AVRUPA İNOVASYON YOLCULUĞU BAŞLIYOR

AVRUPA İNOVASYON YOLCULUĞU BAŞLIYOR

Dijital Avrupa Programı kapsamında Odamız ortaklığında ve Trakya Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde EDIHWESTMARMARA Konsorsiyumu ile başvurusunu yaptığımız 2.000.000 Euro bütçeli AVRUPA DİJİTAL İNOVASYON MERKEZLERİ (ADİM) Projemiz Avrupa Birliği tarafından hibe almaya hak kazandı.

 

ADİM Projemiz Dijital Avrupa Programı doğrultusunda başta KOBİ’ler olmak üzere kamu kurumları, büyük ölçekli şirketler, üniversite araştırma merkezleri ve diğer tüm paydaşlara; yatırım öncesi test desteği, yatırımcı bulma desteği, eğitim imkanları ve ağ oluşturma destekleri sunacak. Kâr amacı gütmeden faaliyetlerini sürdürecek olan ADİM aynı zamanda AB geneline yayılmış diğer Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri’nin altyapılarına erişebilme ve birlikte iş birlikleri geliştirme imkânına sahip olacaklardır.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet VOLKAN “Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2024 mottomuz olan “Dijital ve Teknoloji Yılı” doğrultusunda üyelerimizin ve özellikle KOBİ’lerin dijitalleşmesi ve inovasyon konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştırmıştık; 4 yıl sürecek olan Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri Projemizi sanayi ve KOBİ politikaları başta olmak üzere AB politikalarının hayata geçirilmesi ile şirketlerin ve kamu sektörünün yeşil ve dijital dönüşümünün desteklenmesinde önemli bir araç olmasını öngörmekteyiz. Bu Program kapsamında AB ve Asosiye ülkelerin tüm bölgelerini kapsayan bir Avrupa dijital İnovasyon Merkezleri ağının da oluşturulması planlanmaktadır. Bu projemiz ile firmalarımıza yatırım öncesi test, eğitim ve beceri geliştirme, yatırım bulma desteği, ağ oluşturma ve inovasyon ekosistemlerine erişim gibi hizmetler suncağız. Bu hizmetleri sunarken bir diğer büyük projemiz olan TRAKYA TEKMER’i de bölgemizin dijitalleşmesi ve inovasyon ile katma değerli ürünlerin üretiminin sağlandığı bir yer haline getirmek için ADİM Projemiz ile entegre edeceğiz. Projemiz bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
2023-07-26 16:38:10
DEVLETİ SOYANLARA ÇORLU BELEDİYESİ GÖZ YUMDU | Trakya Gündem Gazetesi: […] DEVLET TRİLYONLARCA ZARAR EDERKEN YETKİLİLER NE YAPTI […]
2021-10-22 18:39:12
RUHUNU ŞEYTANA SATMAMIŞ DEVLET YETKİLİLERİ ARANIYOR | Trakya Gündem Gazetesi: […] Merhaba değerli okuyucularım. Çorlu Belediyesinin yolsuzlukları, buda yetmemiş gibi,
2021-10-11 10:42:04