarak gelmenizin daha uygun olacağını düşünüyoruz. Mesleki bilginizi kullanabileceğiniz firmalar kurup projelerinizle bize hizmet satma teklifiyle karşımıza çıkmanızı istiyoruz. Mesela; geçen gün Yeşiltepe parkında konuştuğumuz sanat tarihçisi , şehir plancısı , işletmeci, arkadaşım bir araya gelip tarihten birkaç taş parçası kalmış 200 m lik Kırkgöz Köprüsü’nü yeniden aslına uygun inşa etme teklifiyle gelin karşımıza. Yine orada karşılaştığımız İngilizce bölümünü bitirip öğretmen olamayan arkadaşım, mühendis, turizmci arkadaşım, Ergene de kurulacak yeni yaşam alanlarının oluşumunda ve tanıtılmasında sizin projeniz ve sihirli dokunuşlarınızı görelim.Biz sizin peşinizden koşalım. Sizin kimsenin karşısında ezik durmanıza gönlümüz razı olamaz. Sizin enerjiniz, mesleki ve kültürel donanımınızın ürünü projelerinizi devreye sokmak burada insana yapılacak en büyük yatırım ve hizmettir.Bizim sihirli formülümüz budur.İnsana hizmet ibadettir. Kabe’miz insandır bizim.Evet değerli hemşerilerim, Ergene de sabah oluyor.Ergene’ye Cumhuriyet Halk Partisi güneşi doğuyor. Şimdi aklımdan “Bir ilkbahar sabahı güneşle uyandın mı hiç?” şarkısı geçiyor.Sevgili Ergene’ liler, gençlerimiz, prenslerimiz, prenseslerimiz yeni bir Ergene sabahında uyanalım, işe koyulalım artık.Kapatın gözlerinizi: 30 Mart 2014 sabahındasınız benim sesimle,Cumhuriyet Halk Partisinin sesiyle uyanıyorsunuz. Günaydın Ergene” Dedi.Haşim Korkmaz yaptığı basın toplantısından sonra, CHP Ergene İlçe Başkanlığı önünde toplana yaklaşık 500 kişinin tebriklerini kabul etti. Korkmaz’ı eşi ve çocukları da bu anlamlı gününde yalnız bırakmadı.

Haber: Abdurrahim Yıldırım






Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04
DEVLET DOLANDIRILIYOR DEVLETİN YETKİLİLERİ NEDEN SESSİZ | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-09-11 19:05:00